IPK jatkaa Niirasen alaisuudessa - joukkueeseen pyritään saamaan jatkuvuutta

MESTIS / Uutinen
IPK jatkaa Mestiksessä tutussa komennossa.
Kuva © jmatto
Mestikseen tulevaksi kaudeksi noussut IPK on tehnyt jatkosopimuksen päävalmentaja Jukka Niirasen kanssa.

Jukka Niiranen jatkaa kaksivuotisella sopimuksella IPK:n päävalmentajana. Tulevalla kaudella kolmannen kautensa iisalmelaisjoukkueen päävalmentajana aloittavalla Niirasella on aiempaa kokemusta Mestiksestä Hokin apuvalmentajan tehtävistä kausilta 2006-10.

− Tosi hyvää yhteistyötä ollut tässä kaksi vuotta ja todella tyytyväinen olen seuran toimintaan. Yhdessä ollaan menty seurana ja joukkueena eteenpäin. Kyllä tämä hyvältä tuntuu, hyvät kaksi vuotta saadaan taas tehdä yhdessä töitä, kommentoi Niiranen.

Tulevan kauden tavoitteista Niiranen pysyi hyvin maltillisena.

− Sanon samalla tavalla, kun lähdettiin Suomi-sarjaan: siellä meillä oli tavoitteena saada IPK:sta tasainen, uskottava Suomi-sarjajoukkue ja samaa lähdetään Mestikseenkin hakemaan. Sarjataso on uusi ja kova, mutta me tiedetään mitä se vaatii organisaatiolta ja joukkueelta.

− Hommia lähdetään tekemään ja sitten kun joukkue ollaan saatu kasaan, niin määritellään tarkemmat sijatavoitteet.

Tulevan kauden pelaajiston osalta IPK aikoo luottaa pitkälti keväällä Suomi-sarjan mestaruuden voittaneeseen joukkueeseen.

− Meillä on hyvä tilanne, on saatu valmennus kasaan ja pelaajistoon on oltu yhteydessä. Halutaan säilyttää viime vuoden mestaruusjoukkue, sillä siinä oli joukkue isolla jiillä. Muualtakin on tullut ihan hyvin yhteydenottoja, mutta rakennetaan nyt ihan rauhassa tätä, kertoi IPK:n toiminnanjohtaja Jarmo Ylisipola.

− Lähinnä kysymys on resursseista harjoitella: Suomi-sarjassa käy vielä, että ei ihan kaikkiin harjoituksiin ehdi, mutta Mestiksessä se ei enää onnistu. Se on isoin haaste. Olen huomannut tuossa, että moni pelaajista tekee uhrauksia sen eteen, että pystyy pelaamaan ensi vuonna. Ehkä noin kaksi kentällistä viime kauden joukkueesta pyrkii järjestämään asiansa sitä varten, Niiranen valotti.

Keskiviikkona järjestetyssä tiedotustilaisuudessa iisalmelaisseura kertoi myös käyneensä keskusteluja yhteistyöstä KalPan kanssa.

− Keskusteluja on käyty, niitä on käyty aiemminkin ja uskon, että ne vahvistuvat tässä kevään aikana. Tuntuisi, että olisi aika luonnollinen jatke tuohon suuntaan, Ylisipola totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle