Espoo Unitedin sarjapaikka Mestiksessä on huteralla pohjalla.

Petteri Äikäs petteri.aikas@jatkoaika.com

Jääkiekkoliitto huolestui taas Espoo Unitedista – Salonoja kuultavana

Jääkiekkoliitto on jälleen huolestunut Espoo Unitedin taloudellisesta kyvystä pelata Mestiksessä.

Suomen Jääkiekkoliiton lisenssitoimikunta on kiinnittänyt taas huomionsa Espoo Unitedin tilanteeseen. Jääkiekko- ja koripalloseuran omistaja Jussi Salonoja oli eilen lisenssitoimikunnan kuultavana.

Jääkiekkoliitto on Jatkoajan tietojen mukaan huolestunut Unitedin yritystoiminnan toimintakyvystä ja erityisesti kykeneväisyydestä viedä mestiskausi läpi. Unitedilla ei ole tällä hetkellä toimitusjohtajaa, sillä työnantaja ja entinen toimitusjohtaja Olli Aro purkivat Aron työsopimuksen tällä viikolla. Seura ajautui kesällä akuuttiin talouskriisiin, jonka seurauksena sille kertyi maksuhäiriöitä, verovelkaa ja junioriseura Blues juniors haastoi sen oikeuteen maksamattomasta 100 000 euron sopimusvelvoitteesta. Salonojan erillisenä omistamasta Metro Areenasta katkaistiin sähköt maksamattomien laskujen vuoksi.

Heinäkuun puolivälissä Salonoja kertoi Iltalehdessä, että Unitedille on löytynyt uusi merkittävä yhteistyökumppani ja toiminta jatkuu. Hän ei paljastanut yhteistyökumppanin nimeä, vaan sanoi Unitedin tiedottavan lisää elokuussa. Toistaiseksi United ei ole tiedottanut asiasta lisää.

– Tämä on aivan tavanomaista toimitaan lisenssitoimikunnalle. Totta kai haluamme kuulla, missä mennään, kun Unitedista on liikkunut erinäisiä tietoja julkisuudessa. Olemme nykyään hyvin aktiivisia, Jääkiekkoliiton kilpailupäällikkö ja lisenssikomitean sihteeri Pirkka Antila kommentoi.

Jääkiekkoliitto myönsi Unitedille Mestiksen sarjalisenssin alkavaksi kaudeksi toukokuun lopussa. Heinäkuussa se kuitenkin pyysi espoolaisilta taloudellista lisäselvitystä tilanteestaan. Silloinen selvitys vakuutti lisenssikomitean.

Espoo United perustettiin viime vuoden huhtikuussa. Se aloitti toimintansa edustusjoukkueilla sekä miesten että naisten jääkiekossa ja koripallossa, mutta irrotti naisjoukkueet alaisuudestaan menneen kesän aikana. Mestis on Suomen toiseksi korkein miesten jääkiekon sarjataso. Sitä hallinnoi Jääkiekkoliitto. Mestiskausi alkaa 29. päivä syyskuuta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Franssilan aika Espoo Unitedissa jäi lyhyeksi

MESTIS | 4.12.2017 16:33
Espoo United ja puolustaja Miika Franssila ovat purkaneet sopimuksensa yhteisymmärryksessä. lue lisää

Tunteikkaan paluun tehnyt Hirschovits: "Olen ollut huonolla tuulella ja kiukkuinen"

MESTIS | 30.11.2017 12:45
Hyökkääjä Kim Hirschovits teki paluun kaukaloon yli vuoden pelaamattomuuden jälkeen keskiviikkona Espoossa Unitedin pelatessa TUTOa vastaan. Yleisö osoitti arvostustaan antamalla reilut aplodit miehen astuessa jäälle ensimmäisen kerran ottelussa. Hirschovits oli ottelun jälkeen sekä hyvillä mielin että harmissaan. lue lisää

Kim Hirschovits palaa jäälle: "Uskon, että pystyn hyvin vetämään"

MESTIS | 29.11.2017 9:00
Yli vuoden kestäneen sivussa olon aika on ohi ja Kim Hirschovits on vihdoin pelikunnossa. Hirschovits tekee paluun kaukaloon Unitedin kotihallissa Espoossa keskiviikkona TUTOa vastaan pelattavassa ottelussa. lue lisää

Aleksi Rutanen: "Vähän onnekkaasti se kiekko pomppi sieltä putkista"

MESTIS | 5.11.2017 8:30
Lauantai-iltainen Espoo United-IPK -ottelu ei tarjonnut ainakaan kotijoukkueen maali-iloittelua, sillä espoolaisten ainoasta maalista vastasi espoolaislähtöinen hyökkääjä Aleksi Rutanen. Hyökkääjä pääsi puolittaiseen läpiajoon ja iski kiekon maaliin alivoimalla. lue lisää

Mestis-kierros: Joutuuko IPK sijaiskärsijäksi ärsytetyn TUTOn kynsissä?

MESTIS | 3.11.2017 7:00
Perjantain Mestis-kierroksella pisteistä mitellään neljällä paikkaunnalla. Kotonaan yllättäen LeKille hävinnyt TUTO hakee hyvitystä IPK:n kustannuksella. Hermes hamuaa pois jumbosijalta Ketterän vieraana, ja lisäksi yhteen iskevät Jokipojat ja K-Vantaa, sekä Espoo United ja RoKi. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Nico Viksten

Espoo United #30 L mv
s. 1997
185CM / 76KG
SOPIMUS: 2018