Jani Hassinen täydentää HV-71:n suomalaisviisikon

LIIGA / Uutinen
Jani Hassinen tekee seuraa Pasi Määttäselle, Jouni Loposelle, Kalle Sahlstedtille ja Mika Niskaselle liittymällä kaksivuotisella sopimuksella HV-71:n riveihin.

Hassinen pelasi loistavan liigakauden Tapparan ykkösketjussa Janne Ojasen rinnalla ja sivusi uransa piste-ennätystä takomalla runkosarjassa 49 pistettä. Pudotuspeleissä Hassisen tahti hieman hyytyi, mutta silti vikkeläliikkeinen laituri lukeutui koko kauden ajan tamperelaisten tärkeimpiin pelaajiin.

HV-71 on aiempinakin vuosina suosinut suomalaisia; päättyneellä kaudella Husqvarnan joukkueessa pelasivat keskushyökkääjä Kalle Sahlstedt sekä SM-liigan toissa kauden paras puolustaja Jouni Loponen, jotka ovat tehneet ruotsalaisseuran kanssa jatkosopimukset. Kaikkien uusien suomalaispelaajien sopimukset ovat kaksivuotisia.

Hassisen parhaita ominaisuuksia ovat erinomainen luistelu sekä lähtönopeus. Jani on päässyt parhaiten hyödyntämään näitä ominaisuuksia päästessään pelaamaan todellisten tähtisenttereiden rinnalla. Tapparassa häntä ruokki Ojanen ja läpimurtokaudella HPK:ssa vastasi vapauttavista syötöistä Risto Jalo. Hassinen on vahvasti ehdolla Suomen tämän kevään MM-kisajoukkueeseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle