J.P. Parisé on kuollut

NHL / Uutinen
J.P. Parisé nähtiin jakamassa nimikirjoituksia vuonna 2013.
Kuva © Getty Images
Viittä NHL-seuraa urallaan edustanut laitahyökkääjä oli kuollessaan 73-vuotias. Kanadalaishyökkääjä oli sairastanut keuhkosyöpää noin vuoden ajan.

Jean-Paul Parisé teki NHL-debyyttinsä 1965-66 Boston Bruinsin riveissä. Varsinaisesti ura urkeni vasta kaudella 1967-68 hänen siirryttyään laajennusjoukkue Minnesota North Starsin riveihin. Kaikkiaan Parisé edusti North Starsia yhdeksällä kaudella, joista viimeisimmällä hän toimi joukkueen kapteenina. Väliin mahtui myös visiitit New York Islandersiin ja Cleveland Baronsiin. Viides seura oli Toronto Maple Leafs, jossa hän pelasi yhden ottelun Bruins- ja North Stars -jaksojen välissä.

890 ottelun NHL-urallaan Parisé teki 594 pistettä. Hänet valittiin kahdesti NHL:n tähdistöotteluun, vuosina 1970 ja 1973. Parisé muistetaan myös vuoden 1972 Summit Seriesista, jossa hän edusti Kanadaa. Hän teki kuudessa ottelussa tehot 2+2 ja joutui viimeisessä ottelussa suihkuun ennenaikaisesti uhkailtuaan erotuomari Josef Kompallaa.

J.P. Parisén pojista Zach pelaa nykyään Minnesota Wildista. Zachin vanhempi veli Jordan pelasi maalivahtina AHL:ssä sekä neljässä eurooppalaisessa pääsarjassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle