IS: Sami Salon ura ohi

NHL / Uutinen
Sami Salon NHL-ura kesti 15 kautta.
Kuva © Getty Images
Viimeksi kaudella 2013-14 pelannut suomalaispuolustaja Sami Salo lopettaa uransa. Rannevamma ei salli enää uran jatkumista.

Turkulaislähtöisen Sami Salon ura pääsarjatasolla alkoi kaudella 1994-95, jolloin hän pelasi seitsemän ottelua runkosarjaa ja yhden pudotuspelin TPS:n mestarijoukkueessa. Varsinainen läpimurto tapahtui seuraavalla kaudella, jolloin hän paukutti 21 tehopistettä. Kolmen TPS:ssä ja yhden Jokereissa pelatun SM-liigakauden jälkeen Salo siirtyi Pohjois-Amerikan kaukaloihin kaudeksi 1998-99.

Hän onnistuikin heti murtautumaan Ottawa Senatorsin kokoonpanoon ja teki tulokaskaudellaan hyvät tehot 7+12. Kausi sisälsi myös yhden hattutempun. Juuri ennen kauden 2002-03 alkua Senators kauppasi Salon länsirannikolle Vancouver Canucksiin, jossa puolustaja pelasi kevääseen 2012 asti. Väliin mahtui NHL:n työsulku, jonka aikana Salo voitti Ruotsin mestaruuden Frölundassa.

Salo ei onnistunut urallaan voittamaan Stanley Cupia. Lähimmäksi hän pääsi keväällä 2011, jolloin Canucks hävisi finaalisarjan seitsemässä pelissä Boston Bruinsille. Uran viimeiset kaudet Salo pelasi Tampa Bay Lightningissa.

Lukuisista loukkaantumisista kärsinyt Salo huilasi kolmella kaudella yli puolet peleistä. Pitkiä taukoja aiheuttivat muun muassa olkapääleikkaus kaudella 2000-01 ja akillesjännevamma syksyllä 2010. Uran päättänyt rannevamma tuli kevään 2014 pudotuspeleissä Montreal Canadiensia vastaan.

− Käsi on mitä on. Ei tällä pysty enää pelaamaan. Ei jääkiekkoa, eikä tennistä. Ei ainakaan ammattimaisesti, Salo sanoi Ilta-Sanomille.

» Lähetä palautetta toimitukselle