Ilves pelaa ensi kaudella kaksi ulkoilmaottelua

LIIGA / Uutinen
Ilves ja Tappara kohtasivat ulkoilmaottelussa myös joulukuussa 2014.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Liigan ulkoilmaottelut saavat jatkoa jälleen ensi kaudella, kun Ilves järjestää kaksi ottelua joulukuussa.

Liigan ulkoilmaottelut saavat jatkoa jälleen ensi kaudella, kun Tampereella pelataan joulukuun 16. ja 17. päivä kaksi ottelua taivasalla. Ensimmäisessä pelissä kohtaavat paikallisvastustajat Ilves ja Tappara. Toisessa ottelussa Ilves isännöi HIFK:ta. Tapahtuma kantaa nimeä Ulkojäät 2016.

Tappara ja Ilves pelasivat vuonna myös kaudella 2014-2015 ulkoilmaottelun, jolloin näyttämönä toimi Ratinan stadion. Tulevat ottelut järjestetään Tampereen Sorsapuistossa, jonne rakennetaan tapahtuma-alue, jonka yleisökapasiteetti on noin 13 000 katsojaa. Kyseessä on Liigan konsepti, mutta tapahtuman järjestämisesta vastaa Ilves-Hockey Oy.

− Ulkojäät 2016 on loistava hanke koko suomalaiselle jääkiekolle. Juuri tällaisia pirteitä ja viihdyttäviä tapahtumia Liiga haluaa järjestää kasvavassa määrin. Ulkojäät 2016 tuo ison lisäarvon koko ensi kauteen. Suomalaisen jääkiekkoilun synnyinkoti Tampere ja perinteikäs Sorsapuisto ovat tapahtumalle osuva järjestämispaikka, Liigan vt. toimitusjohtaja Juha Kuosa kertoo tyytyväisenä.

Kuosan mukaan myös muut liigajoukkueet ovat osoittaneet kiinnostusta vastaavanlaiseen tapahtumaan. Tulevaisuudessa tavoitteena onkin laajentaa konseptia muillekin liigapaikkakunnille.

Hankkeen päävetäjänä toimii Ilveksen toimitusjohtaja Esa Honkalehto, jolla on selkeä näkemys siitä, millainen tapahtuma Sorsapuistossa tullaan näkemään kuluvan vuoden joulukuussa.

− Tapahtumaan pystytetään läpinäkyvä kaukalo. Seisomakatsomot alkavat vain muutaman metrin päästä kaukalon laidasta, joten tunnelma on taattu. Tapahtuma-alue levitetään osittain myös Sorsapuiston tekojään vieressä sijaitsevaan Tampere-taloon, Honkalehto kertoo suunnitelmista.

Honkalehdon mukaan aiemmista ulkoilmaotteluista on myös otettu opiksi.

− Kokemukset aiempien stadionottelujen yleisöpalveluista ovat tiedossamme, joten pystymme taatusti palvelemaan yleisöä, vaikka sääolosuhteet sattuisivatkin haastaviksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle