Jets vahvisti asemiaan, Seguinin paluusta laiha lohtu Starsille

Pekka Rinteestä ei ollut tällä kertaa Winnipeg Jetsin pysäyttäjäksi.
Winnipeg Jets otti tärkeän voiton Nashville Predatorsista. Tyler Seguin ja Aleksandr Ovetškin palasivat tehokkaina jäälle.

Winnipeg Jets vahvisti asemiaan taistelussa pudotuspelipaikoista ottamalla 3−1-voiton divisioonavastustaja Nashville Predatorsista. Jets on tällä hetkellä kiinni viimeisessä villi kortti -paikassa, kun Predators on divisioonakärkenä jo käytännössä varma pudotuspeleihin menijä viimeaikojen tappioputkestaan huolimatta. Tappio oli Predatorsille jo kuudes peräkkäinen varsinaisella peliajalla.

Ottelun ensimmäinen osuma nähtiin ajassa 14:54, kun Andrew Ladd ja Michael Frolik pääsivät kahdestaan läpi Predators-puolustuksen. Laddin poikittaissyöttö tavoitti Frolikin maalin kulmalla ja Frolikin rannelaukaus ohitti Pekka Rinteen.

Ryan Ellis vei ottelun 1−1-tasalukemiin toisen erän puolivälissä. Ellisin laukaus siniviivan tuntumasta kimpoili Jets-pelaajista ja päätyi ohi Jetsin maalia vartioineen Michael Hutchinsonin.

Vain puolen minuutin kuluttua tasoituksesta Jets kampesi jälleen johtoon Blake Wheelerin osumalla. 3−1-loppulukemat Predatorsin tyhjään maaliin viimeisteli Drew Stafford ottelun viime minuutilla.

Jets pelasi ilman Dustin Byfuglienia ja Bryan Littleä, jotka molemmat olivat sivussa loukkaantumisen vuoksi. Predatorsin maalia vartioineelle Rinteelle tappio oli uran ensimmäinen Jetsiä vastaan.

Seguinilta ja Ovetškinilta tehokkaat paluut, Kings ja Penguins jatkoajalle maalitta

Kymmenen edellistä peliä polvivamman vuoksi sivussa ollut Tyler Seguin palasi tehokkaana kaukaloon. Seguinin kaksi osumaa olivat kuitenkin Dallas Starsille laiha lohtu, kun Tampa Bay Lightning otti 5−4-voiton kotonaan.

Starsin realistiset pudotuspelimahdollisuudet alkavat olla jo menneet, kun Lightning puolestaan on käytännössä varma pudotuspeleihin menijä.

Ottelun suomalaiset, Lightningin Valtteri Filppula ja Starsin Jyrki Jokipakka, jäivät ottelussa pisteittä.

Aleksandr Ovetškin palasi myös jäälle tehokkaana Washington Capitalsin hakiessa 6−1-voiton Buffalo Sabresista. Ovetškinille merkittiin ottelusta tehopisteet 1+1. Ovetškin menetti edellisen ottelun loukkaantumisen vuoksi.

Sabresin Rasmus Ristolainen jäi ottelussa pisteittä, mutta kellotti ottelun kovimmat peliminuutit 25:35.

Los Angeles Kingsin ja Pittsburgh Penguinsin välisessä kamppailussa ensimmäinen ja ainoa osuma nähtiin vasta jatkoajalla. Nollapelin pelannut Marc-Andre Fleury torjui ottelussa 31 laukausta, kun vastapuolella Jonathan Quick selvisi jatkoajalle 18 torjunnalla.

Ottelun ainokaisesta osumasta vastasi Patric Hörnqvist. Ottelu päätti samalla Jevgeni Malkinin seitsemän ottelun pisteputken.

BOSTON – PHILADELPHIA 3 – 2 ja.
TORONTO – ST. LOUIS 1 – 6
TAMPA BAY – DALLAS 5 – 4
FLORIDA –NY ISLANDERS 4 – 3 vl.
WASHINGTON – BUFFALO 6 – 1
COLUMBUS – COLORADO 0 – 4
NASHVILLE – WINNIPEG 1 – 3
AIRIZONA – MONTREAL 0 – 2