Jarkko Ruudulle jatkosopimus Vancouveriin

NHL, MAAJOUKKUE / Uutinen
Maajoukkuehyökkääjä Jarkko Ruutu on solminut kahden vuoden sopimuksen NHL-seuransa Vancouver Canucksin kanssa.

Uusi sopimus on siis kaksivuotinen ja takaa Ruudulle noin 500 000 dollarin tulot kaudessa. Sopimus on yksisuuntainen, joten Ruudun palkka ei laske vaikka hänet lähetettäisiin farmijoukkueeseen. Yhden suunnan sopimuksen voi tulkita tarkoittavan Canucksin seurajohdon uskovan Ruudun pelaavan nimenomaan Canucksissa farmijoukkueen sijaan.

Ruutu matkusti Suomen maajoukkueen avuksi MM-kisoihin tilanteessa, jossa hänellä ei ollut voimassaolevaa sopimusta. Niissä olosuhteissa hän otti melkoisen riskin edustaakseen Suomea, ja vastaavassa tilanteessa lähes poikkeuksetta kieltäydytäänkin maajoukkuetehtävistä muitta mutkitta.

Tuliko sitten Canucksin GM Brian Burke Ruudun avuksi tarkoituksella kiiruhtaen tässä tilanteessa jatkosopimuksen tekemistä, jonka muuten olisi ehtinyt neuvotella kesälläkin? Kenties Burke nyt laittoi amerikkalaisen sanonnan mukaisesti rahansa sinne missä suu on, sillä Burke otti aivan hiljattain voimakkaasti kantaa pelaajien edustustehtäviin sanoen, että hänen mielestään kutsun käydessä pelaajien olisi myös maataan edustettava. Virkistävä kannanotto NHL-johtajan suusta joka tapauksessa.

Ruutu on pelannut Pohjois-Amerikassa pääasiassa farmisarjoissa AHL:ssä ja IHL:ssä ja kehittynyt erinomaiseksi puolustavaksi hyökkääjäksi. Loppukaudesta Ruutu nousi Vancouveriin ja pelasi pääasiassa nelosketjussa vähän toistakymmentä minuuttia pelissä tuoden Canucksin peliin taklauksia, intensiteettiä ja tunnetta. Kauden loppua kohden hän sai myös vastuuta alivoimalla. Vancouverissa on koossa erittäin lahjakas, nuori ja materiaaliltaan laaja joukkue ja kilpailu pelipaikoista oli ja tulee jatkossakin olemaan erittäin kovaa. Ruudun uusi yksisuuntainen sopimus on siksikin erittäin arvokas. Yhden suunnan sopimus on myös Canucksille edullinen, sillä ensi kaudella Ruutu olisi pitänyt joka tapauksessa lähettää farmiin waiver -listan kautta.

Viime kaudella IHL:n Syracuse Cruchissa pelatessaan Ruutu voitti koko liigan +/- tilaston kovalla +33 tuloksellaan. Ällistyttäväksi numeron tekee kuitenkin se, että vain kourallinen Syracusen pelaajia kykeni edes plussalle ja toiseksi parhaan Crunchin pelaajan tehot olivat +13. Tällä kaudella NHL-komennus esti Ruutua uusimasta temppuaan AHL:ssä, jossa vajaasta kaudesta oli tuloksena +25 jälleen joukkueessa, josta valtaosa oli jopa reilusti miinuksella.

Jatkoaika onnittelee Jarkko Ruutua uudesta sopimuksesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle