Espoo Unitedin sarjapaikka Mestiksessä on huteralla pohjalla.

Petteri Äikäs petteri.aikas@jatkoaika.com

Jääkiekkoliitto huolestui taas Espoo Unitedista – Salonoja kuultavana

Jääkiekkoliitto on jälleen huolestunut Espoo Unitedin taloudellisesta kyvystä pelata Mestiksessä.

Suomen Jääkiekkoliiton lisenssitoimikunta on kiinnittänyt taas huomionsa Espoo Unitedin tilanteeseen. Jääkiekko- ja koripalloseuran omistaja Jussi Salonoja oli eilen lisenssitoimikunnan kuultavana.

Jääkiekkoliitto on Jatkoajan tietojen mukaan huolestunut Unitedin yritystoiminnan toimintakyvystä ja erityisesti kykeneväisyydestä viedä mestiskausi läpi. Unitedilla ei ole tällä hetkellä toimitusjohtajaa, sillä työnantaja ja entinen toimitusjohtaja Olli Aro purkivat Aron työsopimuksen tällä viikolla. Seura ajautui kesällä akuuttiin talouskriisiin, jonka seurauksena sille kertyi maksuhäiriöitä, verovelkaa ja junioriseura Blues juniors haastoi sen oikeuteen maksamattomasta 100 000 euron sopimusvelvoitteesta. Salonojan erillisenä omistamasta Metro Areenasta katkaistiin sähköt maksamattomien laskujen vuoksi.

Heinäkuun puolivälissä Salonoja kertoi Iltalehdessä, että Unitedille on löytynyt uusi merkittävä yhteistyökumppani ja toiminta jatkuu. Hän ei paljastanut yhteistyökumppanin nimeä, vaan sanoi Unitedin tiedottavan lisää elokuussa. Toistaiseksi United ei ole tiedottanut asiasta lisää.

– Tämä on aivan tavanomaista toimitaan lisenssitoimikunnalle. Totta kai haluamme kuulla, missä mennään, kun Unitedista on liikkunut erinäisiä tietoja julkisuudessa. Olemme nykyään hyvin aktiivisia, Jääkiekkoliiton kilpailupäällikkö ja lisenssikomitean sihteeri Pirkka Antila kommentoi.

Jääkiekkoliitto myönsi Unitedille Mestiksen sarjalisenssin alkavaksi kaudeksi toukokuun lopussa. Heinäkuussa se kuitenkin pyysi espoolaisilta taloudellista lisäselvitystä tilanteestaan. Silloinen selvitys vakuutti lisenssikomitean.

Espoo United perustettiin viime vuoden huhtikuussa. Se aloitti toimintansa edustusjoukkueilla sekä miesten että naisten jääkiekossa ja koripallossa, mutta irrotti naisjoukkueet alaisuudestaan menneen kesän aikana. Mestis on Suomen toiseksi korkein miesten jääkiekon sarjataso. Sitä hallinnoi Jääkiekkoliitto. Mestiskausi alkaa 29. päivä syyskuuta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Jäähdytysaineet vuosivat jäälle Vantaalla - pääkaupunkiseudun kamppailu siirtyy harjoitushalliin

MESTIS | 17.2.2018 16:44
Vantaan Trio Areenan putkiongelmat siirtävät Kiekko-Vantaan ja Espoo Unitedin välisen ottelun harjoitushalliin. lue lisää

Törkyhuutelu toi Summaselle kunnianloukkaussyytteen

MESTIS | 16.2.2018 11:26
Mestiksen Espoo Unitedia valmentaessaan Raimo Summanen haukkui silloista Hermeksen päävalmentajaa Antti Karhulaa pedofiiliksi. Nyt asia on edennyt oikeuslaitoksen rattailla. lue lisää

Mestis-tähdet tutuiksi: Rutanen uskoo yhteishengen voimaan − "Päätettiin, että nyt riittää läpsyttely"

MESTIS | 11.2.2018 15:31
Espoo Unitedin Aleksi Rutanen on tällä kaudella ollut yksi joukkueensa vahvimmista lenkeistä. Tähän mennessä tehot 12+13 iskenyt hyökkääjä jakoi Jatkoajalle mietteitään espoolaisten kuluneesta kaudesta. lue lisää

Syöttöpisteitä keräävä Forsström: "Maalin tekeminen maistuu silti maukkaammalle"

MESTIS | 27.1.2018 14:00
Espoo Unitedin kuluva kausi on sisältänyt monenlaisia vaiheita. Alkukauden haasteiden jälkeen näyttäisi siltä, että myös espoolaisten peli on alkanut kulkea pikkuhiljaa paremmin. Niin myös ensimmäistä kauttaan Espoossa pelaavan Juuso Forsströmin, joka on tällä hetkellä espoolaisten parhaita pelaajia. lue lisää

Espoo Unitedin rivit harvenevat - kokenut puolustaja siirtyy Saksaan

MESTIS | 26.1.2018 9:08
Espoo Unitedin Jimi Santala siirtyy Saksan kakkosliigaan. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Bernard Isiguzo

Espoo United #76 R p
s. 1999 Helsinki
179CM / 95KG
SOPIMUS: 2018