Jori Lehterälle kolmen maalin ilta, Stars katkaisi tappioputkensa

NHL / Uutinen
Jori Lehterä pääsi hymyilemään kolmesti illan aikana.
Kuva © Getty Images
NHL:n sarjataulukon viimeisiin joukkueisiin kuuluva Buffalo Sabres oli vain suupala St. Louis Bluesille. Jori Lehterä pääsi todistamaan tämän kolmesti.

NHL on päässyt kuluvan kauden aikana ihailemaan monta kertaa Vladimir Tarasenkon maaleja. Buffalo Sabresia vastaan Tarasenko kunnostautui vain syöttöpisteillä ja hänen ketjukaverinsa Jori Lehterä hoiti maalien tekemisen.

Ajassa 17.08 Lehterä iski illan ensimmäisen maalinsa Tarasenkon ja Jaden Schwartzin syötöstä. Osuma oli ensimmäisen erän ainoa ja toiseen erään siirryttiin Bluesin johtaessa 1-0. Ajassa 23.21 Lehterä iski illan toisen maalinsa, syöttäjinä jälleen Tarasenko ja Schwartz. Ja ajassa 34.26 Bluesin fanit saivat heittää hattuja jäälle Lehterän onnistuessa kolmannen kerran, Schwartzin erinomaisesta syötöstä.

Kolmannessa erässä Tyler Ennis toi Sabresin vielä mukaan peliin, mutta David Backesin onnistuttua toisessa päässä ja Joakim Lindstromin tehtyä vielä kaksi maalia lisää matkasivat voitto ja kaksi pistettä Bluesille.

Stars katkaisi vihdoin tappioputkensa

Dallas Stars oli ennen illan ottelua hävinnyt seitsemästi putkeen. Ottelu Arizona Coyotesia vastaan ei alkanut lupaavasti. Connor Murphy iski ajassa 1.42 illan ensimmäisen maalin. Toisessa erässä Joe Vitale lisäsi Coyotesin johtoa viimeistelemällä Kyle Chipchuran ja Connor Murphyn syötöistä.

Ajassa 27.59 Stars viimein heräsi ja Tyler Seguin toi joukkueen mukaan. Seguin iski ylivoimalla vielä toisen maalin ja kolmanteen erään mentiin tilanteessa 2−2.

Erik Cole ja Mikkel Bödker toivat taululle tilanteen 3−3, mutta ajassa 58.44 Ryan Garbutt pääsi Starsin alivoimalla karkuun ja viimeisteli komeasti kiekon Mike Smithin taakse. Pisteet lähtivät Starsin matkaan. Kari Lehtonen torjui illan aikana 34 kertaa ja piti monta kertaa Starsia pystyssä erinomaisella pelillä.

Muista suomalaisista illan otteluissa Tuomo Ruutu teki maalin, kun New Jersey Devils voitti Minnesota Wildin. Jussi Jokinen saalisti syötön ja Aleksander Barkov teki maalin Florida Panthersin 4−1-voitossa San Jose Sharksista. Antti Niemi torjui Sharksin maalilla 22 kertaa ja Pekka Rinne torjui Nashville Predatorsin maalilla 16 kertaa, kun Predators voitti Edmonton Oilersin 3−2.

New Jersey - Minnesota 3-1
NY Islanders - Colorado 6-0
NY Rangers - Pittsburgh 5-0
Washington - Columbus 4-2
Montreal - Winnipeg 3-0
Florida - San Jose 4-1
St. Louis - Buffalo 6-1
Nashville - Edmonton 3-2
Chicago - Tampa Bay 3-2 vl
Arizona - Dallas 3-4
Vancouver - Ottawa 4-3 ja

Käyttäjän hmuroke kuva

Kommentti: Henri Muroke

Nashville Predators on aloittanut kauden erinomaisesti ja eräs suurimmista syistä tälle on valmentaja Peter Laviolette. Predatorsin vahva puolustus oli ennestään kaikkien tiedossa, Pekka Rinne on terveenä ollessaan ollut erinomainen ja hyökkäykseen kesällä tehdyt täsmähankinnat ovat onnistuneet toistaiseksi riittävän hyvin.

Suuri osa kunniasta kuuluu silti Laviolettelle. Mies tuo aina mukanaan suuren määrän raikkautta ja pelaajat ostavat hänen tapansa. Näin kävi myös Carolina Hurricanesin ja Philadelphia Flyersin kanssa. Kausi on pitkä ja on vaikeaa ennustaa Predatorsin lopullista kohtaloa vielä, mutta alku näyttää erittäin lupaavalta.

» Lähetä palautetta toimitukselle