JYPille kokenut paluumuuttaja - Immonen palaa hurrikaanipaitaan

LIIGA / Uutinen
Immonen pelasi kaksi kautta Sveitsissä.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
JYP saa hyökkäykseensä merkittävän vahvistuksen, kun hyökkääjä Jarkko Immonen tekee paluun Jyväskylään kahdeksan vuoden tauon jälkeen.

Jarkko Immonen palaa JYPin riveihin kolmivuotisella sopimuksella. Immonen pelasi hurrikaanipaidassa viimeksi kaudella 2008-09, jonka päätteeksi hän juhli Suomen mestaruutta.

− Koskaan aikaisemmin ei JYPiin ole sopimusta tehnyt yhtä meritoitunut pelaaja. "Jake" täyttää kriteerin "eurooppalainen kiekkoikoni" ja jokaisella JYPin ystävällä onkin joku oma Immos-muistonsa matkan varrelta, totesi JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari.

Immosen kaksi viimeisintä kautta kuluivat Sveitsin pääsarjan Zugissa. Kuluvalla kaudella 35-vuotias keskushyökkääjä iski 49 runkosarjaottelussa tehot 12+14. Välieriin päättyneissä pudotuspeleissä hän tehtaili 15 ottelussa 11 tehopistettä.

Hyökkääjä on ulkomaan vuosiensa aikana kiekkoillut Sveitsin lisäksi kuusi kautta KHL:ssä Ak Bars Kazanin sekä Torpedo Nižni Novgorodin miehistöissä. Kazanissa hän voitti KHL:n mestaruuden kaudella 2009-10.

Maajoukkueessa Immonen on saavuttanut MM-kultaa ja -hopeaa sekä kaksi olympiapronssia. Maailmanmestaruuskeväänä 2011 hän voitti myös kisojen maali- ja pistepörssin.

» Lähetä palautetta toimitukselle