Turkulainen jatkaa pitkään Jyväskylässä.

Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto

JYP jatkosopimuksiin Nättisen ja Turkulaisen kanssa

JYPin hyökkäyspäässä viilettävät Joonas Nättinen ja Jerry Turkulainen jatkavat Jyväskylässä. Nättisellä on kuitenkin mahdollisuus purkaa sopimuksensa tietyin ehdoin kesien 2017 ja 2018 aikana.

Jyväskyläläisten Liiga-joukkueeseen alkukaudesta murtautunut Jerry Turkulainen jatkaa seurassa myös seuraavat kolme kautta. 18-vuotias Turkulainen teki myös maajoukkuedebyytin Suomen alle 20-vuotiaiden joukkueessa Göteborgin turnauksesa.

− Liiga-joukkueeseemme liittymisensä jälkeen Jerry on ollut sisäisessä tilastoinnissamme JYPin tehokkain pelaaja luoduissa maalitilanteissa per pelattu peliminuutti, jyväskyläläisten urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari kertoi.

Jukureista JYPin junioreihin kesällä 2013 siirtynyt Turkulainen on ehtinyt pelata Liigassa 12 ottelussa tehopistein 2+4=6. Hyvin pienikokoinen hyökkääjä (170cm/66kg) on kehittynyt viimeisen vuoden aikana niin pelillisesti kuin fyysisestikin.

− Itse peli on jo pelaajassa, se ei ikää tai voimatasoa katso. Jerryllä on korkea taitotaso ja hänellä on hyvä työmoraali niin jäällä kuin sen ulkopuolellakin. Pelaajan kyky "nähdä tulevaa", sekä erinomainen reagointinopeus tulevat mielestäni antamaan hänelle hyvät mahdollisuudet menestyksekkääseen jääkiekkouraan, Holtari kehui.

JYP tiedotti myös, että jyväskyläläisten oma kasvatti Joonas Nättinen jatkaa seurassa kahden vuoden jatkosopimuksella. Viime kaudella JYPiin palannut Nättinen on kärsinyt alkukauden aikana loukkaantumisista, minkä vuoksi hän on pelannut vain 10 ottelussa tehoin 1+4.

− Pelaaja, jonka ei tarvitse muuttaa mitään omassa pelissään pudotuspelejä varten. Joonaksen läsnäolo tekee ketjukavereista voimakkaampia ja tehokkaampia, Holtari tuumi.

JYPin lisäksi Bluesissa Liigaa pelannut Nättinen on myös käynyt pelaamassa AHL:ää 156 ottelua Hamilton Bulldogsin joukkueessa. Lisäksi hän on tehnyt NHL-debyytin Montreal Canadiensin joukkueessa.

− Hänen kehitystarina pelaajana on yhä kesken. Se on mielestäni mukava tarina siitä, kuinka kiiruhdetaan hitaasti huipulle sen jälkeen, kun odotettu "lapsitähteys" ei ensiyrittämällä ihan napakymppiin vielä iskenytkään, jatkoi Holtari JYPin tiedotteessa.

Nättisellä on oikeus purkaa sopimuksensa tietyin ehdoin, tiettyihin ulkomaalaisiin liigoihin kesien 2017 ja 2018 aikana.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Nättinen hehkutti seiskapeliä: "Aivan mahtava kokemus tulossa!"

LIIGA | 13.4.2017 22:10
Joonas Nättisen 2−2-osuma antoi JYPille ison energiapiikin, joka lopulta myös siivitti JYPin tasoittamaan ottelusarjan 3−3-tilanteeseen. Hyökkääjä olikin ymmärrettävästi varsin hyvällä tuulella. lue lisää

JYPin Ossi Louhivaaran kausi ohi, Jerry Turkulainen sivussa toistaiseksi

LIIGA | 6.4.2017 12:29
JYPin hyökkääjät Ossi Louhivaara ja Jerry Turkulainen ovat poissa pelaavasta kokoonpanosta. Turkulaisen paluu meneillään olevien pudotuspelien aikana on vielä mahdollinen, mutta Louhivaaran kausi on varmuudella ohi. lue lisää

JYP välieriin − Miklikíllä tehoilta

LIIGA | 1.4.2017 20:46
JYP varmasti välieräpaikkansa, kun se kaatoi HPK:n maalein 3-2. Illan tehokkain oli kolme pistettä nakuttanut Michel Miklík. lue lisää

Suomen tykätyin Turkulainen − "Pää ylös, ettei tärskyjä tule"

LIIGA | 22.3.2017 10:00
Jerry Turkulaisen nousu JYPin kokoonpanoon tapahtui sellaisella rytinällä, että edes nuorukainen itse ei sitä osannut odottaa. Nyt 18-vuotias hyökkääjä valmistautuu innokkaana liigan pudotuspeleihin. lue lisää

Kaksi pistettä iskenyt Jacobsson: "Tavoitteemme oli päästä pudotuspeleihin"

LIIGA | 11.3.2017 20:10
JYP kaatoi kauden viimeisiä otteluita pelaavan KooKoon lauantaina maalein 5-3. Ruotsalaispuolustaja Robin Jacobsson ei ollut lainkaan tyytyväinen kouvolalaisten kolmannen erän pelaamiseen. lue lisää

Kommentit

Joonas Nättinen

JYP #9 R kh
s. 1991 Jämsä, FIN
188CM / 87KG
SOPIMUS: 2019
VARAUS: 2009 Montreal Canadiens 3. kierros #65