Jokinen palaa KalPaan

LIIGA / Uutinen
Tommi Jokinen kantaa myös ensi kaudella keltaista paitaa, mutta KalPassa.
Kuva © Jarno Hietanen
Edelliset neljä kautta SaiPassa pelannut Tommi Jokinen palaa Kuopioon ja kasvattajaseuraansa KalPaan. KalPa toivoo Jokisesta joukkueensa kulmapelaajaa.

Viime kaudella uransa ennätyspisteet saalistanut Tommi Jokinen, 27, siirtyy takaisin tuttuun maisemiin Savon sydämeen.

Jokinen pelasi viime kaudella pääosin SaiPan ykkösketjussa yhdessä Chad Raun ja David McIntyren kanssa. Rooli kovien ulkomaalaisten rinnalla tuotti Jokiselle uran ennätyspisteet, 15+18.

− Tommilla on kokemusta isossa roolissa kärkiketjuissa pelaamisesta. Jokisen uran suunta on osoittanut viime kaudet vahvasti ylöspäin. Yli 30 pistettä Liigan runkosarjassa on laadukkaan pelaajan merkki, KalPan urheilujohtaja Kimmo Kapanen kommentoi.

Kuopiolaislähtöisen hyökkääjän sopimus kattaa seuraavat kolme kautta. Jokinen kuului päävalmentaja Pekka Virran luottopelaajiin jo keväällä 2008, kun KalPa voitti A-nuorten SM-kultaa.

− Minulle on iso asia edustaa kotikaupungin seuraa ja pelata kasvattajaseurassa. Tuohon kun autolla kaarroin hallin pihaan, tuli heti kotoinen olo ja vanhoja hyviä muistoja mieleen. Tosi huikea fiilis on olla takaisin, Jokinen hehkutti.

− Erittäin nousujohteista oli tuo koko SaiPa-aika, ja tunnen että parhaat vuodet ovat vasta edessä. Hyvä kutina on tulevasta, varmasti hyviä vuosia on tässä tulossa.

Lähtökohtaisesti Jokista odottaa KalPassa iso ja vastuullinen rooli.

− Tommi tulee olemaan meidän tulevien kausien joukkueiden kulmapelaajia, iso osa meidän pelillistä identiteettiä. Hän tuo kokoa, taitoa, on vahva suojaamaan kiekkoa ja tulee olemaan hyvä esimerkki nuorille pelaajillemme äärimmäisen nöyränä työntekijänä, Kapanen kertoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle