Ilveksen Koulukadun taika murtui – Tappara voittoon A-nuorten Talviklassikossa

Muut Sarjat / Uutinen
A-nuorten sarjassa sijalla 11 majaileva Tappara pääsi tuulettamaan voittoa 64 peliminuutin jälkeen.
Kuva © Kirsi Teiskonlahti
Ilveksen ja Tapparan A-nuoret pelasivat oman Talviklassikkonsa Koulukadun ulkojäällä. Tapahtuma järjestettiin jo kolmatta kertaa. Aiempina vuosina Ilves on vienyt ulkojäillä voiton, mutta tällä kertaa Tappara vei voiton jatkoajalla lukemin 2–1.

A-nuorten paikalliskamppailu oli alusta asti tasainen. Ensimmäistä maalia yleisö sai odottaa aina toiseen erään asti. Tappara siirtyi johtoon ajassa 24.36 Valtteri Nikkilän osumalla. Ensimmäinen maali syntyi vain viisi sekuntia Ilveksen ensimmäisen jäähyn päättymisestä.

Ilves otti maalin jälkeen kaksi perättäistä jäähyä, mutta vierasjoukkue Tappara ei pystynyt lisäämään johtoa hyvästä pyörityksestä huolimatta.

− Tappara oli inasen kurinalaisempi, ja he olivat ehkä kamppailuhaluisempia, Ilves-valmentaja Sami Hirvonen pohti ottelun jälkeen.

Ilves tuli ottelussa vielä tasoihin päätöserän jälkimmäisellä puoliskolla, kun viime kaudella B-nuorissa loistanut Joona Ikonen yllätti Tappara-maalia vartioineen Kimmo Rautiaisen ylivoimalla.

Aiemmat ulkojäillä pelatut pelit vienyt Ilves ei kuitenkaan onnistunut kääntämään ottelua enää edukseen, vaan lisäpisteen Tapparalle ratkaisi Alex Olkinuora jatkoajalla.

− Meillä jäi etenkin ensimmäinen ja toinen erä vähän piippuun. Hyvä asia on, että saimme pisteen, mutta se ei paljon lohduta, kun voitosta pelataan, Hirvonen sanoi.

Tappara vei Tampereen herruuden

Koulukadun ottelu oli Ilveksen ja Tapparan välinen neljäs ja viimeinen kohtaaminen runkosarjassa. Tappara voitti ensimmäiset kaksi ottelua selvin luvuin 6−3 ja 7−2. Ilves nappasi voiton marraskuisesta paikallispelistä jatkoajan jälkeen luvuin 3−2. Tappara on siis ollut vaikea vastus viime kauden mestarille.

− Meillä joukkue on täysin uusi. Viime kauden menestys varmasti saa Tapparan pistämään kaiken peliin, vaikka menestyksellä ei olekaan enää tämän kauden kanssa mitään tekemistä, Hirvonen kertoi.

Talviklassikkoon Ilves-leirissä oltiin tappiosta huolimatta tyytyväisiä. Ilmaisottelu keräsi 450 katsojaa.

− Tämä on ihan loistava tapahtuma. Täällä oli hienosti porukkaa, ja ilma suosi. Tämä oli hieno peli, Hirvonen kehui.

» Lähetä palautetta toimitukselle