Jets tyrmäsi Flyersin toisessa erässä

Evander Kanen kova työnteko palkittiin lopulta kahdella tehopisteellä.
NHL-kierroksella pelattiin kolme iltaottelua. Winnipegissä kotijoukkue Jets ryhdistäytyi toisessa erässä heikon alun jälkeen ja latoi kiekon neljästi Ilja Bryzgalovin selän taakse. Se riitti lopulta 4-1-voittoon kolmannen erän jäätyä maalittomaksi.

Winnipeg aloitti ottelun räväkästi ja painoi pelin Philadelphian päätyyn. Kotijoukkue ei kuitenkaan onnistunut luomaan kovinkaan hyviä tilanteita Ilja Bryzgalovin vartioimalle maalille. Olli Jokisen ja Evander Kanen laukaukset olivat venäläiselle helppoja torjuttavia.

Ensimmäistä erää oli pelattu seitsemän minuuttia, kun Kane murtautui Philadelphia-puolustuksen keskeltä röyhkeästi maalille. Hänen rystynostonsa osui kuitenkin tolppaan. Reilu minuutti myöhemmin Kane oli jälleen pahanteossa, mutta tällä kertaa hänen laukauksensa suuntautui yli maalin.

Yhdeksän minuutin kohdalla Blake Wheeler antoi oivan läpisyötön Andrew Laddille. Kapteenin sihti oli kuitenkin hukassa ja kiekko meni yli maalin. Philadelphia pääsi vastahyökkäykseen, mutta tilanne päättyi Dustin Byfuglienin pitkään kiekkoon.

Flyers meni ottelussa johtoon heti seuraavasta tilanteesta. Simon Gagnen aloitusvoiton jälkeen kiekko tuli Kent Huskinsin lapaan. Tämä heitti siniviivaroikun kohti maalia, ja Ruslan Fedotenko ohjasi kiekon sisään. Maali oli Fedotenkolle kolmas viimeiseen kolmeen otteluun.

Maalin jälkeen Philadelphia otti pelin hallinnan itselleen ja vyörytti hyökkäyksiä kohti Jetsin maalia. Vuorollaan pääsivät yrittämään niin Scott Hartnell, Claude Giroux kuin Adam Hallkin. Ondrej Pavelec maalillaan oli kuitenkin ohittamaton. Enempää maaleja ei erässä nähty ja toiseen erään lähdettiin Philadelphian 1-0-johtoasemassa.

Winnipeg osuu neljästi

Toiseen erään Winnipeg tuli kovalla sykkeellä. Kahden minuutin pelin jälkeen Jokinen pääsi ampumaan avopaikasta, mutta Bryzgalov torjui. Irtokiekkoon ehätti ensimmäisenä Kane, mutta venäläisvahti oli jälleen etevämpi. Winnipegin pyöritys jatkui hurjana, mutta Bryzgalov oli maalillaan kuin muuri.

Neljän minuutin pelin jälkeen Philadelphialle tuomittiin joukkuerangaistus väärästä vaihdosta. Flyersin Luke Schenn koki kovia, kun Tobias Enströmin kova lyöntilaukaus osui suoraan häntä kasvoihin. Schenn poistui pukusuojaan paikattavaksi ja jäätä jouduttiin puhdistamaan.  Jets oli lähellä tasoitusta heti pelin jatkuttua. Zach Bogosianin suoraan syötöstä lähtenyt kova lämäri osui kuitenkin tolppaan. Hetkeä myöhemmin tolpat kilisivät toisessa päässä.

Tasoitusmaali tulikin lopulta, kun toista erää oli jäljellä kahdeksan minuuttia. Bryan Little löysi nappisyötöllä toisesta aallosta nousseen Grant Clitsomen, jonka napakka rannelaukaus painui yläkulmaan. Seuraavassa tilanteessa helähti jälleen. Kane pyöräytti itsensä vanhanaikaisella maalin eteen, ja kiekko jäi pelattavaksi. Lopulta Kyle Wellwood iski laatan ohi Bryzgalovin. Toiseksi syöttäjäksi maaliin merkittiin Jokinen.

Reilu minuutti tästä ja isännät johtivat jo kahdella maalilla. Kanen komea rannelaukaus tuli takaraudasta ulos ja maali hyväksyttiin vasta videotarkistuksen jälkeen. Winnipegin loistavan toisen erän kruunasi Little tekemällä 4-1-maalin vastahyökkäyksen päätteeksi suoralla laukauksella.

Tunteet kuumenevat kolmannessa erässä

Kolmannen erän alku oli Philadelphian hallintaa, mutta joukkue ei saanut kiekkoa millään ohi Pavelecin.  Philadelphian kova painostus avasi Winnipegille lukuisia paikkoja vastahyökkäyksiin, mutta Bryzgalovin tilalle kolmanteen erään vaihdettu Steve Mason oli mies paikallaan.

Kahden minuutin pelin jälkeen hanskat putosivat, kun Flyersin Jay Rosehill ja Jetsin Chris Thorburn ottivat toisistaan mittaa. Varsin tasaväkisen väännön voittajaa on vaikea määritellä, mutta Thorburn sai ehkä hienoisesti muutaman iskun enemmän perille. Molemmat lähtivät istumaan viiden minuutin tappelujäähyä.

Kolmatta erää oli pelattu kuusi minuuttia, kun Ladd ja Wheeler pääsivät 2-1-hyökkäykseen, mutta Mason selvitti tilanteen varmasti. Pian tapahtui myös toisessa päässä. Vieraiden pelatessa ylivoimalla Hartnell syötti maalin eteen aivan yksin unohdetulla Giroux'lle, mutta tämä ei saanut kiekkoa ohi Pavelecin.

Kolmannen erän lopussa tunteet kuumenivat jälleen ja etenkin Simmonds sekä Hartnell syyllistyivät turhiin jäähyihin yrittäessään provosoida Pavelecia ja Winnipeg-puolustusta. Lukuisista hyvistä tilanteista huolimatta lisämaaleja ei enää nähty ja pisteet jäivät Winnipegiin 4-1-lukemin. Voitolla Jets katkaisi viiden ottelun mittaiseksi venähtäneen tappioputkensa ja nousi mukaan pudotuspelitaisteluun.

Bickellin maali riitti Chicagolle

Nashville Predatorsin Pekka Rinne torjui 27 kertaa, mutta ei pystynyt estämään isäntiä häviämästä vierailija Chicago Blackhawksille 1-0. Ottelun ainoa maali nähtiin jo viiden minuutin pelin jälkeen, kun vieraiden Bryan Bickell ohitti Rinteen. Chicagon maalilla Corey Crawford torjui kaikki 19 kiekkoa.

Boston Bruinsin Tuukka Rask torjui 27 laukausta, kun Bruins hävisi vieraissa Montreal Canadiensille 2-1. Isäntien maaleista vastasivat Michael Ryder ja Alex Galchenyuk. P.K. Subban kirjautti syöttöpisteet molempiin maaleihin. Bostonin ainokaisen teki Daniel Paille.

Pitkän sairasloman jälkeen kaukaloon paluun tehnyt Toronto Maple Leafsin Leo Komarov iski maalin, kun Toronto haki 2-1-vierasvoiton New Jersey Devilsistä. Komarovin lisäksi maalinteossa onnistui Tyler Bozak. New Jerseyn ainoan maalin teki David Clarkson.

Calgary Flamesin Miikka Kiprusoff torjui 17 kertaa, mutta joutui kaivamaan kiekon viidesti selkänsä takaa kun Flames hävisi vieraissa Vancouver Canucksille 5-2. Isäntien hahmoja olivat Sedinin veljekset, Daniel keräsi tehot 1+2 ja Henrik nakutti kolme syöttöpistettä. Kahden pisteen iltaa puolestaan vietti Alexandre Burrows. Calgaryn maaleista vastasivat Dennis Wideman ja Alex Tanguay. Matt Stajan syötti molemmat osumat.

WINNIPEG - PHILADELPHIA 4-1
NASHVILLE - CHICAGO 0-1
LOS ANGELES - EDMONTON 4-1
MONTREAL - BOSTON 2-1
NEW JERSEY - TORONTO 1-2
NY ISLANDERS - TAMPA BAY 4-2
CAROLINA - NY RANGERS 1-4
FLORIDA - WASHINGTON 3-4