IPK vaihtoi valmentajaa - Janne Sinkkonen korvaa välittömästi Jukka Niirasen päävalmentajana

MESTIS / Uutinen
Iisalmen Peli-Karhut ilmoitti lehdistötilaisuudessa korvanneensa Jukka Niirasen (kuvassa) päävalmentajan paikalta Janne Sinkkoselta. Jatkoajalle kutsua tilaisuuteen ei saapunut.
Kuva © Janne Falck
Mestiksen pahnanpohjimmainen Iisalmen Peli-Karhut hakee uutta vauhtia valmentajan vaihdolla. Kello 14.30 käynnistyneessä tiedotustilaisuudessa seura ilmoitti Janne Sinkkosen korvaavan penkin takana Jukka Niirasen.

Jatkoajan saamien tietojen mukaan Mestiksen hännille valahtanut Iisalmen Peli-Karhut on vapauttanut valmentajansa Jukka Niirasen tehtävistään. Niirasen tilalle valmentajaksi on samaisen tietolähteen mukaan palkattu Janne Sinkkonen. Kyseisen asian tiimoilta Iisalmessa käynnistyi tiedotustilaisuus kello 14.30. Jatkoajalle kyseiseen tilaisuuteen kutsua ei ennakolta saapunut.

Ennen tilaisuuden alkua IPK:n toiminnanjohtaja Jarmo Yli-Sipola oli haluton asiaa kommentoimaan.

− Meillä on tiedotustilaisuus kello 14.30. En halua kommentoida etukäteen mitä tilaisuus koskee. Hoidetaan asia kunnialla maaliin asti, Yli-Sipola kommentoi vähäsanaisena.

Sinkkonen valmensi ennen IPK-pestiä Itävallassa EHC Lustenauta, jossa hän joutui väistymään päävalmentajan paikalta kesken kauden 2015-2016. Suomessa Sinkkonen on valmentanut viimeksi SaPKoa kaudet 2013-2015. Lisäksi mies on valmentanut sekä Heinolan Peliittoja että sen edeltäjää Heinolan Kiekkoa.

Omalla pelaajauralla hyökkääjänä pelannut Sinkkonen on edustanut muun muassa kaksi kautta Liigassa Lahden Pelicansia, jota hän oli nostamassa korkeimmalle sarjatasolle keväällä 1998. Miehelle pelejä Liigassa kertyi kaikkiaan 82 kappaletta tehopistein 5+5. Mestiksessä Sinkkonen esiintyi kaikkiaan 90 ottelussa tehoin 21+22.

Joukkue tarvitsi herättelyä

Lehdistötilaisuuden jälkeen puhelimella tavoitettu Jarmo Yli-Sipola kertoi valmentajanvaihdon olleen vaikea, mutta välttämätön ratkaisu.

— Meidän peli on ajautunut sellaiseen solmuun, että vaikka peli on ollut lähellä lähteä uomiinsa, ei menestys ole ollut sellaista mitä on toivottu. Jukka on tehnyt täällä kolme kautta hienoa työtä, mutta nyt oli pakko tehdä jotain joukkueen herättelemiseksi, Ylisipola myöntää.

Hallilla puhuttiin tappioputken aikana myös siitä, että osa pelaajista on tyytymätön valmennukseen. Tästäei Yli-Sipolan mukaan kuitenkaan ole kyse.

—  Tottakai eräänlaista oireilua pelaajissakin on nähtävissä, kun voittoja ei tule, mutta pelaajien ja valmentajan välit ovat olleet kokoajan kunnossa.

Sinkkonen on tunnettu värikkäänä ja voimakkaana valmentajana, joka ilmaisee tyytymättömyytensä joukkueensa suorituksiin välillä varsin voimallisestikin. Varsinaisesti tämän tyyppistä valmentajaa ei juuri nimenomaan haettu, mutta Yli-Sipola myöntää, että nyt joukkueella on herätyksen paikka.

— Valitsimme ehdottomasti parhaan markkinoilla olleen valmentajan, joka ilmaisi vielä palavan halunsa tulla auttamaan joukkuetta. Meille on tärkeä säilyä Mestiksessä ja sitä työtä Sinkkonen on tänne palkattu tekemään, Yli-Sipola toteaa.

Muokattu klo 15.17: Otsikkoa muutettu.

muokattu klo16:40: Lisätty Toiminnanjohtaja Jarmo Yli-Sipolan haastattelu.

» Lähetä palautetta toimitukselle