IS: Espoon kiekkoilulle jatkoa - Salonoja perusti uuden seuran

MESTIS / Uutinen
Espoossa pelit jatkuvat uuden nimen alla.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Espoon Metro Areenan omistava Jussi Salonoja on perustanut uuden yhtiön, jonka tarkoituksena pyörittää jatkossa espoolaista edustuskiekkoilua.

Jussi Salonojan perustama Espoo United Oy lähtee pyörittämään jatkossa espoolaista kiekkoilua. Uusi seura hakee paikkaa Suomen toiseksi korkeimmalta sarjatasolta, Mestiksestä.

− Lähetän hakupaperit Mestis-paikan saamiseksi tänään, Salonoja kommentoi Ilta-Sanomille.

− Minulla on kaikki suunnitelmat valmiina, myös operatiivinen organisaatio on katsottu valmiiksi. Toivottavasti pääsemme rakentamaan espoolaista edustuskiekkoilua uuteen nousuun. Tarkoituksena on kasata heti kilpailukykyinen joukkue Mestikseen.

Suunnitelmiin ongelmia toi se, että Bluesin junioriorganisaatio Blues juniors ei ollut innoissaan yhteistyöstä Salonojan kanssa, mutta lopulta yhteisymmärrys löytyi. Mestis-lisenssin ehdoissa on, että edustusjoukkueella täytyy olla junioripolku olemassa.

− Oman näkemykseni mukaan olemme viimein tänä aamuna päässeet yhteisymmärrykseen Blues juniorsin kanssa, mikä tuntuu tietysti hienolta. Ilman yhteistä tahtotilaa Mestis-hakemusta olisi turha lähettää, Salonoja kertoi.

Espoossa on löytynyt muitakin Mestis-paikasta kiinnostuneita tahoja ja Ilta-Sanomien saamien tietojen mukaan myös Blues juniors harkitsi omaa hakuprosessia. Organisaation puheenjohtaja Jarmo Muukkonen kuitenkin vahvisti, ettei seura hae Mestis-paikkaa.

− Useat eri ihmiset ovat viime viikkoina soittaneet minulle ja tiedustelleet Mestis-paikan hakukriteereistä. Monet tuntuvat olevan kiinnostuneita asiasta, mutta ainakaan toistaiseksi mitään konkreettista ei ole ilmaantunut, paljasti Jääkiekkoliiton kilpailupäällikkö Pirkka Antila.

Espoolaisjoukkueen mahdollinen sarjataso ei ole vielä varma. Joukkueen sarjapaikan kohtalosta päättää Jääkiekkoliiton hallitus 9. toukokuuta. Jos hallitus hyväksyy hakemuksen, etenee se lisenssitoimikunnalle, joka päättää asiasta 15. toukokuuta mennessä.

− Ei ole varmaa, että Espoossa pelataan ensi kaudella Mestis-kiekkoa. Liittohallitus voi tarjota espoolaistahoille sarjapaikkaa myös esimerkiksi sarjaporrasta alempaa eli Suomi-sarjasta, jossa pelaaminen vaatii niin ikään hyväksyttyä lisenssiä, Antila totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle