Jaloselle kiinnitettiin kokeneita apumiehiä Leijonien penkin taakse

MAAJOUKKUE / Uutinen
Lehtinen nähdään jatkossa Leijonien penkin takana.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Suomen päävalmentaja Kari Jalonen saa Leijonien penkin taakse tuekseen tukeneita kiekkomiehiä. Joukkoon liittyvät Jere Lehtinen, Kari Savolainen, Lauri Marjamäki ja Ville Peltonen.

Jere Lehtinen on Suomen joukkueen uusi GM. Lehtinen toimi aiemmin kolmen kauden ajan Leijonien pelaajatarkkailijana peliuransa päätyttyä. Peliurallaan mies ehti pelata niin Mestiksessä, Liigassa, NHL:ssä kuin IHL:ssäkin. Pelejä Suomen maajoukkuepaita päällä ehtyi kertyä eri maajoukkueissa 90 kappaletta.

Lehtinen oli hyvin tyytyväinen nimityksestään.

− Minulle tämä on paitsi kunnia-asia ja suuri luottamuksenosoitus myös loistava mahdollisuus päästä tekemään töitä kokeneiden kavereiden kanssa.

Kari Savolainen on puolestaan Leijonien uusi joukkueenjohtaja. Savolainen toimii päätyössään Haaga-Helia ammattikorkeakoulun valmennuksen lehtorina. Aiemmin Savolainen on toiminut Slovenian miesten maajoukkueessa vanhempana neuvonantajana ja päävalmentajana, sekä Slovenian pääsarjassa päävalmentajana.

Suomessa Savolainen on ollut JYPin päävalmentaja Liigassa kolmena kautena ja Naisleijonien päävalmentajana. Omalla pelaajaurallaan lähinnä Maakuntasarjassa pelannut Savolainen lähtee nöyränä uuteen tehtäväänsä.

− Kutsu Leijonien joukkueenjohtajaksi on ehdottomasti suurin kohdalleni langennut kunniatehtävä. Aloitan innolla ja nöyrin mielin tässä haastavassa roolissa ja aion osoittautua luottamuksen arvoiseksi.

Lauri Marjamäki jatkaa Leijonissa apuvalmentajana. Aiemmin Marjamäki on toiminut Liigassa pää- ja apuvalmentajana ja A-nuorten SM-liigassa päävalmentajana sekä B- ja C-nuorten SM-sarjoissa päävalmentajana. Maajoukkuepuolella Marjamäki on ollut Leijonien apuvalmentajana olon lisäksi alle 20-vuotiaiden maajoukkueen apuvalmentaja.

Päättyneeseen kauteen pelaajauransa päättänyt Ville Peltonen on Leijonien toinen uusi apuvalmentaja. Peltonen pelasi urallaan Liigassa, NHL:ssä, IHL:ssä, AHL:ssä, SHL:ssä, NLA:ssa ja KHL:ssä. A-maajoukkue-edustuksia kertyi yhteensä 261 kappaletta. Peltonen toimii myös HIFK:n juniorivalmennuspäällikkönä alkavalla kaudella.

Peltonen on innoissaan päästessään maajoukkuevalmentajaksi heti pelaajauransa loputtua.

− Onhan tämä ainutkertainen tilaisuus, pääsen mukaan A-maajoukkueen penkin taakse näin pian oman pelaajaurani jälkeen.

Leijonien päävalmentaja Kari Jalonen kertoo joukkueen roolien olevan vielä muotoutumassa.

− Kauden ensimmäiseen turnaukseen on aikaa vain viisi kuukautta, joten töitä kyllä riittää. Tulevina viikkoina sovimme omista rooleistamme, samaan aikaan ohjelmassa on kotimaan seurakierros.

Muut A-maajoukkueen johtoryhmän jäsenet nimetään kesän ja alkusyksyn aikana.

» Lähetä palautetta toimitukselle