Hurricanes-omistaja Peter Karmanos haluaa myydä seuran, jopa muuton uhalla

NHL / Uutinen
Hurricanesia uhkaa myynti ja mahdollinen muutto Raleigh'sta.
Kuva © Getty Images
NHL:n heikoimpiin kuuluvan joukkueen Carolina Hurricanesin omistaja Peter Karmanos on ilmoittaunut haluavansa myydä seuran. Karmanos on yrittänyt löytää seuralle uutta omistajaa, mutta ongelma on ollut löytää omistaja, joka haluaisi pitää joukkueen toiminnan Raleigh'ssa Pohjois-Carolinassa.

Hartford Whalersista tuli Carolina Hurricanes vuonna 1997. Hurricanes ei ole vuoden 2006 Stanley Cupia lukuunottamatta ollut menestystarina, niinpä omistaja Peter Karmanos yrittää löytää seuralle uutta omistajaa.

Karmanosin haasteena on ollut löytää uusi omistaja, joka pitäisi seuran toiminnan Raleigh'ssa. Saman kannan on esittänyt myös NHL-komissaari Gary Bettman.

Viimeisimpien tietojen mukaan Karmanos kuitenkin haluaa seuraan sijoittaman omaisuutensa takaisin silläkin uhalla, että seura joutuu vaihtamaan paikkakuntaa. Karmanos on aiemmin linjannut, että Hurricanesista ei tule uutta Quebec Nordiquesia.

Spekulaatiot Nordiquesin puolesta käyvät kuitenkin voimakkaana, koska Quebec Cityssa on uusi NHL-tasoinen jäähalli ilman NHL-joukkuetta. Hurricanesilla puolestaan on NHL:n pienin yleisökeskiarvo.

Hurricanesin muuttaminen Raleigh'sta Quebec Cityyn Nordiquesiksi olisi luontevaa senkin puolesta, että konferenssijaoissa ei tapahtuisi muutoksia.

Hurricanesin puheenjohtaja Don Waddell kieltäytyi kommentoimasta asiaa montrealilaiselle sanomalehdelle. 

Käyttäjän joinonen kuva

Kommentti: Juha Oinonen

Carolina Hurricanes on kymmenen vuoden ajan yrittänyt luoda jääkiekkokulttuuria Pohjois-Carolinaan. Tuloksena on yksi Stanley Cup ja muutama unohtumaton pelaaja kuten Eric Staal, Cam Ward ja Glen Wesley, jonka pojasta Josh Wesleysta saattaa tulla ensimmäinen Raleigh'ssa syntynyt NHL-kiekkoilija.

Hartfordissa oli Raleighiin verrattuna parempi kiekkokulttuuri, mutta seuran siirtäminen nyt muualle olisi luovuttamista ja pyllistys faneille. Nykyinen GM Ron Francis on pelannut yhteensä 16 kautta Whalersissa ja Hurricanesissa ja on sitoutunut joukkueen kehittämiseen.

Se kulttuuri, mitä Raleigh'ssa on saatu Hurricanesin ympärille aikaan, pitäisi uudessa kaupungissa aloittaa taas alusta. Hurricanes-fanien kärsivällisyyttä on testattu muutenkin jo usean runkosarjaan päättyneen kauden ajan, joten seuran pitäminen Raleigh'ssa ja pitkäjänteinen kehitystyö on paras mahdollinen ratkaisu.

» Lähetä palautetta toimitukselle