Jatkoon edennyt Ducks iski kahdesti ilman maalivahtia, Selänteelle 0+2

Selänne lähetti joukkueineen Kari Lehtosen kesälomalle.
Anaheim Ducks eteni pudotuspelien toiselle kierrokselle voittamalla Dallas Starsin hurjan kirin päätteeksi jatkoajalla 5-4. Selänne syötti Ducksin maaleista kaksi. Myös Chicago Blackhawks eteni jatkoon rökittämällä St. Louis Bluesin kuudennessa ottelussa. New Yorkissa Rangers otti 3−2-johdon ottelusarjasta nappaamalla sarjan viidennessä ottelussa voiton.

Anaheim Ducks eteni NHL:n pudotuspelien toiselle kierrokselle voitettuaan Dallas Starsin ensimmäisessä jatkoerässä lukemin 5-4. Voittomaalin ajassa 62.47 iski Nick Bonino, joka teki ottelussa myös toisen maalin.

Ducks nousi tasoihin uskomattomalla tavalla. Dallas Stars johti peliä kahden erän jälkeen jo 4-2, mutta Ducks kiri tasoihin kahdella ilman maalivahtia tehdyllä osumalla. Ensin Bonino kavensi voitetun päätykiekon päätteeksi etukulmasta eron yhteen maaliin reilut kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Tämän jälkeen Ducks otti uudestaan maalivahdin pois.

24 sekuntia ennen loppua vierasjoukkue iski uudestaan. Kiekko pyöri Kari Lehtosen vartioimalla maalilla, mutta Lehtonen ei saanut kaavittua pelivälinettä alleen. Devante Smith-Pelly pääsi irtokiekkoon ja nosti sen Lehtosen yli.

Teemu Selänne esitteli syöttötaitojaan Ducksin kahdessa ensimmäisessä maalissa. Ensimmäinen syöttö oli suomalaisen nappisyöttö Smith-Pellylle. Selänne katsoi toiseen suuntaan ja toimitti samalla kiekon maalille nousseelle kanadalaiselle.

Toisessa maalissa laituri jakoi kiekon puolustaja Ben Lovejoylle, joka lämäsi Ducksin 2−3-kavennuksen. Dallasin osumista kaksi teki paremmin puolustavista ansioistaan tunnettu Trevor Daley. Daley sai myös syöttöpisteen Ryan Garbuttin maaliin. Ducksin maalia vartioi ottelun loppupuolella Jonas Hiller, joka korvasi 2−4-osuman jälkeen Fredrik Andersenin.

Ducks kohtaa pudotuspelien toisella kierroksella ottelusarjan San Jose Sharks - Los Angeles Kings voittajan. Sharks johtaa ottelusarjaa voitoin 3-2.

Blackhawks jatkoon, Rangers voiton päähän jatkopaikasta

Chicago Blackhawks oli toinen illan otteluista toiselle kierrokselle edenneistä joukkueista. Se ryöpytti St. Louis Bluesia sarjan kuudennessa pelissä lukemin 5-1. Neljä Blackhawksin maaleista syntyi ottelun kolmannessa erässä, jonne joukkueet etenivät 1−1-lukemissa.

Blackhawks-kapteeni Jonathan Toews aloitti kolmannen erän maalijuhlat ylivoimalla. Tämän jälkeen maaliverkkoa heiluttivat vielä Patrcik Sharp, Andrew Shaw ja Duncan Keith. Blackhawks eteni jatkoon voitoin 4-2 ja kohtaa seuraavaksi joko Colorado Avalanchen tai Minnesota Wildin. Blackhawks otti kaikki voittonsa peräkkäin oltuaan sarjassa 0−2-tappiolla.

New York Rangers ja Philadelphia Flyers iskivät yhteen jo Suomen aikaa sunnuntai-iltana. Rangers hyödynsi ottelussa Flyersin virheet hyvällä prosentilla. Marc Staal aloitti kotijoukkueen maalinteon.

Toisessa erässä Rangers siirtyi Brad Richardsin ja Dominic Mooren maaleilla jo 3−0-johtoon. Vincent Lecavalierin ylivoimaosuma puolisen minuuttia ennen erän loppua toi vielä vieraat peliin mukaan, mutta Kimmo Timosen kolmannessa erässä syöttämää Claude Girouxin 3−2-kavennusta lähemmäksi Flyers ei voittoa päässyt.

Brian Boyle ampui tyhjiin loppulukemat 4-2. Henrik Lundqvist torjui kotijoukkueen maalilla 24 kertaa. Seuraava ottelu pelataan Philadelphiassa, jossa Rangersilla on tilaisuus edetä toiselle kierrokselle.

NY RANGERS - PHILADELPHIA 4-2 (Rangers johtaa otteluvoitoin 3-2)

CHICAGO - ST. LOUIS 5-1 (Chicago jatkoon voitoin 4-2)

DALLAS - ANAHEIM 4-5 (Anaheim jatkoon voitoin 4-2)