Joel Ward sopimukseen Sharksin kanssa − sopimus odotettua maltillisempi

NHL / Uutinen
Ward palaa läntiseen konferenssiin.
Kuva © Getty Images
Washington Capitalsissa viimeiset neljä kautta pelannut Joel Ward on solminut sopimuksen San Jose Sharksin kanssa.

Veteraanipelaajan ja Sharksin välinen sopimus on kolmivuotinen ja sen yhteisarvo on 9,75 miljoonaa dollaria. Palkkakattoon vaikuttavaksi keskiarvoksi tulee näin 3,25 miljoonaa dollaria per kausi.

34-vuotias Ward tunnetaan kovana kaksinkamppailijana ja hyvänä pudotuspelipelaajana. Kuluneena keväänä Ward keräsi tehot 3+6 pelaamissaan 14 pudotuspeliottelussa. Runkosarjassa oikea laitahyökkääjä iski 19 maalia ja yhteensä 34 tehopistettä 82 ottelussa. Hänestä tuli heinäkuun alussa rajoittamaton vapaa agentti.

− Joel on laadukas veteraanipelaaja, joka osaa tehdä maaleja, mutta myös pelata kovaotteista jääkiekkoa. Hän istuu hyvin keskeisten hyökkääjiemme rinnalle ja hänellä on kokemusta tasonnostosta juuri kevään tärkeimmissä otteluissa, kertoo Sharksin GM Doug Wilson seuran julkaisemassa tiedotteessa.

Ward on edustanut urallaan myös kolme kautta Nashville Predatorsia, jonka lisäksi hän ehti viettää kolme kautta Minnesota Wildin organisaatiossa lähinnä AHL:n puolella. Hänen kerrottiin hakevan alunperin hieman pidempää sopimusta tulevalta seuraltaan.

Käyttäjän awennstrom kuva

Kommentti: Antti Wennström

Capitalsissa erittäin arvostettu persoona ja pelaaja Ward ei saanut ihan haluamansa pituista sopimusta, mutta löysi joukkueen, jonne oikea laitahyökkääjä sopii mainiosti. Sharksin uudelleenrakennus muuttui taas heti voittamisen tavoitteluksi, mutta se on todennäköisesti fiksu yritys joukkueessa, jossa keskeisiä veteraanihyökkääjiä on sidottu joukkueeseen vielä useammaksi vuodeksi.

Joonas Donskoin ja Nikolai Goldobinin kannalta hyökkäyksessä alkaa olla nyt ruuhkaa, sillä myös Melker Karlsson teki Sharksin kanssa vastikään jatkosopimuksen. Aikaa ja tilaisuuksia löytyy kuitenkin varmasti jo tulevan kauden aikana.

» Lähetä palautetta toimitukselle