Jets mätti kuusi maalia, Granlund ja Niemi tehokkaina

Antti Niemen debyytti Stars-maalilla sujui erinomaisesti.
Winnipeg Jetsin toisen erän tulivoima oli liikaa Boston Bruinsille, kun Jets haki 6-2-vierasvoiton karhupaidoista. Yön kierroksella tehopisteiden makuun pääsi myös Dallas Starsin Antti Niemi, joka nollasi Pittsburgh Penguinsin ja saalisti kaksi syöttöpistettä.

Bruins vastasi ottelun avausmaalista. Ensimmäistä erää oli pelattu viisi minuuttia, kun David Krejci veivasi Jets-pakiston solmuun ja laittoi kiekon rystyltä ylös. Krejcin maali jäi myös erän ainoaksi.

Toiseen erään Jets tuli vauhdilla. Viiden minuutin pelin jälkeen Mark Scheifele iski tasoituksen Dustin Byfuglienin syötöstä. Erän puolivälissä Blake Wheeler kuritti entistä seuraansa viemällä Jetsin 2-1-johtoon Andrew Laddin toimiessa syöttäjänä. Kolme minuuttia ennen erän loppua Drew Stafford lisäsi Jetsin johdon jo kahteen maaliin.

Kolmas erä ehti vanhentua reilun minuutin, kun David Pastrnak toi Bruinsin maalin päähän. Chris Thorburn kuitenkin teki tilanteeksi 4-2, kun erää oli pelattu viisi minuuttia. Nicolas Petan teki yhdeksän minuutin pelin jälkeen uransa ensimmäisen NHL-maalin ja jets johti 5-2. Bruins haki vielä lopussa kavennusta kuudella kenttäpelaajalla, mutta Aleksandr Burmistrov viimeisteli 6-2-loppulukemat tyhjiin. Joonas Kemppainen jäi pisteittä uransa ensimmäisessä NHL-ottelussa.

Eichel osui debyytissään

Kyle Turris nousi Ottawa Senatorsin hahmoksi, kun joukkue avasi kautensa 3-1-voitolla Buffalo Sabresista. Turris osui avauserässä jo 30 sekunnin pelin jälkeen ja vastasi myös toisen erän ainoasta maalista. Sabresin Jack Eichel kavensi lukemiksi 2-1 kolmannessa erässä uransa ensimmäisellä NHL-maalilla. Curtis Lazar kuitenkin viimeisteli 3-1-loppulukemat tyhjään maaliin.

Fabbri maalin makuun debyyttiottelussaan

Connor McDavid ei vielä NHL-debyytissään juhlinut pisteillä, kun Edmonton Oilers hävisi vieraissa St. Louis Bluesille 3-1. Ryan Nugent-Hopkins vei avauserässä Oilersin 1-0-johtoon ylivoimalla. Vladimir Tarasenko iski toisessa erässä tasoituksen läpiajosta. Kolmannen erän puolivälissä Robby Fabbri vei Bluesin 2-1-johtoon Jori Lehterän syötöstä. Maali oli myös Fabbrin uran ensimmäinen NHL-osuma. Troy Brouwer viimeisteli 3-1-loppulukemat tyhjään maaliin.

Niemelle nollapeli ja kaksi syöttöpistettä

Dallas Starsin Antti Niemi torjui kaikki 35 laukausta, kun Stars kukisti kotonaan Pittsburgh Penguinsin 3-0.  Avauserässä Mattias Janmark-Nylen vei uransa ensimmäisellä NHL-maalilla Starsin 1-0-johtoon Niemen ja Ales Hemskyn toimiessa syöttäjinä. Niemi sai syöttöpisteen myös Hemskyn toisessa erässä tekemään 2-0-maaliin. Jamie Benn viimeisteli kolmannessa erässä 3-0-loppulukemat.

Granlund ja Koivu kurittivat Avalanchea

Minnesota Wildin Mikael Granlund keräsi kaksi syöttöpistettä, kun Wild haki 5-4-vierasvoiton Colorado Avalanchesta. Avalanche aloitti ottelun vahvasti ja siirtyi avauserässä 3-0-johtoon Jarome Iginlan, Erik Johnsonin ja Gabriel Landeskogin maaleilla. Zach Parise tteki tilanteeksi 3-1 Granlundin syötöstä toisessa erässä, mutta John Mitchell lisäsi isäntien johdon taas kolmeen maaliin.

Ottelun päätöserä oli kuitenkin Wildin näytöstä. Ensin Parise iski illan toisensa ja lukemiksi 4-2. Heti perään Nino Niederreiter toi Wildin maalin päähän. Thomas Vanek tasoitti pelin Granlundin syötöstä ja lopulta Parise kruunasi hattutemppunsa iskemällä 5-4-voittomaalin Ryan Suterin ja Mikko Koivun esityöstä. Avalanchen Mikko Rantanen jäi uransa ensimmäisessä NHL-ottelussa ilman tehopisteitä.

BOSTON - WINNIPEG 2-6

BUFFALO - OTTAWA 1-3

TAMPA BAY - PHILADELPHIA 3-2 ja

NASHVILLE - CAROLINA 2-1

ST. LOUIS - EDMONTON 3-1

DALLAS - PITTSBURGH 3-0

COLORADO - MINNESOTA 4-5