IS: Markus Seikolan pelaajaura päätökseen - "Ei elämä tähän lopu"

LIIGA, MESTIS / Uutinen
TUTO jäi Seikolan uran viimeiseksi seuraksi.
Kuva © Timo Savela
Pitkän uran Liigassa ja ulkomailla tehnyt puolustaja Markus Seikola lopettaa ammattilaisuransa.

Markus Seikolan lopettamispäätöksestä uutisoi Ilta-Sanomat. 33-vuotias puolustaja pelasi urallaan Liigassa, SHL:ssä, Mestiksessä ja Suomi-sarjassa.

− Ammattilaisurani on nyt ohi. Voi olla, että jossain vaiheessa iskee tyhjyyden tunne, mutta se on kai ihan luonnollista. Ei elämä tähän lopu, päinvastoin. Nyt se vasta alkaa, totesi Seikola Ilta-Sanomien haastattelussa.

TPS-kasvatti pelasi urallaan Liigassa yhteensä 630 runkosarja-ja pudotuspeliottelua TPS:n, Pelicansin, HPK:n ja Ilveksen riveissä. Seikola saavutti yhden Suomen mestaruuden lisäksi kaksi SM-hopeaa. Hän voitti neljästi Liigan puolustajien maalipörssin ja kertaalleen pistepörssin, minkä lisäksi hänet valittiin kaudella 2008-09 sarjan parhaaksi puolustajaksi.

Turkulaispuolustaja kiekkoili myös kahden kauden ajan Ruotsissa Frölundassa ja Södertäljessä, mistä muistoksi jäi hopeamitali. Juniorimaajoukkueissa Seikola saavutti kultaa alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa ja pronssia alle 20-vuotiaissa.

Seikola kärsi viimeisinä kausinaan loukkaantumisista, minkä vuoksi pelit jäivät vähiin. Puolustaja ei kuitenkaan synkistele, vaikka uran loppu ei mennytkään aivan, kuten oli suunniteltu.

− Urani loppu ei mennyt ihan niin kuin elokuvissa, mutta turha tässä on synkistellä. Vaikka olen luonteeltani pessimismiin taipuvainen, katson tulevaa positiivisin mielin.

− Jääkiekon kanssa olen varmasti jatkossakin tekemisissä jollain lailla. Tiedä sitten, jos vaikka jotain junnuvalmennukseen liittyvää. Poika pelaa ja sitä on kiva katsella.

» Lähetä palautetta toimitukselle