Jokerit julkaisi tukun vahvistuksia

Helsingin Jokerit kertoi pitämässään tiedotustilaisuudessa uusista vahvistuksistaan sekä entisten pelaajien jatkosopimuksista. Jokereilla on nyt sopimukset yhteensä 27 pelaajan kanssa. Päävalmentaja Hannu Jortikan mietteitä täällä.

Uusia pelaajia Jokereissa ovat MoDosta siirtyvä ruotsalaispuolustaja Pierre Hedin, Washington Capitalsin farmijoukkueen Portlandin keskushyökkääjä Glen Metropolit, Chicagon jykevä puolustaja Sami Helenius ja Hokin riveissä Mestiksen parhaaksi maalivahdiksi valittu Pasi Häkkinen.

Jokerit julkaisi samalla myös jo aiemmin Jatkoajan uutisoimat Marko Jantusen ja Jan Latvalan sopimukset.

Omat pojat, osa 2

Jokerit lähtee ensi kauteen uuden päävalmentajan ja uusien kujeiden kera. Hannu Jortikka saa johdettavakseen jokerijoukkueen, jossa omien nuorien osuutta on haluttu selkeästi lisätä. Jokereiden tiistaisessa tiedotustilaisuudessa Hjallis Harkimo vakuutti, että linja tulee pitämään ja omille junioreille on järjestettävä mahdollisuus lyödä itsensä läpi liigassa oman joukkueensa riveissä.

- Ei siinä ole järkeä, että meillä on 300 loistavaa junioria joille me ollaan rakennettu harjoitusmahdollisuudet, ja sitten ne ei pääse yrittämään liigaan omassa joukkueessaan, muotoili Harkimo osuvasti.

Liikaa ei kuitenkaan voi nuoriin nojata, ja siksi Jokerit hankki tällekin vuodelle tukun kovia nimiä. Menestystä haetaan joka tapauksessa, mutta ääni kellossa on hieman vaihtunut. Mestaruuksia ei tiedotustilaisuudessa rummutettu, vaan asenne oli enemmänkin "katsotaan, mihin riittää". Joukkueen yhteinen työ alkaa harjoitusten merkeissä 5. päivä toukokuuta.

Päävalmentaja Jortikka ei halunnut vielä tehdä mitään julistuksia, miltä Jokereiden peli tulee ensi kaudella näyttämään.

Jokereiden joukkue on toimitusjohtaja Matti Virmasen mukaan halventunut viime vuoden 13 miljoonan markan ryhmästä. Joukkue on valmis, eikä siihen tehdä enää muutoksia, ellei joku pelaaja lähde NHL:ään.

- Me ollaan todella tyytyväisiä tähän. Saatiin kaikki ne pelaajat, jotka oli meidän ykkösvaihtoehtoina, kertoi Virmanen.

Kokoonpano - oma pää

Jokereiden maalin suulla pelaa ensi kaudella siis näillä näkymin kolmikko Kari Lehtonen, Markus Helanen ja Pasi Häkkinen. Lehtosen lähtö Atlantan organisaatioon NHL:ään on luonnollisesti mahdollista, mutta tällä hetkellä ei vielä mitään ole sen suhteen tapahtunut. Toimitusjohtaja Matti Virmanen vakuutteli luottoa Helaseen, joka esiintyi edukseen viime kaudella 13 ottelussa. Jokerit ei siis tule Lehtosen lähtiessäkään hankkimaan nimekästä ja kokenutta maalivahtia.

Hartwall Areenan isäntien puolustuspeli on vahvoissa kantimissa Sami Heleniuksen, Pierre Hedinin ja Jan Latvalan sopimuksien myötä. Hedin tulee Jokereihin seitsemän Elitserienin MoDossa pelatun kauden jälkeen. Ruotsalaispuolustaja oli kahden viime kauden aikana joukkueensa kapteeni. Miestä pidetään taitavana kiekollisena puolustajana ja siihen rooliin Hedin tullaan istuttamaan myös Jokereissa. Hedinin sopimus on kaksivuotinen. Toinen kiekollisen puolen selvä vahvistus on jo aiemmin uutisoitu Latvala, joka teki niinikään kahden vuoden sopimuksen Jokereiden kanssa.

Sami Helenius on jo lukuisina vuosina ollut kesäisin vahvasti tulossa Jokereihin. Jälleen kerran on miehen tulo kahden vuoden paperilla selvää, mutta NHL-peikko vaanii edellen Jokereita. Matti Virmanen luonnehti kuitenkin, että nyt Heleniuksen tulo on lähempänä kuin koskaan. Jykevän Heleniuksen rooli on fyysisellä puolella oman pään puolustajana.

Viime kauden vakiopuolustajista Jokereissa jatkavat Markus Kankaanperä, Olli Malmivaara, Arto Tukio ja Samuli Jalkanen. Kilpailu pakkipaikoista tulee olemaan kovaa, sillä edellämainittujen lisäksi puolustukseen pitäisi järjestää peliaikaa omille junioreille, eli Mikko Kaltevalle, Sami Lepistölle ja Kevin Kanteelle, joilla kaikilla on kahden vuoden sopimus.

Hyökkäys

Hyökkäyksessä Jokereilla on siis nyt kaksi vahvaa sentteriä: aiemmilta kausilta tuttu Petri Pakaslahti, jolla on vuosi sopimuksestaan jäljellä, sekä uusi tuttavuus Glen Metropolit. Metropolit on nakuttanut rapakon takana kovalla tahdilla pisteitä AHL:ssä ja lähes puolensataa pistettä NHL:ssäkin. Miehen ongelma onkin ollut lähinnä se, että vaikka hän on AHL:n taitavimpia senttereitä, ei koko ja puolustuspeli riitä NHL:n 3-4 -ketjuihin ja aivan ensimmäisiin ketjuihin ei mies ole saanut paikkaansa vakuutettua. Miestä voi joka tapauksessa pitää varsin kovana vahvistuksena SM-liigaan. Viime kaudella Metropolit kokosi AHL:ssä 67 pistettä 51 pelissä, ja Show'ssakin ratkaisi yhden ottelun jatkoajalla.

Marko Jantunen päättää pitkän periodinsa Ruotsissa ja palaa Suomeen. Jokerit saa miehestä kolmen vuoden sopimuksella kaikissa liemissä keitetyn rutinoituneen hyökkääjän, joka tekee varmuudella tukun pisteitä.

Muita suuria nimivahvistuksia ei hyökkäykseen siis tullut. Suurlupauksille Sean Bergenheimille ja Tomi Mäelle voi näin odottaa lisääntyvää peliaikaa. Tomek Valtosen, Teemu Laineen ja Jussi Pesosen todellinen breikkipaikka on niinikään koittanut. Valtteri Filppula lienee myös hyökkäyksen vakiokalustoa ensi kaudella. Tommi Oksa, Arto Koivisto ja Sami Tervonen ovat junioreita, joita varmasti myös tullaan näkemään ensi kaudella jokerihyökkäyksessä.

Jokereiden sopimustilanne ja pelaajien sopimusten pituudet on nähtävissä Jatkoajan pelaajalistasta.

Lue myös

Suora Yhteys: Valtteri Filppula kasvattamaan rooliaan Tuukka Raskin kustannuksella

NHL | KHL | 23.11.2016 10:00
Kiekkodiggareiden on syytä olla loppuviikosta hereillä, kun huippusarjat NHL ja KHL tarjoilevat parastaan. Helsingissä nähdään yksi syyskauden kohokohdista Jokereiden isännöidessä Pietarin SKA:ta, eikä Pohjois-Amerikka jää pekkaa pahemmaksi viikonlopun jännittävällä kattauksellaan. lue lisää

Mike Lundin kaksivuotisella sopimuksella Jokerien puolustukseen

KHL | 27.4.2017 15:11
Jokerit on hankkinut puolustukseensa yhdysvaltalaispuolustaja Mike Lundinin. lue lisää

Konkursseja ja jämäkkää johtamista − “Urheiluseurojen sisäpiirissä” nostaa seurajohtajat valokeilaan

LIIGA | KHL | Muut Sarjat | 14.4.2017 14:00
Tero Auvisen ja Arto Kuuluvaisen kirja “Urheiluseurojen sisäpiirissä - tarinat tunteen takana” valottaa kattavasti suomalaista urheilujohtamista. Mukana on tarinoita yhteensä 12 suomalaisesta jääkiekkoseurasta ja monen muunkin lajin parista. lue lisää

Filppulan tulo Leijonien mukaan varmistui

MAAJOUKKUE | 12.4.2017 17:50
Tällä kaudella NHL:ssä Philadelphia Flyersiin siirtynyt Valtteri Filppula tulee Leijonien joukkueeseen MM-kisoihin. lue lisää

Filppula lähtee innoissaan Pariisiin − "Kyllä MM-kisat kiinnostavat"

NHL | 10.4.2017 9:25
Philadelphia Flyers ja Carolina Hurricanes saivat kautensa päätökseen sunnuntai-iltana Philadelphiassa. Merkityksetön ottelu päättyi Carolinan 4−3-voittoon. Muutaman Flyers-pelaajan kausi jatkuu kevään MM-kisoissa. lue lisää

Kommentit

Pierre Hedin

s. 1978 Örnsköldsvik, SWE
185CM / 93KG
SOPIMUS: 2006 (Tor)