Jukka Voutilainen jättää KalPan ja siirtyy ulkomaille

LIIGA / Uutinen
Jukka Voutilainen lähtee Kuopiosta ulkomaille.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Viimeiset kolme kautta kasvattajaseuraansa KalPaa edustanut Jukka Voutilainen käyttää sopimuksensa ulkomaanoption ja siirtyy Keski-Eurooppaan.

Kuopiolaishyökkääjä Jukka Voutilainen, 35, siirtyy ulkomaille. Voutilainen käyttää sopimuksessaan olleen ulkomaanoption ja jättää KalPan kolmen kauden jälkeen. Voutilaisen uusi joukkue selviää myöhemmin.

–  Keski-Euroopassa pelaaminen on ollut aina pienimuotoinen unelma. Mietin tätä mahdollisuutta agentin kanssa ja Keski-Euroopan suunnasta oli kovaa kiinnostusta, Voutilainen kertoi KalPan tiedotteessa.

– Haluan kiittää KalPaa, meillä on ollut koko ajan avointa ja rehellistä keskustelua. Erityisesti haluan kiittää (Kapasen) Kimmoa jonka kanssa on ollut aina helppoa istua alas. Kuopio on kotikaupunkini ja KalPa on kasvattajaseurani, näissä molemmissa on minulle erilaista fiilistä kuin muualla. Odotan innolla uusia kujeita ja tulen seuraamaan tarkasti KalPan otteita.

Urallaan kaksi Suomen- ja Ruotsin mestaruutta voittanut Voutilainen iski viime kaudella 17 maalia ja 25 tehopistettä KalPan paidassa 56 ottelussa. Voutilainen on edustanut Liigassa myös Tapparaa, HPK:ta ja Jokereita, joista kahden jälkimmäisen paidassa hän on juhlinut Suomen mestaruutta. Yhteensä Voutilainen on pelannut 327 runkosarjaottelua Liigassa ja niissä on syntynyt 194 tehopistettä.

– Jukan sopimuksessa oli ulkomaanoptio, hän käytti sen ja lähtee hakemaan nyt uusia haasteita uralleen ulkomailta. Haluamme kiittää Jukkaa joustavuudesta seuraa kohtaan ja toivottaa menestystä eteenpäin, kommentoi KalPan urheilujohtaja Kapanen samaisessa tiedotteessa.

Voutilainen pelasi Suomen ulkopuolella viimeksi kaudella 2011–12, jolloin hän edusti Ruotsissa jönköpingiläistä HV71:ä. Voutilainen on pelannut myös 25 EHT-ottelua Suomen paidassa. Voutilaisen poistuttua, KalPa etsii vielä kahta tai kolmea uutta pelaajaa.

– Tämä siirto tuo meille tilaa pelaajabudjettiin ja meillä on mahdollisuus reagoida nyt nopeastikin kun markkinoilta löytyy meidän pelitapaan sopivia pelaajia, meille sopivilla ehdoilla. Haemme nyt kahdesta kolmeen pelaajaa, sitten joukkueemme on valmis, Kapanen kertoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle