JYP ja KeuPa yhteistyöhön ensi kaudella - Akatemian toiminta loppuu

LIIGA, MESTIS / Uutinen
JYP ylsi tällä kaudella välieriin saakka.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
JYP ja KeuPa julkistivat joukkueiden välisen yhteistyösopimuksen tiistaina. Sopimus kattaa ensi kauden, ja samalla JYP-Akatemian toiminta loppuu.

JYP ja Mestis-joukkue KeuPa HT ovat solmineet pelaajaliikennettä ja markkinoillista yhteistyötä koskevan sopimuksen kaudelle 2017-18.

− KeuPa HT on keskisuomalainen Mestis-seura, joten monikanavainen yhteistyö on enemmän kuin luonnollista. Pelaajaliikenteen osalta KeuPa HT paikkaa Akatemian jättämää Mestis-aukkoa, JYPin toimitusjohtaja Aku Vallenius kommentoi jyväskyläläisjoukkueen verkkosivuilla.

Markkinoillinen yhteistyö ilmenee alustavasti KeuPan aikeissa pelata muutamia kotiotteluita Jyväskylän jäähallisssa.

− Haluamme olla tukemassa KeuPa HT:n ja keskisuomalaisen jääkiekkoilun kehittymistä sekä näkymistä laaja-alaisesti. Seurojen toimistojen välinen yhteistyö on mielestäni edellytys pitkäkestoisen yhteistyön rakentamiselle.

KeuPan puheenjohtaja Anders Pekkanen korostaa yhteistyössä keskisuomalaisen jääkiekon kehittämistä.

− Tämä on uudenlainen, keskisuomalainen pelaajapolku, joka oikein toimiessaan on iso voimavara molemmille seuroille. Haluamme kehittää koko Keski-Suomen alueen jääkiekkoa, joten sitä silmällä pitäen yhteistyö JYPin kanssa on luonnollista.

JYP-Akatemian toiminnalle päätepiste

Seurojen välinen sopimus tarkoittaa sitä, että Mestiksestä Suomi-sarjaan pudonneen JYP-Akatemian toiminta loppuu. Akatemian taival Mestiksessä kesti yhteensä kuuden kauden verran alkaen syksystä 2011.

− Akatemian toiminnan tarkempi analysointi aloitettiin jo viime kesänä, jolloin perehdyimme Akatemia-toiminnan etuihin ja rasitteisiin, Vallenius totesi.

− Muun muassa taloudellinen rasitus ja urheilullinen lisäarvo olivat asioita, joiden puntarointi oli tehtävä tarkasti. Uskon, että nyt on uuden rakentamisen aika.

» Lähetä palautetta toimitukselle