Jokipojat vahvistuu lupaavalla kärppävahdilla

MESTIS / Uutinen
Jukuri toimi Kärppien A-nuorten ykkösvahtina.
Kuva © (c) Jouko Kylmäoja, http://www.kylmaoja.net
Joensuun Jokipojat on tehnyt sopimukset maalivahti Samuel Jukurin ja hyökkääjä Ville Silvastin kanssa.

Kärppien junioreita viime kaudet edustanut Samuel Jukuri siirtyy yksivuotisella sopimuksella Jokipoikiin. 19-vuotias maalivahti pelasi viime kaudella 24 ottelua Nuorten Liigaa torjuntaprosentilla 90,5 ja pääsi kokeilemaan myös Mestis-vauhtia neljän ottelun verran Kajaanin Hokin tolppien välissä, jossa kiekot tarttuivat 92,2 prosentin varmuudella.

− Samuel taistelee kaksikymppisten kisapaikasta ja hänelle oli hyvä ratkaisu siirtyä junioripeleistä Mestikseen. Nyt meidän maalivahtiosasto on kunnossa. Kaksi suunnilleen tasavahvaa kaveria haastavat toisensa peliajasta, arvioi Jokipoikien urheilutoimesta vastaava Jarkko Immonen.

− Olen saanut Samuelista hyvät arviot hänen edellisiltä valmentajiltaan. Hän on urheilullinen kaveri, joka haluaa päästä urallaan eteenpäin. Todella mielenkiintoinen pelaaja, kommentoi seuran päävalmentaja Ari Aaltonen uutta vahtia.

Hyökkäykseensä joensuulaisjoukkue kiinnitti niin ikään yksivuotisella sopimuksella paluun joukkueeseen tekevän Ville Silvastin. Hyökkääjä pelasi Mestistä 74 ottelua Jokipojissa kausina 2010-12, mutta viimeiset kolme kautta ovat kuluneet tulevaksi kaudeksi Suomi-sarjaan nousseen Kiekkokoplan riveissä. 

− Ville on taistelija ja raataja, juuri sellainen hyökkääjä, jollaisen joukkue tarvitseekin, päävalmentaja Aaltonen kertoi.

− Hän pistää kaiken likoon, ja osaa toki pelatakin. Ville tuntee myös talon tavat, joten hänet on helppo ottaa mukaan joukkueeseen.

Joensuulaisryhmän puolustus puolestaan kapenee yhdellä nimellä, sillä jatkosopimuksen tehneen Jussi Lyytisen sopimus on purettu yhteisymmärryksessä.

− Jussi sai opiskelupaikan palo-opistosta Kuopiosta, ja päätti tarttua tähän tilaisuuteen. Sopimus purettiin hyvässä yhteishengessä, emme halua olla yhdenkään pelaajan urakehityksen, emmekä myöskään minkään muunkaan kehityksen tiellä, Immonen avasi sopimuksen purun syytä.

» Lähetä palautetta toimitukselle