Jokipojille vahvistuksia pelaajistoon ja valmennukseen

MESTIS / Uutinen
Pellinen pelasi Mestistä viimeksi kaudella 2012-13.
Kuva © Antti Romsi
Jokipojat on tehnyt sopimuksen hyökkääjä Ossi Pellisen kanssa. Lisäksi joukkue testaa koeajalla puolustaja Iiro Mäntylän taidot.

Ossi Pellinen siirtyy Joensuuhun HC Satakunnan riveistä. Kaksi edelliskautta Suomi-sarjaa pelannut 32-vuotias hyökkääjä iski viime kaudella 31 ottelussa tehot 9+31.

Isokokoiselta (193cm/91kg) keskushyökkääjältä löytyy 201 ottelua Liiga-kokemusta Ilveksen, HPK:n ja Ässien paidasta. Mestiksessä hän on aiemmin edustanut FPS:ää, LeKiä sekä Jukureita.

− Ossin tilanne näyttää todella hyvältä. Hän on iso, vasemmalta laukova hyökkääjä, jollaiselle varmasti löytyy tilaa meidän joukkueestamme. Olen miehen otteisiin jo tässä vaiheessa erittäin tyytyväinen, kommentoi Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen.

Takalinjoilleen joensuulaisryhmä saa Kiekko-Vantaata viime kaudella edustaneen Iiro Mäntylän, joka saapuu joukkueeseen kuukauden koeajalla. 25-vuotias kovaotteinen Ketterä-kasvatti keräsi vantaalaisjoukkueessa 42 ottelussa tehot 1+6 ja 85 jäähyminuuttia.

Joukkueen harjoitusringissä on mukana myös viime kaudella KooKoota edustanut joensuulaiskasvatti Esa Lehikoinen. Hänen ensisijainen tavoitteensa on kuitenkin saada sopimus ulkomaille.

− Lehikoisen Esan kanssa taas seurataan tilannetta viikko kerrallaan. Hänellä ei ole tällä hetkellä sopimusta mihinkään, ja katsotaan rauhassa, mihin ratkaisuun mies päätyy, hallituksen puheenjohtaja Jarkko Immonen kertoi.

Jokipoikien valmennusryhmä täydentyy myös yhdellä nimellä, kun Eemeli Parikka aloittaa seuran kakkosvalmentajana. 27-vuotias Parikka on valmentanut viimeksi kaudella 2012-2013, jolloin hän toimi unkarilaisen Miskolci Medesjedven juniorijoukkueen päävalmentajana.

− Löysimme Parikan valmentajapankin kautta, ja ratkaisu tuntuu tässä vaiheessa onnistuneelta. Hän on oikein hyvä ja asiallinen kaveri, joka on suorittanut ammattivalmentajan tutkinnon Vierumäellä. Oikea ammattimies, päävalmentaja Aaltonen kehui.

Seuran hallituksessa tapahtuu myös muutoksia, sillä entinen puheenjohtaja Tuija Jormanainen siirtyy sivuun tehtävästä ja pelaajalegenda Immonen aloittaa uutena puheenjohtajana.

− Ajattelimme, että ensimmäisellä Mestis-kaudella puheenjohtajan paikalla olisi hyvä olla seuran läpikotaisin tunteva henkilö. Pyrimme luomaan seuraan uuden toimintamallin, johon kuuluvat mm. erilaiset työryhmät. Tätä kautta pystymme kehittämään seuran toimintaa ja parantamaan edellytyksiä Mestiksessä menestymiseen, Immonen summasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle