Muut Sarjat / Uutinen
Otto Koivula ratkaisi maalillaan mestaruuden.
Kuva © Jarno Hietanen
Ilves nappasi Nuorten SM-liigan voiton Espoon Bluesista otteluvoitoin 2-0.

Tampereen Ilves on voittanut Nuorten SM-liigan mestaruuden. Espoossa pelatussa toisessa osaottelussa tamperelaiset kaatoivat Bluesin 2-1 ja ottivat näin mestaruuden voitoin 2-0.

Ratkaisumaalin teki pudotuspelien parhaaksi pelaajaksi valittu Otto Koivula ylivoimalla ajassa 59.40. Maali oli erikoinen, sillä Olli Vainion laukaus pomppasi korkealle ja Koivula näytti puskevan kiekon maaliin.

Johtomaalin jälkeen Ilves onnistui painamaan pelin kuudella pelanneen Bluesin kenttäpäätyyn ja Veeti Vainio joutui rikkoi ilvesläistä, joka yritti vain tappaa aikaa pitämällä kiekkoa laitaa vasten.

Ilves oli kokonaisuudessaan ottelussa hallitseva osapuoli. Joukkueen yhtenäisyys näytti huomattavasti paremmalta kuin enemmän liigapelaajia miehistöönsä saanut Blues. Kotijoukkue sortui moniin kiekollisiin virheisiin ottelun alkupuolella, mutta vielä siinä vaiheessa tilanne säilyi maalittomana.

Kaikki kolme osumaa tehtiin ylivoimalla. Janne Puhakan tarkka rannelaukaus vei Bluesin johtoon toisessa erässä. Ilves sai erässä kaksi läpiajoakin, mutta sekä Julius Mattila että Joona Koppanen epäonnistuivat yrityksissään.

Kolmannessa erässä Bluesin Joonas Niemelä sai peräti neljä kahden minuutin rangaistusta. Hänen istuessaan 2+2-minuuttista korkeasta mailasta muutenkin vahvasti esiintynyt Ville Meskanen toi Ilveksen tasoihin matalalla laukauksellaan.

Mestaruus on Ilvekselle A-nuorissa kaikkiaan 22. Tupsukorvien edellinen Nuorten SM-liigan mestaruus oli keväältä 2005.