Jokerit kiinnitti Justin Mapletoftin

Helsingin Jokerit täydensi keskushyökkääjistönsä tekemällä vuoden sopimuksen kanadalaisen Justin Mapletoftin kanssa. 24-vuotias Mapletoft siirtyy Jokereihin New York Islandersin organisaatiosta.

Juniorivuosinaan Mapletoft nakutteli kovia pistemääriä, mutta ammattilaisurallaan hän on kehittynyt erinomaiseksi puolustavaksi keskushyökkääjäksi. Mapletoft on kiekkoillut edelliset neljä kautta varaajaseuransa New York Islandersin organisaatiossa. NHL-otteluita tilille on kertynyt 39 ja niissä pisteitä 3+6=9.

- Kolme viikkoa sitten sain tämän nimen käsiini. Siinä vaiheessa ei ollut selvää, pelaako NHL:ssä vai pelaako missä. Tässä oli useita pelaajia esillä, hän oli ensimmäinen, jonka kohdalla voitettiin tarjouskilpailu sveitsiläisten kanssa, kommentoi Jokerien toimitusjohtaja Matti Virmanen.

- Hän on kahden suunnan sentteri, ei puhdas hyökkäyspään pelaaja. Liikkuu hyvin ja hyvä leftin laukaus, päävalmentaja Waltteri Immonen kuvaili uutta pelaajaansa.

taustaa

Mapletoft halajaa nopeasti takaisin NHL:ään
[lue lisää]Jokerit sai rauhoitettua tilanteen
[lue lisää]

Viime kaudella Mapletoft pelasi Sean Bergenheimin seurakaverina Bridgeport Sound Tigersin joukkueessa AHL:ssä. 61 ottelussa Mapletoft teki 11 ja syötti 24 maalia.

- Bergenheimiltä esimerkiksi kysyttiin, he kun sattuivat pelaamaan viime kaudella samassa ketjussa. Muutamalta muultakin henkilöltä on taustat tarkastettu, Virmanen kertoi Mapletoftin taustoista.

- Nyt on valmentajillekin helpompaa, kun alkaa olla joukkue kasassa. Pari viikkoa sitten oli 15 pelaajaa ringissä, Oulussakin käytiin kolmella ketjulla.

Mapletoftin hankinnan myötä Jokereilla on joukkueessaan viisi keskushyökkääjää, joista Brett Harkins poistuu riveistä lokakuun puolivälissä. Joukkueeseen haetaan edelleen yhtä lisävahvistusta.

Lue myös

Jokerit protestilistalle - Verottaja karhuaa lähes 150 000 euroa

KHL | 8.10.2015 11:25
Verottaja karhuaa Helsingin Jokereilta lähes 150 000 euron summaa. lue lisää

Jokeripakistoon latvialaisvahvistus

KHL | 4.10.2015 19:06
Helsingin Jokerit vahvisti puolustustaan, kun 27-vuotias latvialainen Arthurs Kulda liittyy seuraan loppukaudeksi. lue lisää

Kapteeni Kapanen tuomaritoiminnasta: "Turha hakata päätä seinään"

KHL | 1.10.2015 21:47
Jokerit otti torstaina helpottavan voiton Pietarin SKA:sta, kun helsinkiläisten puolustuspeli toimi vihdoin myös SKA:ta vastaan. Yksi Jokereiden suurimpia sankareita oli kapteeni Niko Kapanen, joka viimeisteli Jokereiden avausmaalin. lue lisää

IS: Jokerien puolustajaa epäillään pahoinpitelystä

KHL | 29.9.2015 18:13
Suomen maajoukkueessakin useasti esiintynyttä Ossi Väänästä epäillään pahoinpitelystä. lue lisää

Ruotsalaisveskari jälleen Jokereiden sankari - "Tunnen oloni vahvemmaksi"

KHL | 23.9.2015 21:47
Suurimpia syitä Jokereiden erinomaiseen alkukauteen on ollut vahva maalivahtipelaaminen. Keskiviikon ottelussa Slovan Bratislavaa vastaan oli Henrik Karlssonin vuoro loistaa ja turvata Jokereille ansaittu kotivoitto. lue lisää

Kommentit

Justin Mapletoft

s. 1981 Lloydminster, SQ, CAN
185CM / 92KG
SOPIMUS: 2008
VARAUS: 1999 New York Islanders 5. kierros #130