Joona Ikosella kuuden pisteen ilta - Ilves puolivälieriin

Muut Sarjat / Uutinen
Joona Ikonen iski neljän erän aikana neljä maalia.
Kuva © Kirsi Teiskonlahti
Ilves selvitti tiensä puolivälieriin Joona Ikosen rohmutessa illan aikana peräti tehot 4+2. Myös muilla paikkakunnilla ratkaistiin Villi kortti -kierrokselta puolivälieriin matkaavat joukkueet.

Viime keväänä nuorten SM-liigan mestaruuden voittanut Ilves oli Tampereella tiukan paikan edessä. JYP oli voittanut Villi kortti -kierroksen avausottelun Jyväskylässä lukemin 4-3 ja tamperelaiset olivat pakkovoiton edessä.

Kotijoukkue Ilves aloittikin pelin tehokkaasti ja karkasi jo ensimmäisen kymmenen minuutin aikana kahden maalin johtoon. Tamperelaisten maaleista vastasivat Ville Nieminen sekä runkosarjassa pistepörssin voittanut Joona Ikonen.

JYP kavensi ottelun toisen erän alussa Matias Mustosen onnistuttua maalinteossa vain 29 sekunnin pelin jälkeen. Varsinaisen peliajan loput maalit teki kuitenkin Ilves ja kotijoukkue voitti illan mittelön lopulta lukemin 5-1.

Runkosarjan pistepörssin kolme kärkipaikkaa vienyt tamperelaisten ykkösketju Ikonen-Joona Koppanen-Topias Haapanen oli illan aikana erinomaisella pelipäällä, sillä Ikonen nakutti kolmen erän aikana peräti kolme maalia ja antoi kaksi syöttöä. Haapanen säesti ketjukaveriaan keräämällä mukavat tehot 1+2.

Koska kahden pelatun ottelun jälkeen voitot olivat tasan 1-1, pelattiin nuorten SM-liigan sääntöjen mukaisesti kahdenkymmenen minuutin mittainen jatkoerä kolmella kolmea vastaan. Jatkoerässä kotijoukkue oli jälleen vierasjoukkuetta tehokkaampi. Jatkoerän ensimmäisen osuman iski illan tehomies Ikonen, ja toisen maalin tamperelaisille teki Aleksi Niemi. JYP ei onnistunut jatkoerässä maalinteossa edes ilman maalivahtia, ja näin Ilves eteni puolivälieriin.

Nuorten SM-liigan puolivälieräjoukkueet selvillä

Lukko eteni puolivälieriin voittamalla kummatkin ottelut Tapparaa vastaan varsinaisella peliajalla. Torstaisen Hakametsästä napatun 2-1-voiton jatkoksi raumalaiset voittivat vierasjoukkueen kotonaan numeroin 4-1.

Avausottelussa Turussa TPS:ää vastaan 1-2- tappion kärsinyt HIFK selvitti tiensä jatkoon voittamalla turkulaiset ensiksi numeroin 4-2, sekä voittamalla jatkoerän lukemin 2-1. Voittomaalin Helsingissä iski vasta 16-vuotias Niklas Nordgren ylivoimalla.

Niklas Nordgren ratkaisi jatkopaikan HIFK:lle.

Sarjan ensimmäisen ottelun numeroin 4-5 Pelicansille hävinnyt KalPa oli tällä kertaa varsinaisella peliajalla lahtelaisia parempi lukemin 7-3 ja näin myös Kuopiossa edettiin jatkoerään. Jatkoerä kuitenkin päättyi ratkaisemattomaan 1-1-tilanteeseen ja ratkaisu jouduttiin hakemaan voittomaalikilpailulla. Voittomaalikilpailussa lahtelaiset olivat parempia ja parista jatkoon eteni Pelicans.

Puolivälierissä runkosarjan voittaja HPK kohtaa Pelicansin. Puolivälierien muut parit ovat Kärpät-HIFK, Blues-Lukko sekä Ässät-Ilves.