Seuroille oluenmyynti otteluissa on merkittävä tulonlähde.

Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

HS: Oluenmyyntiä jääkiekko-otteluissa ei aiota kieltää tai rajoittaa lisää

Sosiaali- ja terveysministeriö ei aio kieltää tai rajoittaa oluenmyyntiä jääkiekko-otteluissa nykyistä enempää, kertoo Helsingin Sanomat.

Jääkiekkoliitto, Mestis ja Liiga ovat esittäneet Sosiaali- ja terveysministeriölle (STM) huolensa alkoholijuomien tarjoilun rajoittamisesta jääkiekko-otteluissa.

Helsingin Sanomien haastatteleman STM:n hallitusneuvoksen Ismo Tuomisen mukaan huoli on kuitenkin turha, eikä STM aio valmisteilla olevan alkoholilakia koskevan puitteissa tehdä lisää rajoitteita jääkiekkohallien anniskeluun.

− Silloin kun esitystä on valmisteltu, jääkiekkohallien ja muidenkaan tällaisten tilojen käytävätilojen ravintoloita ei ole siinä ajoiteltu rajoittavan, kertoo Tuominen HS:n haastattelussa.

Tuominen arvelee jääkiekkotahojen laatineen lausuntonsa varmuuden vuoksi välttääkseen uhkakuvat tärkeän tulonlähteen poistumisesta.

Jääkiekkoyhteisön lausunnon mukaan liigaseurojen kokonaisliikevaihdosta jopa kolmannes koostuu ravintolatoiminnasta, ja siitä kokonaisuudesta valtaosa nimenomaan ottelutapahtuman aikaisista tuloista. Myös panimojen sponsorituloja pidetään merkittävänä.

Helsingin Sanomien juttu aiheesta

STM:n esityksen pääasiallisen sisällön luonnos

Kommentit

Tulosvetovihjeet

TapparaKärpät
"Tappara venyttää ratkaisua"
Vaikka ottelusarja on lukemissa 3-0, ei voi puhua mistään ylijuoksusta. Tappara on ollut jokaisessa pelissä mukana, muttei ole löytänyt aseita voittoon. Edellisessä kotipelissään Tappara laukoi huomattavasti Kärppiä enemmän, mutta viimeistely ontui. Toisaalta Tappara pelasi finaalisarjan parhaan ottelunsa edellisessä pelissä, vaikka tulos ei ollut toivottu. Kun kirvesrintojen nousujohteisuuteen lisätään sarjan katkaisemisen vaikeus, ottaa Tappara maanantaina sarjan ensimmäisen voittonsa.
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2

Luetuimmat