Joel Salonen Lukkoon

LIIGA / Uutinen
Turun Palloseuran kasvatti Joel Salonen on Rauman Lukon uusin hankinta.

Joel Salonen on 27-vuotias, 177-senttinen ja 83-kiloinen laitahyökkääjä. Salonen on nopea luistelija ja tärkeä alivoimapelaaja, jonka kaksi edellistä kautta ovat menneet piloille erilaisten loukkaantumisten takia.

Salonen on pelannut SM-liigaa TPS:n ja SaiPan lisäksi Porin Ässien paidassa. Lappeenrantaan Salonen siirtyi kesken kautta 1995-96, jolloin SaiPa pelasi vielä 1. divisioonassa. Salonen oli tärkeässä roolissa, kun SaiPa myöhemmin keväällä nousi SM-liigaan. Pelattuaan kaksi hyvää liigakautta mustakeltaisessa paidassa Salonen hiipui tavalliseksi rivipelaajaksi, eikä SaiPa tarjonnut enää tulevaksi kaudeksi Saloselle sopimusta. Joel Salonen on pelannut SM-liigassa 212 peliä, joissa on kertynyt 97 tehopistettä (39+58). Jäähyllä hän on viettänyt aikaansa 116 minuuttia. Play offeissa vastaavat luvut ovat 10. 1+0=1. 0. Salonen on pelannut urallaan yhden A-maaottelun, kaksi B-maaottelua sekä kolme poikien maaottelua.

Lukon nuoressa joukkueessa Salonen edustaa kokemusta ja tuo lisää tehoa raumalaisseuran loukkaantumisten verottamaan hyökkäyskalustoon, josta edelleen ovat pois mm. Petri Lätti, Samu Isosalo ja Jaakko Hagelberg.

Salosen ja Lukon sopimus on yksivuotinen. Samalla Lukko ilmoitti, ettei enää hae aktiivisesti pelaajia joukkueeseensa. Lukon joukkueessa on vielä mukana viime viikolla näyttöjä antamaan saapunut KalPan keskushyökkääjä Tatu Miettinen, joka tavoittelee lähinnä nelosketjun keskushyökkääjän paikkaa.

Sen sijaan Lukossa ei nähtäne alkavalla kaudella esim. Jari Torkkia, joka parhaillaan harjoittelee kotikaupungissaan ilman seuraa, eikä myöskään yhtään ulkomaalaispelaajaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle