David Tomasek on tuttu näky myös maajoukkuepaidassa.

Riku Laukkanen / https://www.facebook.com/R1kuExposures

JYP kiinnitti nuoren Tšekin maajoukkuehyökkääjän − myös kaksi suomalaislupausta Jyväskylään

JYP tiedotti kolme uutta pelaajakiinnitystä, kun David Tomasek, Joona Voutilainen ja Aleksi Rutanen liittyvät jyväskyläläisjoukkueeseen.

Tšekkiläinen David Tomasek siirtyy JYPiin kotimaansa Pardubicesta, jossa hän keräsi viime kaudella 27 tehopistettä 47 ottelussa. 22-vuotias hyökkääjä on pelannut yhdet Nuorten MM-kisat ja pelannut seitsemän ottelua aikuisten maajoukkueessa.

Aiemmin urallaan myös puolustajana pelanneen keskushyökkääjän sopimus kattaa kaksi seuraavaa kautta.

Pelicansista JYPiin siirtyy nuori maalivahti Joona Voutilainen, jonka sopimus on kaksivuotinen. Jälkimmäisestä sopimuskaudesta on seuran puoleinen optio. 21-vuotias espoolainen keräsi tunnettuutta erityisesti kevään pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, jonka kahdessa ottelussa hänen torjuntaprosentikseen muodostui 93,1.

− Voutilainen on teknisesti erittäin taitava ja yhä voimakkaasti kehittyvä maalivahti, kuvailee JYPin maalivahtivalmentaja Jarkko Hyytiä seuran tiedotteessa.

Myös JYPin laituriosasto saa uutta osaamista, kun 23-vuotias Aleksi Rutanen siirtyy hurrikaaniryhmään Espoo Unitedista. Viime kaudella hyökkääjä pelasi 50 ottelua Mestistä keräten 15 maalia ja 32 tehopistettä. Kolmevuotisen sopimuksen viimeisestä kaudesta on seuran puoleinen optio. 

− Mikä joukkueen ketjuista milloinkin on liemessä, niin valmentajat korjaavat sen laittamalla siihen ketjuun Aleksin, joka henkilökohtaisella panoksellaan liimaa ketjusta tasapainoisen, urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari sanelee.

JYPillä on ensi kaudesta sopimukset kolmen maalivahdin, yhdeksän puolustajan sekä 15 hyökkääjän kanssa.

Lue myös

JYPin kärkihyökkääjät Puustinen ja Nättinen siirtyvät KHL:ään − "JYP avasi minulle mahdollisuuden maailmalle"

LIIGA | KHL | 23.4.2018 20:14
JYPin Juuso Puustinen ja Joonas Nättinen käyttivät sopimuksessaan olleen KHL-purkuoption. lue lisää

JYPin pelaaja-arvostelut 2017-18: Odotettua dominointia ja yllättäviä alisuorittajia

LIIGA | 10.4.2018 12:00
JYPin kausi päättyi hieman yllättäen puolivälierissä. Vajaaksi jääneen tuloksen takaa löytyy monenlaisia tarinoita yksilötasolla. Pelaaja-arvosteluissa arvosana seitsemän tarkoittaa odotettua suoritusta. lue lisää

Liigadata: Pudotuspelit eivät ole Liigassa selviö yleisömagneetti – varsinkin Kärpät on vaikeuksissa

LIIGA | 4.4.2018 7:05
Kevään pitäisi olla kiekkoilijoiden ja kiekkoyleisön parasta aikaa. Näyttää kuitenkin siltä, ettei yleisö kaikilla paikkakunnilla löydä tietään halleihin katsomaan pudotuspelejä. lue lisää

Maanantaijää, viikko 14: HIFK on ennakkosuosikki Kärppiä vastaan

LIIGA | 2.4.2018 12:01
JYP antoi lähtöpassit marraskuussa jatkosopimuksen saaneelle päävalmentajalleen Marko Virtaselle, mutta mitä Jyväskylässä tapahtuu seuraavaksi. Puolivälieriin kautensa päättäneet joukkueet saavat kevyen arvioinnin, ja lopulta pureudutaan myös tuleviin välieriin. lue lisää

Virtasen tekemä tulos ei riittänyt jatkoon − "Yksi mestaruus olisi pitänyt tulla"

LIIGA | 31.3.2018 14:30
JYP tiedotti lauantaina, ettei Marko Virtanen jatka seuran päävalmentajana. Jukka Holtarin mukaan kyseessä olivat puhtaat tulosurheilulliset tavoitteet, jotka eivät täyttyneet. lue lisää

Kommentit

Miha Verlič

JYP L h
s. 1991 Maribor, Slovenia
194CM / 86KG
SOPIMUS: 2018