JYP voitti nuorten mestaruuden

LIIGA / Uutinen
Kauden 2010–2011 nuorten SM-sarjan voittajaksi selviytyi JYP, joka voitti ratkaisuottelussa Bluesin lukemin 4-3. Kultaa jyväskyläläiset ottivat voitoin 3-2.

Espoossa pelatun ottelun ratkaisija oli jyväskyläläisten Jasse Ikonen, joka sai nimiinsä voittomaalin ja yhden syötön. Yli 2000 katsojaa näki Bluesin kirin kolmannessa erässä. Kotijoukkueen Jere Sallinen kavensikin ottelun neljä minuuttia ennen loppua, mutta lähemmäs eivät espoolaiset päässet.

Lopuista yrityksistä piti huolen NHL-varausta ensi kesäksi odottava JYP-maalivahti Samu Perhonen.

JYP voitti edellisen mestaruutensa keväällä 2006. Tuosta joukkueesta nousi tuleville vuosille monia vastuunkantajia. Myös kevään 2011-joukkueesta ainakin puolustaja Olli Määtälle on povattu valoisaa tulevaisuutta yhdessä maalivahti Perhosen kanssa.

Nuorten SM-pronssia otti Tampereen Ilves, joka voitti ottelussaan Helsingin Jokerit.

Jasse Ikonen pelasi tällä kaudella myös Mestistä D Teamissa. Tänään hän ratkaisi JYPille SM-kultaa.