Jatkoajan toimitus toivottaa hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2018!

Jaakko Stenroos (valokuva)

Jatkoajan joulumuistio: kinkunsulatteluun nuorten MM-kisoja

Lahjattomat avaavat lahjoja kotona Suomessa, kun samanaikaisesti lahjakkaat nuoret valmistautuvat MM-kisoihin Buffalossa. Lue Jatkoajan joulumuistiosta, miten selviät joulun ähkystä kuivin jaloin.

Koko Suomen rauhoittuessa joulun viettoon Nuoret Leijonat valmistautuvat Buffalossa Yhdysvalloissa pelattaviin nuorten MM-kisoihin. Turnaus alkaa perinteisesti tapaninpäivänä 26.12., ja Suomi pelaa ensimmäisen ottelunsa Kanadaa vastaan illalla klo 23.00.

Kisoissa Jatkoaikaa edustavat sulkakynien varressa Mika Pukkinen (@MiPukkinen) ja Kirsi Teiskonlahti (@KTeiskonlahti), kun taas kameran nappia on painamassa Riku Laukkanen (@r1kuexposures). Kisoista on myös luvassa tunnelmia Jatkoajan Instagramin IG Storyssä.

Kisoja pääset parhaiten seuraamaan Jatkoajan kisasivulta, josta löydät uusimmat uutiset, haastattelut, analyysit sekä otteluohjelman ja lohkotaulukot.

Kotimaiset sarjat jatkuvat joulun jälkeen, KHL ei seisahda

Lämmittelynä Nuorten Leijonien avauspelille Liigan kausi jatkuu koko kierroksella myös tapaninpäivänä. Kinkkua sulatellaan muun muassa Tampereen paikallisella sekä kuumalla länsirannikon derbyllä TPS-Lukko.

Mestiksen pelit jatkuvat vasta perjantaina 29.12. Pitkä odotus palkitaan heti sarjan kärkiottelulla Kiekko-Vantaa - KeuPa HT.

KHL-kausi ei seisahda joulunakaan, mutta Jokerit pelaa seuraavan pelinsä myös vasta tapaninpäivänä. NHL jatkuu vasta torstain vastaisena yönä.

Olympiajännitys alkaa vuodenvaihteen jälkeen

Vuodenvaihteen ja nuorten kisojen jälkeen kiinnostus kansainvälisessä kiekossa kohdistuu Pyeongchangin olympialaisiin. Vaikka NHL-pelaajat eivät osallistu kisoihin, on luvassa tasokasta kiekkoa KHL:n näytettyä vihreää valoa kisoille. Estradi on katettu ennen kaikkea nuorille tulevaisuuden tähdille, kuten Eeli Tolvaselle ja Miro Heiskaselle. Olympiajoukkueiden julkistamista kannattaa alkaa jännittämään heti vuodenvaihteen jälkeen.

Jatkoaika ei nuku joulunakaan

Nuorten kisojen ennakkojuttuja julkaistaan jouluaattona ja joulupäivänä sekä tietenkin tapaninpäivänä. Luvassa myös muiden sarjojen analyysejä ja artikkeleita, joten jos kinkku alkaa maistua puulta, tiedät mihin edetä!

Hyvää joulua Jatkoajan lukijoille ja onnea uuteen vuoteen!

Lue myös

Toimitusjohtaja Nurminen: Ahokkaalla vielä vuosi sopimusta

MAAJOUKKUE | 7.1.2018 21:23
Suomen nuorten maajoukkueen valmennuskuvioista jatkossa on ollut epäselvyyksiä. Nyt on kuitenkin varmaa, että Jussi Ahokkaan sopimus nuorten kanssa jatkuu myös ensi kaudelle. lue lisää

Nuorten MM-kisat lukuina: Media lipitti satoja litroja kahvia, finaalissa komein yleisömäärä

MAAJOUKKUE | 7.1.2018 10:00
Jatkoaika kokosi yhteen lukuja Buffalossa pidetyistä nuorten MM-kisoista jäältä ja kulisseista. lue lisää

Vuoden 2016 tehotrio olisi pitänyt hyödyntää alusta asti

MAAJOUKKUE | 5.1.2018 11:00
Suomella olisi ollut käytössään alle 18-vuotiaiden MM-kisoista valmis tehokentällinen nuorten MM-kisoihin. Alusta saakka sitä ei kuitenkaan hyödynnetty. lue lisää

Sama ikäryhmä voitti vuonna 2016 alle 18-vuotiaiden MM-kultaa − Mikä muuttui?

MAAJOUKKUE | 5.1.2018 11:00
Vuonna 1998-syntyneiden ikäryhmä voitti keväällä 2016 alle 18-vuotiaiden MM-kultaa Grand Forksissa. Nyt samainen ikäryhmä oli vuorossa nuorten MM-kisoissa, mutta kulta jäi haaveeksi. Edes mitalia ei tullut. lue lisää

Nuorten Leijonien pelaaja-arviot - Hyökkäyspään onnistujat olivat kortilla

MAAJOUKKUE | 4.1.2018 11:00
Nuorten leijonien turnaus päättyi karvaaseen tappioon puolivälierässä. Tänäkään vuonna joukkue ei taistellut mitaleista, mutta sentään karsitaan suomalaiset eivät joutuneet, kuten viime vuonna. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

HIFKÄssät
"Valmentajanvaihdos sytyttää Ässät"
Pahasti viime aikoina kontannut Ässät päätyi vaihtamaan päävalmentajaa ja tiistaina joukkuetta käskyttää ensimmäisen kerran Mikael Kotkaniemi. Valmentajanvaihdos todennäköisesti tuokin piristysruiskeen porilaisten pelaamiseen. HIFK:nkaan peli ei ole ollut viime aikoina kauneinta, mutta joukkue on pysynyt vahvasti tuloksessa kiinni. Hyökkäyspäästäkin on viime kierroksilla löytynyt muitakin tehoilijoita Vili Sopasen ja Juhani Tyrväisen rinnalle, minkä lisäksi sen maalivahtipeli on ollut vahvaa. Ässätkin on kuitenkin pystynyt pelillisesti hyviin jaksoihin tappioputkensa aikana ja nyt valmentajanvaihdoksen tuoma näytönhalu antaa viimeisen sysäyksen joukkueen voittokantaan kiinni palaamiselle.
 • 2
 • 3
 • 3
 • 4
HPKJukurit
"Hämeenlinnassa tiukkaa taistelua"
Nousujohteisesti esiintyneet HPK ja Jukurit ovat mitelleet tällä kaudella aiemmin tasaisesti, sillä kaikki kohtaamiset ovat päättyneet maalin erolla. Hämeenlinnalaisryhmän viimeistely on parantunut aiemmista kohtaamisista, mutta vastaavasti omaan päähän on tehty tavallista enemmän maaleja. Jukurit luottaa tiiviiseen puolustamiseen, joka on ollut monelle joukkueelle myrkkyä. Joukkue on myös näyttänyt, että siltäkin ratkaisuvoimaa löytyy. Tiivis puolustaminen ja tehokkuus maalipaikoissa kääntävätkin tiistain kamppailun mikkeliläisten suuntaan ja katkaisevat HPK:n voittoputken.
 • 1
 • 2
 • 2
 • 3
KalPaTPS
"TPS vie pisteet Kuopiosta"
KalPa ja TPS ovat viime aikoina pelanneet vaihtelevasti. KalPa on luottanut puolustamiseen ja vahvaan maalivahtipeliin, kun taas TPS:n vahvuudet ovat hyökkäystehoissa. Turkulaisryhmä on luonut tappiopeleissäkin paljon tekopaikkoja, kun taas KalPa luo vähemmän maalipaikkoja, mutta on ollut tehokas niissä. TPS:ää vastaan se ei kuitenkaan riitä, vaan turkulaisryhmä pitää KalPan pois paikoilta ja viimeistelee itse voittoon tarvittavat osumat.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
KärpätIlves
"Kärpät ei jätä saumaa Ilvekselle"
Ilves ajautui jälleen tappioputkeen häviämällä kaikki viime viikon kolme otteluaan, joista kaksi samoista sijoista kilvoitteleville Jukureille ja HPK:lle. Kärppienkin voittoputki katkesi lauantaina, mutta pelillisesti joukkue esiintyi kuitenkin hyvin. Kärppien ote muutenkin joukkueista selkeästi parempi ja varsinkin puolustus ja- maalivahtipelissä se on selvästi tamperelaisvierasta edellä. Hyökkäyskalustostakin sillä löytyy ratkaisuvoimaa riittävästi, joten Ilveksen tappioputki saa jatkoa.
 • 4
 • 5
 • 1
 • 2
LukkoKooKoo
"Lukko tyly isäntä"
Lukko pelannut nousujohteisesti ja sen puolustuspelaaminen on ollut todella vahvaa. Hyökkäyksessäkin sen kärkipelaajat ovat löytäneet hyvän vireen, mikä tuonut onnistumisia myös erikoistilanteissa. KooKoo onnistui nappaamaan taisteluvoiton TPS:stä ja Tapparaakin vastaan oli hyvällä pelipäällä, mutta karkeat virheet kostautuivat. Virhealttius maksaa pisteet myös Raumalla, kun Lukko rokottaa virheistä ja pitää oman päänsä puhtaana tylysti.
 • 3
 • 4
 • 0
 • 1
PelicansSport
"Pelicansin kärkimiehet Sportin turma"
Sportin viime aikojen piristynyt ilme ei ole näkynyt pistepussissa, sillä edelliset kahdeksan ottelua ovat tuoneet vain yhden voiton. Vaasalaisryhmä on pelannut tiukkoja otteluita, mutta pelit ovat kääntyneet tehokkaammin viimeistelleille vastustajille. Pelicansin sairastupa täyttyi jälleen viime viikon otteluista, mutta sen kärkipelaajat Iikka Kangasniemen johdolla ovat kuitenkin pelikuntoisina. Ne myös kääntävät ottelun lahtelaisryhmän eduksi ja Sport saa jälleen kerran jäädä nuolemaan näppejään.
 • 3
 • 4
 • 1
 • 2

Luetuimmat