Jets vei pisteet Manitoban maalikarkeloissa, Panthersin taivas tummeni

Stempniak niittaa illan ensimmäisensä.
Winnipeg Jetsin haalariosasto touhusi tehokkaasti, kun Jets kaatoi kotonaan Vancouver Canuksin. Jetsin kanssa lännen viimeisistä pudotuspelipaikoista taistelevat Calgary Flames ja Los Angeles Kings ottivat myös tärkeät voitot.

Siirtotakarajalla New York Rangersista hankittu Lee Stempniak nousi ottelun hahmoksi, kun Winnipeg Jets venyi elintärkeään 5−4-kotivoittoon Vancouver Canucksia vastaan. Stempniak piti kahdella maalillaan huolen siitä, että pudotuspelihaaveet pysyvät Manitobassa edelleen elossa.

Itse ottelu alkoi vauhdikkaasti ja vierailijoiden Jannik Hansen aiheutti nopeudellaan pari vaaratilannetta Ondrej Pavelecin vartioimalle Jets-maalille heti ottelun avausminuuttien aikana.

Maalinteon aloitti kuitenkin kotijoukkue ja sen nelosketju. Ikiraataja Jim Slater räjäytti kotiyleisön riemuun iskettyään irtokiekon Canucks-verkon perukoille pienestä kulmasta. Esityön maaliin teki vahvasti hyökkäyskulmassa vääntänyt niin ikään hiljattain Winnipegiin hankittu Jiri Tlusty. Vajaan minuutin kuluttua Jetsin johto tuplaantui, kun Michael Frolik ohitti Eddie Läckin maalinedushässäkän päätteeksi.

Vancouverilaiset tulivat nopeasti takaisin peliin mukaan ruotsalaisvoimin. Canucks kavensi ennen erän puolta väliä ylivoimalla, kun Henrik Sedin tuikkasi päätylaidasta kimmonneen kiekon ohi väärin sijoittuneen Pavelecin. Pari minuuttia ennen erätaukoa Daniel Sedin toi vierasjoukkueen tasoihin, mutta ennen erätaukoa maalattiin vielä kertaalleen. Illan ykköstähti Stempniak ohjasi Matthieu Perreaultin upean poikittaissyötön tyhjään Canucks-maaliin vajaa minuutti tasoitusosuman jälkeen.

Burrowsin kaksi maalia ei riittänyt.
Kuva © Lance Thomson

Jos avauserä oli maali-iloittelua, muuttui pelin luonne toiseen erään. Molemmat joukkueet tiivistivät viisikkopuolustustaan eikä maalipaikoilla enää herkuteltu avauskaksikymmenminuuttisen tapaan. Maalitonta erääkään ei tosin nähty, sillä erän viimeisen minuutin alussa Mark Scheifele lisäsi Jetsin johtoa 4−2-lukemiin. Kanadalaiskeskushyökkääjän rannelaukaus livahti helpon oloisesti Läckin kainalosta maaliin. Jo kahdeksan sekunnin kuluttua kiekkoa kaivettiin vastapäisen maalin verkosta, kun Alexandre Burrows kavensi Jetsin johdon uudelleen yhteen maaliin.

Kolmannet erät ovat koituneet useasti Jetsin kohtaloksi kuluneen kauden aikana joukkueen menetettyä johtoasemiaan otteluiden loppuhetkillä. Tällä kertaa Jets ei otettaan menettänyt. Päätöserän puolivälin tienoilla Stempniak lisäsi Jetsin johdon uudelleen kahteen maaliin. Burrows kavensi erän loppuminuuteilla vielä uudelleen, mutta tuota lähemmäksi vierailijat eivät päässeet, vaan joutuivat poistumaan tappio niskassaan.

Rämö loukkaantui, Flames ja Kings voittoihin

Jetsin voitto Winnipegissä ei kuitenkaan nostanut joukkuetta pudotuspeliviivan yläpuolelle, sillä sekä Calgary Flames että Los Angeles Kings ottivat myös voitot. Flames-maalilla aloittanut Karri Rämö jouduttiin vaihtamaan maalin suulta jo 58 sekunnin pelin jälkeen alavartalovamman vuoksi. Rämön korvannut Jonas Hiller venyi kuitenkin kauden ensimmäiseen nollapeliinsä, kun Flames haki vieraspisteet Edmontonista lukemin 4−0.

Hallitseva Stanley Cup -mestari Kings ei puolestaan antanut Colorado Avalanchen yllättää, vaan otti tärkeät pisteet 3−1-kotivoitolla. Jeff Carter alusti kaksi maalia ja viime kauden viimeisen maalin tehnyt Alec Martinez viimeisteli voittomaalin ottelun toisessa erässä. Kingsin tähtivahti Jonathan Quick selvisi tällä kertaa yllättävän helpolla: miehelle kirjattiin tilastoihin vain yhdeksän torjuntaa.

Florida Panthersille kotitappio Tampa Bay Lightningia vastaan merkitsi viimeistenkin pudotuspelihaaveiden murenemista. Lightning jyräsi voiton lukemin 4-0. Steven Stamkos iski tehot 2+1 ja päätti samalla seitsemän ottelun maalittoman putkensa.

CAROLINA - PHILADELPHIA 3-2 vm.
COLUMBUS - PITTSBURGH 5-3
WINNIPEG - VANCOUVER 5-4
BOSTON - TORONTO 2-1 vm.
OTTAWA - WASHINGTON 4-3 ja.
FLORIDA - TAMPA BAY 0-4
NY ISLANDERS - BUFFALO 3-0
NY RANGERS - NEW JERSEY 6-1