Sammalmaa kiekkoili Mestiksessä viimeksi Jukureissa.

tomi.autio@jatkoaika.com

Joonas Sammalmaa palaa Hermekseen - "Nähtiin tässä iso mahdollisuus"

Viime kauden Ruotsissa kiekkoillut Joonas Sammalmaa palaa Mestis-kaukaloihin. Hyökkääjä vahvistaa tulevalla kaudella kasvattajaseuraansa Hermestä.

Joonas Sammalmaan viime kausi kului Ruotsin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Hudiksvalls HC:ssa. 26-vuotias laitahyökkääjä tehtaili kauden aikana 37 ottelussa tehot 14+24.

Hermes-kasvatti on pelannut urallaan kaikkiaan 195 Mestiksen runkosarja ja- pudotuspelikamppailua JYP-Akatemian sekä Jukureiden paidoissa. Mestis-mestaruuden Jukureissa saavuttaneella Sammalmaalla on myös vyöllään 24 Liiga-ottelua TPS:n ja JYPin riveistä.

Kokkolalaisjoukkueen paidassa Sammalmaa on esiintynyt viimeksi kaudella 2007-08, jolloin hän pelasi Hermeksen B-nuorissa.

Hyökkääjän sopimuksessa on pykälä, joka mahdollistaa siirtymisen muualle, mutta Mestiksessä hänen seuransa on Hermes.

− Kaksi edellistä kautta olemme keskustelleet siirrosta ja paluusta Kokkolaan ja nyt onnistuttiin. Joonaksella on vielä kovat tavoitteet urheilijanuralla ja yhdessä nähtiin tässä iso mahdollisuus, kertoi Hermeksen urheilujohtaja Pasi Tuukkanen.

− Joonaksella on arvokasta kokemusta Mestiksestä ja varsinkin Mestiksen pudotuspeleistä, joissa olemme kaksi kautta tippuneet ensimmäisellä kierroksella.

Lue myös

Korkiakoski ei jatka Hermeksessä

MESTIS | 30.11.2017 22:38
Hermeksen ja hyökkääjä Markus Korkiakosken tiet eroavat. lue lisää

Hermes-kapteeni Lehto lyö hokkarit naulaan

MESTIS | 29.11.2017 21:52
Kokkolan Hermestä viimeiset kolme kautta edustanut puolustaja Nico Lehto on päättänyt lopettaa pelaajauransa. lue lisää

Kauhan kakkosvahtisoppaan työntää myös Laakso – ”Pelaavaksi tietysti haluaisin”

MESTIS | MAAJOUKKUE | 26.11.2017 12:00
Nuorten Leijonien maalivahtitilanne ei ole tänä vuonna kovinkaan selkeä. Maalivahdin tontille on tarjontaa, mutta nokkimisjärjestys on edelleen hieman auki. Päävalmentaja Jussi Ahokkaalla ryhmineen on pohdittavaa vaihtoehtojen välillä. lue lisää

Mestis-kierros: Joutuuko IPK sijaiskärsijäksi ärsytetyn TUTOn kynsissä?

MESTIS | 3.11.2017 7:00
Perjantain Mestis-kierroksella pisteistä mitellään neljällä paikkaunnalla. Kotonaan yllättäen LeKille hävinnyt TUTO hakee hyvitystä IPK:n kustannuksella. Hermes hamuaa pois jumbosijalta Ketterän vieraana, ja lisäksi yhteen iskevät Jokipojat ja K-Vantaa, sekä Espoo United ja RoKi. lue lisää

Kokkolasta Rovaniemelle - "Tykkään, kun tulee minipudotuspelihenki"

MESTIS | 27.10.2017 9:00
Tulevana viikonloppuna Mestiksessä pelataan täydet kierrokset vuoroin vieraissa -teemalla. RoKi ajelee ensin Kokkolaan Hermeksen vieraaksi ja lauantaina kokkolalaiset matkaavat vuorostaan Rovaniemelle. RoKin Kristian Kangas odottaa vauhdikasta menoa viime kauden joukkuettaan, Hermestä, vastaan. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Joonas Sammalmaa

Hermes #19 R lh
s. 1991 Kokkola
173CM / 75KG
SOPIMUS: 2018