Ikonen palaa tuttuihin ympyröihin.

Emil Hansson www.Facebook.com/HanssonPhotography

JYP jatkosopimuksiin Kuukan ja Olkinuoran kanssa - puolustukseen paluumuuttaja Mestiksestä

JYP on tehnyt jatkosopimukset maalivahti Jussi Olkinuoran ja puolustaja Mikko Kuukan kanssa. Puolustukseen joukkue hankki myös viime kaudet Mestiksessä tehoilleen Ossi Ikosen.

Jussi Olkinuora ja Mikko Kuukka tekivät JYPin kanssa yksivuotiset jatkosopimukset. Olkinuoran sopimuksessa on pykälä, jonka nojalla hän voi tehdä KHL-sopimuksen toukokuun aikana.

Joulukuussa SaiPasta jyväskyläläisseuraan siirtynyt 26-vuotias Olkinuora torjui joukkueen maalilla 26 ottelua torjuntaprosentilla 92,2. Pudotuspeleissä hän pysäytti kiekot 13 ottelussa 91,9 prosentin varmuudella.

Urallaan liki 600 Liigan pudotuspeli- ja runkosarjaottelua pelannut Kuukka keräsi runkosarjassa 44 ottelussa yhden syöttöpisteen. Pudotuspeleissä pistetahti kiihtyi ja 13 ottelussa 31-vuotias puolustaja tehtaili tehot 2+3.

− Kun määritteeksi asetetaan puolustajan oleellisimmat pelipaikkakohtaiset tehtävät, niin voimme JYPissä sanoa, että Mikko oli joukkueemme tärkein puolustaja vuoden vaihteen jälkeen. Syksy 2016 meni odotetunlaisesti, enemmän tai vähemmän pitkästä vammasta kuntoutumiseen, JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari totesi.

− Meillä oli korkeat odotukset Mikkoa kohtaan pelaajana ja esimerkillään johtavana persoonana. Mikko myös täytti korkeat odotuksemme energiaamme lisäävä persoonana joukkueen sisällä. Tylyyden kuningas. Äärettömän tehokas ja eleetön puolustaja.

Uusvanhana pelaajana hurrikaanipaitaan siirtyy 1+1-vuotisella sopimuksella puolustaja Ossi Ikonen. 27-vuotias puolustaja on JYPin oma kasvatti ja pelannut urallaan myös viisi Liiga-ottelua jyväskyläläisryhmässä. Kaksi edelliskautta Ikonen kiekkoili Hermeksen takalinjoilla, jossa hän tehtaili 37 ottelussa tehot 3+17. Pudotuspeleissä hän merkkautti kuudessa ottelussa yhtä monta syöttöpistettä.

− Oma kasvattimme Ikonen tuo leveyttä pelaajapakkaamme ja hänet tunnetaan erinomaisena luistelijana. Hyökkäysten käynnistämisessä kiekon kanssa Ossilla on modernin pakin ainutlaatuinen kyky ravistaa vastustajan ykköskarvaaja niskastaan, aivan kuten ankka ravistaa vedet niskastaan, Holtari kuvaili.

JYP otti myös kesäharjoittelurinkiinsä omia nuoriaan. Rinkiin liittyivät puolustaja Anttoni Honka ja Roni Allen sekä hyökkääjät Riku Tiainen ja Samuli Ratinen.

− Allen, Honka ja Ratinen pelasivat kukin viime kaudella otteluita omissa ikäkausimaajoukkueissaan ja Tiainen oli mielenkiintoinen Mestis -lupaus viime kaudella JYP-Akatemian riveissä, Holtari kertoi.

Lue myös

Ikonen ja JYP tylyjä isäntiä: "Täällä meille ei tulla kukkoilemaan"

LIIGA | 19.9.2017 21:38
Ossi Ikonen palasi tälle kaudelle takaisin kasvattajaseuraansa JYPiin. Jyväskylän kasvatti kiersi Kazakstanin ja Kouvolan kaltaiset kulttuurin keulakuvat ennen paluutaan kotiin. lue lisää

Kuukka muu muka? − "Ei kannata KalPan scoutata pois"

LIIGA | 13.4.2017 21:46
JYP ei suostunut lähtemään kesälomille, kun se voitti KalPan kuudennessa välieräkohtaamisessa. JYP sai ottelulle unelma-alun Mikko Kuukan osumalla, jota voisi sanoa erikoiseksi. lue lisää

JYPin sankari Olkinuora kriittisenä: "Välillä tulee piruja olkapäille puhumaan"

LIIGA | 10.4.2017 22:04
Jussi Olkinuora kuului JYPin sankareihin, kun jyväskyläläiset tasoittivat ottelusarjan tilanteeseen 2−2. lue lisää

Olkinuora palaa JYPin maalille

LIIGA | 1.4.2017 12:07
JYP on sekoittanut pakkaa ennen ratkaisevaa seitsemättä puolivälieräottelua. lue lisää

Jo toinen kerta, kun jatkoeräsankaria uhkaa pelikielto - Kuukan tilanne kurinpitokäsittelyyn

LIIGA | 30.3.2017 12:33
JYPin ja HPK:n välisen viidennen puolivälieräottelun jatkoerässä ratkaisseen Mikko Kuukan tilanne on asetettu kurinpitokäsittelyyn. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

TapparaJYP
"JYPin hyökkäystehot valttikorttina"
Sarjan kärjessä porskuttava JYP on ollut alkukaudesta vakuuttavassa iskussa ollen TPS:n ohella ainut joukkue, joka on kerännyt pisteitä kauden jokaisesta ottelustaan. Mestarisuosikkeihin lukeutuva Tappara on puolestaan ollut hieman ailahtelevampi ja erityisesti maalinteko on tuottanut kirvesrinnoille vaikeuksia. Molempien joukkueiden puolustuspelaaminen on ollut hyvällä tasolla, mutta eron joukkueiden välille tekee jyväskyläläisryhmän huomattavasti tehokkaampi viimeistely: JYP on tehnyt viidessä ottelussa kuudesta vähintään kolme maalia, kun taas Tappara on onnistunut kyseisessä suorituksessa vain kerran.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Riku Tiainen

KeuPa HT #18 L h
s. 1995
194CM / 81KG
SOPIMUS: Laina (JYP)