Ilvekselle yhteistyökumppani kaukaa idästä

LIIGA, Muut Sarjat / Uutinen
Ilveksessä koetaan jatkossa myös japanilaisia tuulahduksia.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Ilves on solminut yhteistyösopimuksen japanilaisen jääkiekkoseuran H.C. Tochigi Nikko Icebucksin kanssa. Tarkoituksena on, että seurat tekevät harjoitteluyhteistyötä ja jakavat tietotaitoa. Sopimus tarjoaa myös Ilveksen juniorijoukkueille kansainvälistymismahdollisuuksia.

Yhteistyö tarjoaa ilvesläisille osallistumismahdollisuuden kansainväliseen junioriturnaukseen Nikon kaupungissa Japanissa sekä Icebucksin pelaajien osallistumismahdollisuuden Ilveksen A-nuorten testileireille.

Yhteistyön ensimmäinen hedelmä nähtiin jo toukokuussa, kun Icebucksin toiminnanjohtaja Hideji Tsuchida kävi tutustumassa Ilveksen organisaatioon ja hyökkääjä Yuta Suzuki osallistui Ilveksen jää- ja testileirille Kuortaneella.

Ilveksen urheilutoimenjohtaja Juha Pajuojalla on suuret odotukset yhteistyöstä japanilaisten kanssa.

− Japanissa on pelattu jo pitkään jääkiekkoa ja Nikko Icebucks on vanhimpia japanilaisia seuroja. Me mielellämme autamme heitä kehittämään seuran urheilutoimintaa.

− Yhteistyösopimus mahdollistaa pelaajaliikennettä suuntaan ja toiseen, myös junioritasolla. Yksilötasolla Japanista löytyy jo kiinnostavia pelaajia. Icebuckseissa pelasi viime kaudella muun muassa NHL:ssä pelannut japanilainen maalivahti. Tietotaito jääkiekossa on Suomen vientituote ja sen toteuttaminen voi tuoda meille uusia kansainvälisiä sponsoriyrityksiä.

Myös Ilveksen hallituksen puheenjohtaja Vesa Kainulainen on tyytyväinen tehtyyn sopimukseen.

− Yhteistyötarjous Icebucksin suunnalta oli meille kiinnostava, koska se on Ilveksen strategian mukainen kohti kansainvälistyvämpää jääkiekkoa. Tämä avaa pelaajille ja valmennukselle mahdollisuuksia eri tasoilla uuden oppimiseen ja kansainvälistymiseen. Uskon, että molemmat seurat hyötyvät yhteistyöstä pitkällä aikavälillä.

Nikko Icebucks puolestaan on todennut, että sen tavoitteina on kehittää entisestään lajin ja seuran asemaa Japanissa ja erityisesti Tochigin alueella sekä tarjota elämyksiä paikalliselle yhteisölle. Yhteistyön avulla Ilves vahvistaa suhteitaan kansainväliseen jääkiekkoyhteisöön ja on mukana tukemassa Icebucksin tavoitteita sekä lajin kansainvälistymistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle