JYP kaappasi Riku Heleniuksen ja Arto Laatikaisen

Päättyneellä kaudella neljänneksi SM-liigassa sijoittunut JYP ilmoitti tehneensä neljä uutta pelaajasopimusta. Näistä nimekkäimmät ovat Riku Helenius ja Arto Laatikainen.

JYPin tuoreimmat sopimuspelaajat ovat maalivahti Riku Helenius, puolustajat Arto Laatikainen ja Kristian Näkyvä sekä hyökkääjä Antti-P Jaatinen.


Arto Laatikainen puolustaa jatkossa JYPin riveissä.

23-vuotias Ilveksen kasvatti Helenius on pelannut viimeiset kaksi kautta Elitserienin Södertäljessä. Tätä ennen Helenius pelasi usean kauden ajan P-Amerikan farmisarjoissa, mutta ei onnistunut saamaan paikkaa NHL:stä kuin yhden ottelun ajan. Heleniuksen sopimus on 2+1-vuotinen.

– Kookkaana maalivahtina Helenius täydentää loistavasti maalivahtiosastoamme. Olemme erittäin tyytyväisiä, että saimme Heleniuksen täyttämään Venäjälle siirtyneen Pekka Tuokkolan jättämän aukon. Myllykoski–Helenius –parivaljakko onkin potentiaalinen kaksikko jatkamaan kahden hyvän JYP-maalivahdin perinnettä SM-liigassa, sanoo JYPin toimitusjohtaja Jukka Seppänen tyytyväisenä.

Kokenut Laatikainen, 30, on pelannut kuluvan kauden Heleniuksen tavoin Södertäljessä. SM-liigassa Laatikainen on edustanut pitkään Espoon Bluesia. Laatikaisen sopimus on yksivuotinen.

– Saamme Laatikaisessa erittäin kokeneen, huippuluokan puolustajan, jolla on vahva pelikäsitys ja kiekollinen taito, Seppänen toteaa.

20-vuotias Näkyvä on Bluesin juniorikoulun kasvatti, joka ei toistaiseksi ole pystynyt tekemään läpimurtoa liigatasolle. Päättyneellä kaudella Näkyvä pelasi Bluesin liigajoukkueessa 16 peliä tehoin 0+1, ja on pelannut Mestistä muun muassa TuTossa, K-Vantaassa ja Jukureissa. Näkyvän sopimus on mallia 2+1-vuotta.

– Näkyvä on mielenkiintoinen ja lahjakas puolustaja, joka pelaa ikäisekseen kypsää peliä. Hän taistelee paikasta liigajoukkueessamme ja pelaa varmasti osan kaudesta Mestiksen D Teamissämme, Seppänen taustoittaa.

Antti-P Jaatinen, 24, siirtyy JYPiin Vaasan Sportista. Jaatinen on vahva ja raamikas hyökkääjä, joka on parhaimmillaan kulmapelissä. Myös Jaatisen sopimus on 2+1-vuotinen.

– Uskomme vahvasti Jaatisen potentiaaliin. Hänessä yhdistyvät isoon kokoon luisteluvoima ja myös paljon taito-ominaisuuksia.

Lue myös

Käytävillä kuultua: Rantakari suuntaamassa Tapparaan, Mäntylä ensi kaudeksi narripaitaan

SM-LIIGA | KHL | 11.2.2016 16:25
Tapparan tulevan kauden puolustus on muotoutumassa. Kovimpana vahvistuksena kirvesrintoihin on liittymässä Otso Rantakari. lue lisää

Yhden ottelun piste-ennätyksensä paukuttanut Kalteva tähtää kohti MM-kisoja

SM-LIIGA | 3.2.2016 22:27
Mikko Kalteva summasi Liiga-uransa ennätyspisteet tehoilla 1+2, kun JYP kukisti värikkäiden vaiheiden jälkeen Tapparan 3−4. JYPin luottopuolustaja avasi syitä "kultaisen kosketuksensa" löytymiseen Jatkoajalle ottelun jälkeen. lue lisää

Salonen vahvistamaan Tapparan puolustusta

SM-LIIGA | 31.1.2016 12:37
JYPin kanssa sopimuksensa lauantaina purkanut Aleksi Salonen siirtyy Tapparaan. lue lisää

Tuppurainen: "Viikon sisään kolme kertaa on liikaa"

SM-LIIGA | 31.1.2016 8:00
JYP kohtasi KalPan perjantaina ja lauantaina. Jatkoaika jututti JYPin kultakypärää Jani Tuppuraista lauantain ottelun jälkeen. Tuppurainen kertoi mielipiteensä kolmesta peräkkäisestä tuplakohtaamisesta. lue lisää

Tehot löytänyt Niku: "Olisi pitänyt leikata takapiiska aiemmin"

SM-LIIGA | 30.1.2016 20:16
Alkukaudesta JYPistä jo kertaalleen pudonnut Sami Niku kävi juhlimassa maailmanmestaruutta ja palasi jälleen JYPin puolustajakuusikkoon. Kultajuhlien jälkeen Niku on kuulunut avainpuolustajiin. lue lisää

Kommentit

Arto Laatikainen

Kärpät #42 L p
s. 1980 Espoo
181CM / 85KG
SOPIMUS: 2016
VARAUS: 1999 New York Rangers 7. kierros #197