Jokinen ratkaisi voiton Pittsburghille

Jokisen debyytti oli kotihallissa vakuuttava.
Pittsburghin tähtisikermään siirtorajalla siirtynyt Jussi Jokinen vastasi joukkueensa maaleista ottelussa New York Rangersia vastaan. Buffalo otti voiton Ottawasta ja liittyi kilpailuun pudotuspelipaikoista.

Pittsburgh Penguins ja New York Rangers kohtasivat toistamiseen tällä viikolla. Rangers vei ensimmäisen kamppailun näytöstyyliin kotihallissaan 6-1, ja nyt oli Pittsburghin aika kuitata tapahtunut.

Tahti oli läpi ottelun viihdyttävä, ainoastaan maalit loistivat poissaolollaan. Sidney Crosbyn paikkaajana toiminut Jussi Jokinen pelasi pirteästi laidoillaan Pascal Dupuis ja Chris Kunitz. Ensimmäisen erän kohokohtana oli Rangersin Ryane Clowen ja kotijoukkueen Deryk Engellandin tappelu. Tappelu ei lukeudu historian näyttävämpiin, mutta viime aikoina harvassa olleet käsirysyt ovat osaltaan hyvää viihdettä.

Vierasjoukkue Rangers vei ensimmäisen erän laukaukset 13-11.

Toisessa erässä nähtiin ensimmäisen tapaan vain yhdet rangaistukset. Ensin Mark Eaton piti Rick Nashista liikaa kiinni puolustussinisellä. Rangersin ylivoima oli pääasiassa luokatonta, Pittsburgh pääsi vaivattomasti kiekkoon kiinni. Nash ja Mats Zuccarello pelasit suorasta hyökkäyksestä Derek Stepanille loistavan maalipaikan, mutta Marc-Andre Fleuryn hanskakäsi heilahti televisiotorjuntaan.

Erän puolivälin jälkeen Darrol Powe joutui pienen keskustelun jälkeen jäähypenkille pelin viivyttämisestä. Huolimaton rystynosto omalta puolustusalueelta päätyi aina Pittsburghin puolustusalueelle ja laitojen ulkopuolelle. Isäntien ylivoima oli myös tahditonta, Jarome Iginla pääsi kerran vaarallisesta paikasta lyömään kiekon Henrik Lundqvistin patjoihin.

Laukausten määrä maalia kohti tippui selvästi ensimmäisestä erästä. Kolmannessa erässä tahti oli toinen varsinkin vierailijoiden toimesta.

Penguins johtoon

Kotijoukkue siirtyi johtoon päätöserän avausminuutilla. Orastavan hyökkäyksen jälkeen Dupuis syötti maalin taakse Kunitzille, joka jatkoi maalin kulmalle liukuneelle Jokiselle. Jokisen laukaus lähti suoraan syötöstä kohti takakulmaa, eikä Lundqvist ehtinyt tielle. Näin Jokinen vastasi valmentaja Dan Bylsman huutoon, joka ennen ottelua uskalsi odottaa suomalaishyökkääjältä osumaa.

Tämän jälkeen show'n varasti Pittsburghin maalivahti Fleury. Kerta toisensa jälkeen Rangersin vedot kilpistyivät kanadalaisen varusteisiin. Hänelle kuitenkin tapahtui yksi ratkaiseva nukahdus viimeisellä vitosella. Stepan voitti hyökkäyspään aloituksen, Brandon Sutter yritti kädellään kaapia kiekkoa taaksepäin, mutta peliväline ajautui Nashin lapaan. Kiekko välittömästi liikkeelle ja pienen maskin takaa jalkojen välistä verkon perukoille.

1-1-tasatilanteessa siirryttiin aina voittolaukauskilpailuun, jossa maalinteossa onnistui vain Jokinen. Laajalla kaarella yritykseensä liukunut hyökkääjä yllätti Lundqvistin kilpikäden puolelta. Rangersin maalilla Lundqvist loukkasi hieman itseään venyttäessään patjansa Jevgeni Malkinin laukauksen eteen. Ruotsalaisvahti pystyi kuitenkin jatkamaan, mutta kaikkien Rangers-hyökkääjien epäonnistuessa, ylimääräinen sarjapiste jäi Pittsburghiin.

Buffalo nousee, Dallas yllätti Anaheimin

Kaksi puolustajaa ja kapteeninsa siirtorajalla kaupannut Buffalo on vaihtamassa roolia runkosarjan lopulla. Jo hetken oli selvää, että he vain kiusaavat muita joukkueita varastamalla pisteitä sieltä täältä. Nyt oma pistetili on karttunut niin paljon, että pudotuspeliviivaan on vain neljä pistettä. Joukkueita olisi ohitettavana neljä, joten viimeiseen kymmenestä jäljellä olevasta pelistä puhvelilauman pitäisi voittaa lähes jokainen.

Projekti on tällä hetkellä hyvässä vauhdissa, sillä kierroksella kaatui Ottawa 4-2. Pahasti alkukaudella loukkaantunut Ottawa-vahti Craig Anderson oli jo luukkuvahdin roolissa. Maalivahtien kamppailun kentän puolella vei nimiinsä Buffalon Ryan Miller, joka pysäytti 37:stä laukauksesta 35. Buffalo ratkaisi kamppailun itselleen kahdella nopealla maalilla kolmannen erän puolivälissä.

Coloradossa ei riittänyt varsinainen peliaika paremmuuden selvittämiseen, kun Avalanche isännöi Detroit Red Wingsiä. Ottelun sankariksi nousi venäläistaituri Pavel Datsjuk, joka vastasi ottelun avausmaalin lisäksi jatkoaikaosumasta. Datsjuk pääsi hieman varkain tökkäämään kiekon sisään, kun jatkoaikaa oli vain 16 sekuntia jäljellä.

Kotihallissaan vakuuttavasti suorittanut Anaheim joutui hieman yllättäen taipumaan pelaajiaan kaupanneelle Dallasille 3-1. Toisaalla Antti Niemi vei suomalaisvahtien taistossa Calgaryn Miikka Kiprusoffin. Calgary johti ottelua kahden erän jälkeen, mutta Dan Boylen ja Joe Pavelskin kolmannen erän maaleilla pisteet jäivät Kaliforniaan. Calgarylle vierastappio oli jo 12. perättäinen.

BUFFALO - OTTAWA 4-2
PITTSBURGH - NY RANGERS 2-1 vl.
ST. LOUIS - COLUMBUS 3-1
COLORADO - DETROIT 2-3 ja.
ANAHEIM - DALLAS 1-3
SAN JOSE - CALGARY 2-1