Joonas Donskoi siirtyy San Jose Sharksiin

NHL / Uutinen
Joonas Donskoin katse suuntaa Pohjois-Amerikkaan päin.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Päättyneellä kaudella Oulun Kärpissä ja Leijonien MM-kisapaidassa suomalaisia ilahduttanut Joonas Donskoi siirtyy Pohjois-Amerikkaan.

Raahelaislähtöinen laitahyökkääjä Joonas Donskoi, 23, pelaa ensi kaudella San Jose Sharksin organisaatiossa. Sopimus on kaksivuotinen tulokassopimus. Asian vahvisti pelaaja-agentti Scott Bartlett.

Päättyneellä kaudella Donskoi rikkoi Liigassa oman piste-ennätyksensä ja sijoittui pistepörssin viidenneksi, kun hän iski Kärppien paidassa 49 tehopistettä 58 ottelussa. Pudotuspeleissä tahti oli sitäkin parempaa, kun tilille tuli 22 tehopistettä 19 ottelussa sekä SM-kultamitali ja pudotuspelien parhaan pelaajan palkinto.

Donskoi pääsi mukaan myös Suomen MM-kisajoukkueeseen ja hän sai kokoon kahdeksan tehopistettä kahdeksassa MM-kisaottelussa. Donskoi on kesän 2010 Florida Panthersin neljännen kierroksen varaus, mutta Panthersin oikeudet pelaajaan ovat jo menneet, joten Donskoi oli vapaa siirtymään minne tahtoi NHL:ssä.

Donskoi ehti olla vakionimi oululaisten kokoonpanossa kaudesta 2010–11 lähtien. Yhteensä Donskoi on pelannut 271 runkosarjaottelua Liigassa ja niissä on syntynyt 156 tehopistettä.

Sharksin paidassa on edellisen kerran nähty suomalaiskenttäpelaaja kaudella 2006-07, jolloin Ville Nieminen edusti kalifornialaisjoukkuetta 30 ottelussa. Viime kausina joukkueessa on pelannut suomalaisvahti Antti Niemi.

» Lähetä palautetta toimitukselle