Itäisen konferenssin pudotuspelijoukkueet selvillä, Ducks divisioonansa voittoon

Sergei Bobrovskin torjunnat siivittivät sinitakit pudotuspeleihin.
Itäisen konferenssin pudotuspelijoukkueet varmistuivat keskiviikon NHL-kierroksella Columbus Blue Jacketsin ja Detroit Red Wingsin napattua tarvittavat pisteet. Anaheim Ducks puolestaan varmisti Tyynenmeren divisioonan voiton. Suomalaisista Jussi Jokinen onnistui maalinteossa niin varsinaisella peliajalla kuin voittolaukauskilpailussakin.

Dallas Stars ja Columbus Blue Jackets pelasivat uudelleen ottelun, joka keskeytettiin maaliskuun 10. päivä Starsin Rich Peverleyn sairaskohtauksen keskeytettyä ottelun.

Peliin lähdettiin Blue Jacketsin maalin johdossa ja vierailijat löivät ensimmäisessä erässä vielä kaksi maalia lisää. Voitto riitti varmistamaan Blue Jacketsille paikan pudotuspeleissä neljän vuoden tauon jälkeen. Blue Jacketsin maalilla Sergei Bobrovski pysäytti kiekon 33 kertaa.

Tappio voittomaalikilpailussa Pittsburgh Penguinsille puolestaan riitti varmistamaan Detroit Red Wingsille kauden jatkumisen runkosarjan jälkeen 23. kerran peräkkäin.

Ottelussa edettiin vuorovedoin aina kolmannen erän puoliväliin asti, jossa Jussi Jokinen siirsi Penguinsin johtoon. Riley Sheahanin onnekas osuma kuitenkin tasoitti ottelun noin minuutti ennen varsinaisen peliajan päättymistä ja piste riitti Red Wingsille pudotuspelipaikan varmistamiseen. Jatkoajalla ei nähty ratkaisua ja Jokisen erikoinen maali jäi voittolaukauskilpailun ainoaksi.

Chicagossa kotijoukkue Blackhawks voitti jo neljännen ottelun peräkkäin ilman tähtiään Jonathan Toewsia ja Patrick Kanea. Montreal Canadiens johti ottelua vielä viimeiselle minuutille asti, mutta Marian Hossan osuma vei pelin jatkoajalle.

Jatkoajalla voittomaalin laukoi Patrick Sharp. Blackhawksin nuori hyökkääjä Jeremy Morin pidensi maaliputkensa jo kolmen ottelun mittaiseksi. Canadiensin Alex Galchenyuk siirtyi ensimmäisessä erässä loukkaannuttuaan pukuhuoneen puolelle, eikä enää palannut vaihtopenkille.

Anaheim Ducks varmisti Tyynenmeren divisioonan voiton kaatamalla kotonaan San Jose Sharksin lukemin 5-2. Teemu Selänne syötti kaksi Ducksin maaleista. Samalla varmistui, että ottelussa maaliltaan pois vaihdetun Antti Niemen Sharks saa vastaansa pudotuspeleissä Los Angeles Kingsin, jonka Calgary Flamesin Karri Rämö pysäytti 41 torjunnallaan.

CHICAGO - MONTREAL 3-2 ja.

DALLAS - COLUMBUS 1-3

PITTSBURGH - DETROIT 4-3 vl.

CALGARY - LOS ANGELES 4-3 vl.

ANAHEIM - SAN JOSE 5-2