Turkulainen jatkaa pitkään Jyväskylässä.

Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto

JYP jatkosopimuksiin Nättisen ja Turkulaisen kanssa

JYPin hyökkäyspäässä viilettävät Joonas Nättinen ja Jerry Turkulainen jatkavat Jyväskylässä. Nättisellä on kuitenkin mahdollisuus purkaa sopimuksensa tietyin ehdoin kesien 2017 ja 2018 aikana.

Jyväskyläläisten Liiga-joukkueeseen alkukaudesta murtautunut Jerry Turkulainen jatkaa seurassa myös seuraavat kolme kautta. 18-vuotias Turkulainen teki myös maajoukkuedebyytin Suomen alle 20-vuotiaiden joukkueessa Göteborgin turnauksesa.

− Liiga-joukkueeseemme liittymisensä jälkeen Jerry on ollut sisäisessä tilastoinnissamme JYPin tehokkain pelaaja luoduissa maalitilanteissa per pelattu peliminuutti, jyväskyläläisten urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari kertoi.

Jukureista JYPin junioreihin kesällä 2013 siirtynyt Turkulainen on ehtinyt pelata Liigassa 12 ottelussa tehopistein 2+4=6. Hyvin pienikokoinen hyökkääjä (170cm/66kg) on kehittynyt viimeisen vuoden aikana niin pelillisesti kuin fyysisestikin.

− Itse peli on jo pelaajassa, se ei ikää tai voimatasoa katso. Jerryllä on korkea taitotaso ja hänellä on hyvä työmoraali niin jäällä kuin sen ulkopuolellakin. Pelaajan kyky "nähdä tulevaa", sekä erinomainen reagointinopeus tulevat mielestäni antamaan hänelle hyvät mahdollisuudet menestyksekkääseen jääkiekkouraan, Holtari kehui.

JYP tiedotti myös, että jyväskyläläisten oma kasvatti Joonas Nättinen jatkaa seurassa kahden vuoden jatkosopimuksella. Viime kaudella JYPiin palannut Nättinen on kärsinyt alkukauden aikana loukkaantumisista, minkä vuoksi hän on pelannut vain 10 ottelussa tehoin 1+4.

− Pelaaja, jonka ei tarvitse muuttaa mitään omassa pelissään pudotuspelejä varten. Joonaksen läsnäolo tekee ketjukavereista voimakkaampia ja tehokkaampia, Holtari tuumi.

JYPin lisäksi Bluesissa Liigaa pelannut Nättinen on myös käynyt pelaamassa AHL:ää 156 ottelua Hamilton Bulldogsin joukkueessa. Lisäksi hän on tehnyt NHL-debyytin Montreal Canadiensin joukkueessa.

− Hänen kehitystarina pelaajana on yhä kesken. Se on mielestäni mukava tarina siitä, kuinka kiiruhdetaan hitaasti huipulle sen jälkeen, kun odotettu "lapsitähteys" ei ensiyrittämällä ihan napakymppiin vielä iskenytkään, jatkoi Holtari JYPin tiedotteessa.

Nättisellä on oikeus purkaa sopimuksensa tietyin ehdoin, tiettyihin ulkomaalaisiin liigoihin kesien 2017 ja 2018 aikana.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Nättinen mestaruusmaalistaan: "Tuntui huikealta"

LIIGA | 7.2.2018 6:30
Joonas Nättinen vastasi ottelun voittomaalista, kun JYP haki CHL-mestaruuden Ruotsista. Mies oli ymmärrettävästi varsin tyytyväinen. lue lisää

Turkulaisen lento vaihtui pamauksesta mollista duuriin - "Jokinen antoi pienen pusun"

LIIGA | 3.2.2018 20:11
JYPin ja KalPan välinen ottelu oli erittäin rikkonainen. JYPin hyökkääjä Jerry Turkulainen ihmetteli Jatkoaika.comin haastattelussa jäähyjen määrää, ja kiitteli KalPan Tommi Jokista hyvästä herätyksestä. lue lisää

D'Amigo tuohtui Nättisen tällistä: "Pohjois-Amerikassa olisi tapeltu ja sovittu asia sillä tavalla"

LIIGA | 3.2.2018 20:07
JYPin ja KalPan paikallisväännössä riitti tapahtumia, sillä Joonas Nättinen taklasi Jerry D'Amigon jään pintaan toisessa erässä. Amerikkalaishyökkääjän mukaan ulosajo oli tilanteesta ainoa oikea tuomio. lue lisää

Jyväskylässä jäähyjen ilta − Nättinen isoista ovista ulos

LIIGA | 3.2.2018 18:36
JYPin ja KalPan välisessä paikalliskamppailussa tunteet kävivät toisessa erässä kuumana. lue lisää

JYP teki rajun ratkaisun - kolmosmiehistöllä HIFK:n vieraaksi

LIIGA | 2.2.2018 12:28
Sarjakolmonen JYP huilauttaa otteluruuhkassa vakiopelaajiaan ja lähtee illan Liiga-otteluun Helsingin IFK:ta vastaan rajusti uusitulla kokoonpanolla. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Joonas Nättinen

JYP #9 R kh
s. 1991 Jämsä, FIN
188CM / 87KG
SOPIMUS: 2019
VARAUS: 2009 Montreal Canadiens 3. kierros #65