Jussi Tarvainen SaiPaan

LIIGA / Uutinen
SaiPa vahvisti hyökkäystään tekemällä vuoden sopimuksen Jussi Tarvaisen kanssa. 31-vuotiaan Tarvaisen kiinnityksen jälkeen SaiPalla sopimukset kolmentoista hyökkääjän kanssa.

Viimeiset viisi kautta ulkomailla, lähinnä Ruotsissa, pelannut Tarvainen tuo SaiPaan reilusti kokemusta. Tarvaisella on takanaan yli viisisataa peliä SM-liigassa ja yli kaksisataa Ruotsin Elitserienistä.

KalPan kasvatti aloitti liigauransa jo kaudella 1993-94 kasvattajaseuransa paidassa. Tehopisteitä pitkällä liigaurallaan Tarvainen on kerännyt 151+203=354. Pisteitä syntyi mukavasti myös Ruotsissa, mutta parin viime kauden aikana tehomerkinnät ovat olleet laskusuunnassa.

Tarvainen tuo myös lisää kokoa jo muutenkin varsin kookkaaseen keltamustaan joukkueeseen. 191-senttinen ja 97-kiloinen hyökkääjä ei kuitenkaan ole tunnettu kovista otteistaan, vaan lähinnä hyvistä kiekollisista taidoistaan.

Tarvaisella on saaliinaan myös SM-liigan mestaruus kaudelta 2002-03, jolloin hän pelasi Tapparassa.

Selkeä rooli miellytti

SaiPan toimitusjohtaja Sami Koikkalainen oli tyytyväinen kokeneen suomalaishyökkääjän saamisesta joukkueeseen. Selkeä roolikin on tiedossa.

– Jussia kaavaillaan ykkösketjuun Immosen ja Toporowskin ketjukaveriksi. Hänellä on hyvä laukaus ja on varmasti hyvä lisä joukkueeseen. Tarvainen edustaa juuri sitä taitavaa pelaajatyyppiä, jota ei liikaa ole SaiPassa nähty.

Tarvaisen paluu kotimaahan tuli ajankohtaiseksi, kun parin vuoden kiertolaiselämä ulkomailla ei miellyttänyt. Selvä rooli ja suuri vastuu olivat suurimpia syitä siihen miksi Tarvainen valitsi vaihtoehdoistaan juuri SaiPan.

– Oli aika palata Suomeen ja hain sellaista joukkuetta, jossa olisi iso rooli tarjolla. SaiPa sellaista tarjosi ja keskustelut päävalmentaja Selinin kanssa saivat vakuuttumaan siitä, että SaiPaan kannattaa tulla.

– Tietysti siirtoon vaikutti se, että paikkaa on kaavailtu hyvän keskushyökkääjän, Immosen ja Toporowskin kanssa samaan ketjuun.

Urallaan tasaisen varmasti sarjasta riippumatta pisteitä tehtailleen Tarvaisen pari viime kautta ovat menneet aiempaa heikommin. Miehen itsensä mukaan siihen on selvä syykin.

– Kolme vuotta pelasin Linköpingissä ja siellä oli sellainen rooli jossa olen tottunut pelaamaan ja pelit menivät hyvin. Nyt pariin vuoteen ei joukkueista ole löytynyt oikein sellaista samanlaista roolia.

– Nyt SaiPassa oma rooli on selkeästi tiedossa ja se on seikka jota pelaaja arvostaa. Työtäkin tuo rooli vaatii ja sitä olen valmis tekemään.

Tarvaisen sopimuksen lisäksi SaiPa tiedotti omien junioreiden sopimuksista. Jesse Mankinen on tehnyt 3-vuoden ja Jussi Tiainen 2+1-vuoden sopimuksen SaiPan kanssa.

Päivitetty 12:40

» Lähetä palautetta toimitukselle