Hokin Timo Hiltunen (28) siirtyy Jokipoikiin.

Sami Kemppainen

Jokipojat julkaisi runkonsa – Hiltunen Kajaanista hyökkäykseen

Jokipojat julkaisi keskiviikkona kahdentoista pelaajan sopimukset. Täysin uutena pelimiehenä joensuulaisseuraan siirtyy Hokissa hyökännyt Timo Hiltunen.

Jokipoikien maalivahtiosastolla ovat tulevalla kaudella Jonathan Iilahti ja Timo Niemi. Iilahden jatko julkaistiin jo kesken viime kauden. Kiekkokiertolainen Niemi taas on tuttu nimi myös ärjypaidasta usealta kaudelta.

− Aina ollu kiva pelata täällä ja varsinkin Jokipoikien paidassa. Yksi iso syy oli, että täällä on nauttinut pelaamisesta, Niemi mietiskeli.

− Uskon, että saadaan hyvä joukkue kasaan ja pystymme menestymään.

Puolustukseen joukkue kiinnitti jatkosopimuksella Joni Murasen ja A-junioreista tulevan Wiljami Kupiaisen. Pakkikalustoon kuuluu myös Eppu Rissanen, joka Iilahden tapaan solmi jatkosta jo viime kaudella.

Hyökkäyspäätä saapuu vahvistamaan tasaisia yli 20 pisteen kausia Mestiksessä takonut Timo Hiltunen. Viime kaudella Hokin katastrofaalisella kaudella Hiltusen tehot olivat 10+12. KalPa-kasvatti on pelannut Mestistä myös SaPKossa ja Jukureissa.

Hiltusen, 24, vyöllä on muun muassa kaksi Mestis-mestaruutta (2015, 2016) ja vuoden tulokkaan palkinto keväältä 2014.

Jatkosopimukseen pääsivät myös joensuulaisten viime kauden kärkihyökkääjiin kuuluneet Joonas Larinmaa ja Itävallasta kesken kauden palannut Samu Pitkänen. Seura solmi jatkosta myös Oula UskinOskari Lehtisen ja Teemu Holttisen kanssa.

− Jäi aika paljon hampaankoloon, kun tiputtiin jo puolivälierissä pois. Kovasti treenataan kesä ja lähdetään menestymään, Pitkänen kommentoi.

Edustusjoukkuesopimuksella joukkue kiinnitti myös 18-vuotiaan Miro Väänäsen. Joensuulaisessa Suomi-sarjan Kiekkokoplassa viime kauden pelannut Eetu Rissanen puolestaan palaa Jokipoikien hyökkäykseen, kun Kiekkokoplakin putosi II divisioonaan.

− Olen erittäin tyytyväinen näihin pelaajiin, jotka ovat nyt nimen paperiin laittaneet. Meillä on erittäin hyvä tilanne tällä hetkellä, ja kaikki ovat tässä vaiheessa jo sitoutuneet, päävalmentaja Jouni Varis sanoi.

Kaikki nyt julkaistut sopimukset ovat vuoden mittaisia.

Lue myös

Mestis-tähdet tutuiksi: Ei ole Joensuun voittanutta

MESTIS | 28.1.2018 14:30
Jatkoajan Mestis-tähdet tutuiksi -juttusarja palaa jälleen. Kevään avaushaastattelussa uraansa läpi käy kokenut Jokipojat-hyökkääjä Samu Pitkänen. Viimeisen viiden vuoden aikana Pitkäsen uran varrelle on sattunut muun muassa useampi paikkakunnan vaihto, Suomi-sarja ja Itävalta. Yksi asia kuitenkin on ja pysyy: Joensuu ja Jokipojat eivät miehestä lähde edes kulumalla. 30-vuotias hyökkääjä pysähtyi jakamaan kuulumisiaan Jatkoajalle. lue lisää

Joensuulainen kiekko elää omista nuorista

MESTIS | 21.12.2017 18:00
Jokipojat on tällä kaudella peluuttanut yllättävän paljon omia junioreitaan edustuksen riveissä. Joensuussa omia nuoria pidetään suuressa arvossa ja myös joensuulaispäävalmentaja Jouni Varis haluaa antaa kaiken tukensa nuorten kehitykselle. lue lisää

Ailahtelevaisuudesta kohti tasaisuutta – ”Haluamme olla neljän sakissa”

MESTIS | 21.12.2017 18:00
Joensuussa Mestis-syksy lähti liikkeelle töksähdellen, mutta kohti parempaa ollaan menossa. Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis summasi Jatkoajalle joukkueensa kulunutta kautta niin vahvuuksineen kuin heikkouksineenkin. lue lisää

Kolme toivetta: Positiivista pöhinää ja katsojia Joensuuhun

MESTIS | 21.12.2017 18:00
Jokipoikien syksy on ollut ailahtelevainen. Yksi pahempi notkahdus loka-marraskuun vaihteessa jätti todella ikävä maun joensuulaisten syyskauteen. Jatkoaika laati joensuulaisten puolesta toivelistan, jonka toivomme joulupukin lukevan. lue lisää

Mikael Ruohomaa - lopettamisen partaalta olympiajoukkueen porteille

LIIGA | MESTIS | MAAJOUKKUE | 17.12.2017 12:00
Mikael Ruohomaa ehti jo jättää jääkiekon kertaalleen kokonaan. Nyt, 29-vuotiaana, hän on kuitenkin noussut maajoukkuetason pelaajaksi. Millaisesta miehestä on oikein kyse? lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Oula Uski

Jokipojat #12 L lh
s. 1992 Järvenpää
192CM / 81KG
SOPIMUS: 2018