Hukkanen taklasi itsensä katsomoon

MESTIS / Uutinen
Jokipoikien hyökkääjä Lauri Hukkanen on saanut yhden ottelun mittaisen pelikiellon JYP-Akatemia-ottelun taklauksestaan.

Jokipoikien hyökkääjä Lauri Hukkasen, JYP-Akatemia–Jokipojat-ottelun kolmannessa erässä, selästä taklaamaksi joutunut jyväskyläläispuolustaja Santeri Palsola jätti pelin kesken, eikä enää palannut kaukaloon. JYP-Akatemian tiedotuksen mukaan Palsola kärsii ruhjevammasta, jonka myötä miestä ei hetkeen peleissä nähdä.

Mestiksen kurinpitäjä Kai Tervonen rankaisi itse ottelussa taklauksestaan vain kahden minuutin jäähyn ryntäyksestä saanutta Hukkasta yhden ottelun mittaisella pelikiellolla, sillä Tervosen mielestä Hukkasen teko täyttää kaikki selästä taklaamisen tunnusmerkit.

– Tilanteessa Hukkanen taklaa irti laidasta olevaa Palsolaa selkään ilman, että Palsollalla on aavistusta tulevasta taklauksesta. Hukkasella on riittävästi aikaa tiedostaa, että Palsola on kiekoton pelaaja, irti laidasta ja selin kentälle päin, Tervonen toteaa rangaistuspäätöksessään.

– Hukkasen suorittama kiekottoman pelaajan selkään kohdistunut taklaus on vaarallinen ja osoittaa vastustajan kunnioituksen puutetta. Selästä taklaaminen on aina rangaistavaa ja koska Palsola loukkaantuu tilanteessa, tulee tilanteesta sääntöjen mukaan tuomita ottelurangaistus (§ 523).

Saamansa pelikiellon myötä Hukkasen jää väliin Jokipoikien lauantainen (4.2.) K-Vantaa-kotiottelu.


Lauri Hukkanen huilaa lauantain kotipelin pelikieltonsa vuoksi.
Joona-Pekka Hirvonen - http://jphirvonen.net/

» Lähetä palautetta toimitukselle