Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Joona Ikonen iski kaksi maalia Joona Voutilaisen selän taakse.

Kirsi Teiskonlahti

Ilves ryhdistäytyi heikon paikallispelin jälkeen, Pelicans kaatui kauniilla maaleilla

Tampere Cupin ensimmäisessä ottelussa Tapparan jaloissa ollut Ilves tuli täysin uudella ilmeellä turnauksen viimeiseen peliin. Uusina miehinä kokoonpanoon mukaan tulleet Joona Ikonen ja Topias Haapanen onnistuivat erinomaisesti 4–1-voitossa.

Ilveksen ja Pelicansin välinen ottelu oli tasainen alusta asti. Turnauksen isännät saivat heikon alun ottelulle, kun Pelicans pääsi ylivoimalle alle puolen minuutin pelin jälkeen. Vieraiden ylivoima ei kuitenkaan lähtenyt pyörimään kunnolla, ja Ilves pääsi paremmin peliin mukaan jäähyn päätyttyä.

Ottelun maalit olivat näyttäviä. Ilves aloitti ensimmäisessä erässä maalinteon, kun viime kaudella A-nuorissa pisteitä rohmunnut Topias Haapanen antoi upean syötön Juho Liuksialalle, joka siirisi kiekon ohi Joona Voutilaisen.

Erän puolivälin jälkeen Ilveksen uusi kasvo Juhani Tamminen pääsi läpiajoon ylivoimalla Pelicans-puolustajien välistä ja viimeisteli ensimmäisen maalinsa Liiga-tasolla.

Ensimmäisen erän lopulla Pelicans pääsi maalin päähän, kun Miska Siikosen kova laukaus yllätti ensimmäistä Ilves-peliään pelanneen Markus Ruusun. Maali jäi Pelicansin ainoaksi.

− Nuori Ruusu oli maalissa ensimmäisen kerran kotiyleisön edessä. Näistä on sellaisia, joista on hyvä rakentaa, kun on noin tasapainoinen esitys. Se oli ehkä positiivisesti isoin anti tänään, Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi kertoi.

Toisessa ja kolmannessa erässä Ilveksen johtoasemaa vankisti viime kauden A-nuorten pistekuningas Joona Ikonen kahdella maalillaan.

− Kyllä Ikonen, Haapanen ja Tamminen olivat meidän pirteintä osaa tänään, Kivi sanoi.

Lahtelaiset eivät pystyneet vastaamaan enää kahdessa viimeisessä erässä. Paras kiri jäi toteutumatta, kun Pelicans otti päätöserän toisella puolikkaalla kolme jäähyä.

Iso muutos eilisestä

Turnausisäntä oli eilen täysin Tapparan jaloissa, mutta tänään tupsukorvat oli huomattavasti pirteämmällä pelipäällä. 

− Oli iso pettymys, että olimme eilen niin Tapparan jaloissa. Tappara oli niin tapit ulkona. Katsekin oli sellainen, ettemme pystyneet mitenkään vastaamaan. Eniten odotin sitä ryhdistäytymistä tänään, Kivi kommentoi.

Kivi oli erityisen tyytyväinen siihen, että Ilves onnistui ryhdistäytymään lyhyessä ajassa huomattavasti

− Sillä tavalla on hyvä fiilis, että joukkue oli aivan eri näköinen kuin eilen. Saimme peliä suoraviivaisemmaksi. 

Kivi täsmensi, että Ville Meskanen tulee peleihin mukaan vasta syyskuun loppupuolella. Hän kärsii alaraajavammasta.

Lue myös

Tehokaksikko vei HPK:n tehot mukanaan, JYPin vahvalle vireelle jatkoa

LIIGA | 27.2.2018 10:17
Tiistain Liiga-kierroksella kärkimiehensä myyneen HPK:n viimeistelytehokkuuteen ei riitä enää uskoa. Ilveksen ja Pelicansin tehoiluun sen sijaan luotetaan, kuten myös JYPin voittoputken jatkumiseen. lue lisää

Ainutlaatuinen tilastoselvitys paljastaa: Liigan uskottomimmat fanit ovat Turussa ja Kuopiossa

LIIGA | 26.1.2018 11:59
Rauman Lukolla on Liigan uskollisin kotiyleisö. KalPalla ja TPS:llä puolestaan uskottomin. Jatkoajan laaja tilastoselvitys kymmenen edellisen kauden ajalta paljastaa, millä Liiga-paikkakunnilla kiinnostaa eniten kiiltävä ja missä ovat seuroille uskollisimmat elämänkumppanit. lue lisää

KalPan vire ei laannu, Ilvekseltä ja Lukolta odotetaan osumia

LIIGA | 5.12.2017 10:00
Itsenäisyyspäivän aaton Liiga-kierrokselta odotetaan KalPan ja Tapparan täysiä pistepotteja. Ilvekseltä ja Lukolta puolestaan kaivataan reilusti täysosumia. lue lisää

TPS:n aukoo maalihanojaan, SaiPa palaa voittokantaan

LIIGA | 21.11.2017 10:00
Tiistain Liiga-kierroksella maaleja odotetaan varsinkin Pelicansilta ja Sportilta. TPS:ltäkin toivotaan maalihanojen avautumista nihkeän vaiheen jälkeen. lue lisää

Vihellyksen jälkeen: Lukko ja Pelicans joutuvat maalivahtikaupoille - Tampereella uusi alku

LIIGA | 7.9.2017 12:30
Vihellyksen jälkeen -podcastien toisessa Liiga-kautta ennakoivassa jaksossa pureudutaan niihin joukkueisiin, jotka taistelevat pääsystä sijoille 6-10. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

JYPHIFK
"Jyväskylässä nähdään maaleja"
JYP ja HIFK tunnetaan joukkueiden hyökkäysvoimasta. Viimeisimmissä viidessä kohtaamisessa ei ole jääty kertaakaan alle kuuden maalin, mikä povaa maaleja myös puolivälieräavaukseen. Molemmilta joukkueilta löytyy maalipaikkoja avaavia haavoittuvuuksia puolustuspelaamisesta, ja näitä käytetäänkin hyväksi. JYP pyrkii kotijoukkueena määrittämään rytmiä, mikä avaa maalipaikkoja enemmän. Tätä kautta myös voitto tulee hurrikaaniryhmälle.
  • 3
  • 4
  • 2
  • 3
TapparaKalPa
"KalPalla on yllätyspotentiaalia Tampereella"
Kaikki paineet Tapparan ja KalPan puolivälieräsarjassa on Tapparan leirissä. Tällainen tilanne on kuin luotu nuorelle ja itseluottamusta puhkuvalle kuopiolaisryhmälle, joka lähtee nälkäisenä haastajana tavoittelemaan välieräpaikkaa. Kaksi neljästä runkosarjakohtaamisesta eteni ylitöille, ja tämä kaava toistuu nytkin. Tapparan materiaalietu kääntää pienet marginaalit edukseen.
  • 2
  • 3
  • 2
  • 3

Luetuimmat

Sami Sandell

Ilves #42 L lh
s. 1987 Nokia
186CM / 87KG
SOPIMUS: 2018