Jukurit tyhjensi A-nuorten SM-liigaa

MESTIS / Uutinen
Jarno Pavén vaihtaa Turun Mikkeliin.
Kuva © Samppa Toivonen
Mestiksen mestaruutta jälleen tavoitteleva Mikkelin Jukurit on tehnyt sopimukset Jarno Pavénin, Roope Hämäläisen ja Jokereista lainalle saapuvan Teemu Turusen kanssa.

Joukkueestaan nuorekasta ja taistelevaa tekevä Jukurit on kiinnittänyt peräpäähänsä, koeajan sisältävällä, yksivuotisella pelaajasopimuksella viime kaudella Turun Palloseuran A-nuorten SM-liigajoukkueen kapteenina toimineen Jarno Pavénin.

Oikealta laukova Pavén puki TPS-paidan päälleen 45 koitokseen, joissa 21-vuotiaan puolustajan tilastot komistuivat tehoilla 12+13.

Hyökkäysosastolleen mikkeliläiset nappasivat puolestaan niin ikään yksivuotisella pelaajasopimuksella SaiPan liigamiehistössä ja A-nuorissa sekä SaPKossa edelliskaudella pelanneen Roope Hämäläisen.

21-vuotias Hämäläinen on Jukureille entuudestaan tuttu tapaus, sillä hyökkääjä on nähty viikinkipaidassa kausilla 2011 – 2013 yhteensä 61 ottelun verran.

– Roope tulee Mikkeliin sillä mentaliteetilla, että hän pelaa ehjän kauden, kehittyy ja ottaa isompaa roolia miesten tasolla, toteaa Jukurien urheilujohtaja Tommi Kerttula.

Kolmas uusi tulevaisuuden toivo ensi kauden jukurijoukkueessa on puolestaan KHL-seura Jokereista koko kauden kattavalle lainalle saapuva Teemu Turunen. 18-vuotias hyökkääjä tavoittelee ensi talvena paikkaa Nuorten MM-joukkueesta, joten Mestis-pelit tulevat Turuselle enemmän kuin tarpeeseen.

– Pyrimme tarjoamaan kaikille nuorille pelaajillemme optimaalisimman paikan kehittyä. Miesten pelit ovat Turuselle seuraava askel uralla ja mahdollistavat taistelun paikasta nuorten MM-kisajoukkueessa, kommentoi Jokerien GM Jari Kurri.

Nuorten pelaajien vastapainoksi Jukurit tiedotti solmineensa yksivuotisen jatkosopimuksen luottosentteri Iivo Hokkasen kanssa.

Syksyllä jo viidennen täyden kautensa mikkeliläismiehistössä aloittava 29-vuotias Hokkanen napautti viime sesongilla yhteensä 73 runkosarja- ja pudotuspelikamppailuun 30 (12+18) tehopistettä, ollen totutusti yksi Jukurien tehokkaimmista pelimiehistä.

– Oman kasvatin jatkosopimus on totta kai tärkeä – eritoten, kun Iivo oli viime kaudella joukkueen tasaisin ja monipuolisin sentteri, sanailee urheilujohtaja Kerttula.

– Näkisin, että Iivo on kasvanut henkisellä puolella näiden kahden vuoden aikana kaikista eniten. Täydet pudotuspelit puudutuspiikkien avulla ja pelaten laadukkaasti sarjan parhaita senttereitä vastaan oli kova juttu.

» Lähetä palautetta toimitukselle