Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Zykov pääsi viime kaudella pelaamaan kaksi NHL-ottelua.

Getty Images

Hurricanes kutsui AHL-maalitykin NHL-kokoonpanoon

AHL:n maalipörssiä johtava Valentin Zykov on nostettu Carolina Hurricanesin NHL-miehistöön.

Viimeisestä pudotuspelipaikasta vielä taisteleva Carolina Hurricanes haki farmista vahvistusta miehistöönsä. AHL:n maalipörssin kärkimies Valentin Zykov on joukkueen tiedotteen mukaan kutsuttu Hurricanesin kokoonpanoon AHL-seura Charlotte Checkersistä.

Zykov on AHL:ssä tehnyt 57 pelissä 30 maalia ja kerännyt lisäksi 18 maalisyöttöä. Viime kaudella venäläishyökkääjä pelasi kaksi NHL-peliä ja onnistui maalinteossa heti ensimmäisessä pelissään. Hurricanes on yksi NHL:n heikoimpia viimeistelijöitä, joten maalintekotaito tulee tarpeeseen pudotuspelitaistelussa.

22-vuotias Zykov on alun perin Los Angelesin toisen kierroksen varaus vuodelta 2013. Venäläishyökkääjän pelaajaoikeudet siirtyivät Hurricanesille kaudella 2015-16, kun Kris Versteeg kaupattiin Kingsiin.

Kommentti Juha Oinonen

Hurricanes-kauden kenties viisain ratkaisu tapahtuu muutama päivä sen jälkeen, kun GM Ron Francis on siirretty organisaatiossa muihin tehtäviin. Joukkue on kärsinyt maalinteko-ongelmista koko kauden, ja samaan aikaan Valentin Zykov on paukuttanut maaleja farmissa.

Venäläishyökkääjän tehokkuus tuskin siirtyy yksi yhteen farmista NHL:ään, mutta kauden aikana on Charlotte Checkersistä kuitenkin nostettu duunaripelaajia pysyvästi NHL-kokoonpanoon.

Parempi myöhään kuin ei ollenkaan, mutta miksi Zykovia ei kokeiltu esimerkiksi Sebastian Ahon loukkaantumisen aikana? Viime kaudellakin Zykov iski maalin heti uransa ensimmäisessä NHL-pelissä, ja potentiaali on ilmeinen. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Ron Francis heitettiin tylysti bussin alle − alisuorittanut päävalmentaja Bill Peters selvisi toistaiseksi kuivin jaloin

NHL | 8.3.2018 16:41
Muutos Carolina Hurricanesin organisaatiossa oli tarpeellinen ja perusteltu, mutta GM:n tehtävistä syrjäytetty Ron Francis joutui sijaiskärsijäksi. lue lisää

Ron Francis siirrettiin muihin tehtäviin, Hurricanes etsii uutta GM:ää

NHL | 8.3.2018 11:13
Carolina Hurricanes siirsi GM Ron Francisin organisaatiossa uusiin tehtäviin ja etsii nyt uutta GM:ää. lue lisää

Jooris tuomaan syvyyttä Penguinsiin

NHL | 26.2.2018 22:26
Pittsburgh Penguins ja Carolina Hurricanes tekivät pienen vaihtokaupan, jossa Josh Jooris siirtyy teräskaupunkiin vaihdossa Greg McKeggiin. lue lisää

Hurricanes laittoi Krügerin ja Joorisin siirtolistalle

NHL | 8.2.2018 21:19
Täksi kaudeksi Carolina Hurricanesiin hankitut hyökkääjät Marcus Krüger ja Josh Jooris on asetettu siirtolistalle. lue lisää

Ahon toipuminen etenee − takaisin kokoonpanoon jo tähdistöottelun jälkeen?

NHL | 25.1.2018 10:49
Sebastian Ahon sairausloma on jäämässä pelättyä lyhyemmäksi. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Valentin Zykov

AHL #39 R lh
s. 1995 Pietari, RUS
183CM / 94KG
SOPIMUS: 2017
VARAUS: 2013 Los Angeles Kings 3. kierros #37