IPK:lle kaksi pelaajaa testiin

MESTIS / Uutinen
Fofanov on pelannut Mestistä aiemmin Hokissa.
Kuva © Timo Savela
Mestikseen noussut IPK on tehnyt elokuun loppuun ulottuvat koeaikasopimukset hyökkääjä Jevgeni Fofanovin sekä puolustaja Lauri Vannisen kanssa.

Jevgeni Fofanov pelasi jo kaksi edelliskautta IPK:ssa. Viime kaudella 27-vuotias laitahyökkääjä iski 33 ottelussa tehot 8+4. Pudotuspeleissä pisteitä kertyi viidessä ottelussa viisi kappaletta. Venäläishyökkääjä on pelannut urallaan aiemmin Mestistä Hokissa 136 ottelun verran.

Lauri Vanninen kiekkoili myös viime kaudella iisalmelaisjoukkueessa. Isokokoinen (190 cm/92 kg) puolustaja keräsi viime kaudella 32 ottelussa tehot 0+10. 23-vuotiaalla Vannisella on tilillään myös yksi Mestis-ottelu Hokista kaudelta 2013-14.

− "Jeven" [Fofanov] viime kausi oli nousujohteinen ja erityisesti loppukaudesta hän pelasi vahvasti. Hän on asettunut Iisalmeen ja halusimme antaa hänelle mahdollisuuden taistella paikasta joukkueessa. "Jevellä" on monen vuoden kokemus Mestiksestä ja kova halu jatkaa IPK:ssa. "Jeven" suurin vahvuus on hänen hyvä luistelunsa, kertoi IPK:n toiminnanjohtaja Jarmo Ylisipola seuran kotisivuilla.

− Vanninen on vielä melko kokematon pelaaja, joka tulee taistelemaan pelipaikasta. Myös pakkipuolella pelipaikoista on kova kilpailu ja haluamme nähdä elokuun aikana, pystyykö "Vanni" murtautumaan joukkueeseen. Lauri on isokokoinen rightin peruspuolustaja. Hänen oma tekemisensä ratkaisee, teemmekö sopimuksen koko kaudeksi.

Iisalmelaisseura tiedotti myös tehneensä yksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Juha Virtasen kanssa. IPK-kasvatti kiekkoili viime kauden Norjan kakkossarjassa ja palaa nyt kasvattajaseuraansa 13 vuoden tauon jälkeen.

− On mukava palata kasvattiseuraan pitkän reissun jälkeen. Mestis-nousun myötä aika oli otollinen tulla takaisin Iisalmeen. Täällä on hieno buumi päällä. Yritetään jatkaa Mestiksessä samaan malliin, Virtanen totesi.

− Ensi kaudelta odotan sitä, että IPK vakiinnuttaisi paikan Mestiksessä. Toivottavasti sitä kautta organisaatio jatkaisi kehittymistä entisestään edustuksesta aina junioreihin saakka. Emme lähde nöyristelemään, vaan lähdemme voittamaan jokaista ottelua. Keväällä nähdään, miten pitkälle se riittää.

IPK vahvisti myös valmennustaan kun Marja Qvist liittyy valmennusryhmään. Aiemmin yleisurheiluvalmentajana ollut Qvist toimii iisalmelaisjoukkueen fysiikkavalmentajana.

− Olen uusien ja mielenkiintoisten haasteiden edessä. Vuosien varrella jääkiekko on tullut lajina tutuksi mieheni pelaamisen myötä ja olen seurannut lajin vaatimia edellytyksiä ammattilaistasolla. Viimeisen vuoden aikana olen perehtynyt jääkiekon fyysisiin vaatimuksiin tarkemmin. Harjoittelun suunnittelussa tulen keskittymään lajiominaisuuksien kehittämiseen ennen kaikkea räjähtävyyden, lajinomaisen voiman, kehonhallinnan ja liikkuvuuden kautta, Qvist sanoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle